بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۷۳۴۷۰
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۰
یک جامعه‌شناس با بیان اینکه باید نوروز را به نوروزگاه‌ها برد، اظهار کرد: جشن نوروز باید در ورزشگاه‌ها و میادین برگزار شود و جوانان و نوجوان را با آداب و رسوم کشور آشنا کرد.

امان‌الله قرایی مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه خانواده‌ها و رسانه‌ها به ترویج و بیان آداب و رسوم نوروز توجه زیادی ندارند، گفت: توجه چندانی درکتب درسی به ترویج نوروز نمی‌شود و همین امربی‌توجهی جوانان به آداب و رسوم گذشته کشورشان را موجب می‌شود. در حقیقت باید پاسخگوی این سوال باشیم که بزرگترها چقدر در بیان و ترویج آداب و رسوم گذشته تلاش کرده‌اند؟ زیرا الگوی جوانان و نوجوان بزرگترها هستند.

وی ادامه داد: نوروز را باید به نوروزگاه‌ها ببریم و اگر این اتفاق نیافتد جوانان و نوجوان با آداب و رسوم کشورشان آشنا نمی‌شوند و در نتیجه یاد می گیرند دراین ایام از خانه دور باشند.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه برگزاری مراسم نوروز نتیجه آموزش و حضور کسانی است که سنت‌ها را در طول چند هزار سال نسل به نسل منتقل کرده‌اند، اظهار کرد: درگذشته مراسم چهارشنبه‌سوری با کارهایی چون کوزه شکستن و فالگوشی همراه بود اما باید این سوال را پاسخ دهیم که امروزه چقدر به انجام این کارها پایبند هستیم؟ البته هنوز برخی از خانواده‌ها سنت‌های گذشته خود را رعایت می کنند ولی رادیو و تلویزیون فعالیت زیادی در زمینه ترویج فرهنگ نوروز انجام نمی‌دهد و صرفا به نشان دادن بازارهای محلی بسنده می‌کند. این برنامه‌ها کافی نیست و باید جو شادی برای ترغیب جوانان به انجام رسوم نوروزی به‌ وجود آورد.

قرایی مقدم با بیان اینکه متاسفانه گروهی از جوانان به برگزاری مراسم ولنتاین و کریسمس علاقه دارند و در حال فراموش کردن آداب و رسوم گذشته کشورشان هستند، گفت: هنوز آداب و رسوم گذشته در خانواده‌های ایرانی ریشه دارد که از رسوبات فکری دوران کودکی ،نوجوانی و نتیجه اصالت خانوادگی نشات می‌گیرد.

وی اضافه کرد: در کشورهای آسیای میانه نوروز را در میادین نوروزی همراه با جشن و آواز برگزار می کنند. بنابراین مسئولین و خانواده ها باید به رسوم گذشته متعهد باشند. کتب درسی نیز باید به بیان و ترویج آداب و رسوم گذشته بپردازند و بهترین راه برای بیان این رسوم از طریق آموزش و رسانه است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها