بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۷۵۶۸۳
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۴
فضاپیمای کاسینی،‌ در فاز اول ماموریت "پایان بزرگ"، آخرین پرواز خود را بر فراز تایتان، بزرگترین قمر زحل انجام می‌دهد.
تدبیر24 »ناسا اعلام کرده است که فضاپیمای کاسینی از امروز آخرین گردش خود را به دور بزرگترین قمر زحل یعنی تایتان انجام می‌دهد تا برای آخرین بار اطلاعاتی از وضعیت دریاچه‌های هیدروکربنی پوشیده از مه این قمر به دست آورد.

تایتان، بزرگ‌ترین قمر کیوان (زحل) است که در فاصله ۱٫۲ میلیارد کیلومتری از خورشید واقع شده‌ است. تایتان بسیار کندتر از زمین به دور خود می‌چرخد، به طوری که یک روز تایتان در حدود ۱۶ روز زمین است.

تایتان دارای جوی نسبتاً فشرده و شبیه به زمین در دوران شکل‌گیری آن است. اما با توجه به سرمای شدید (منهای ۱۸۰ درجه) در قمر تایتان، وجود زیست از نوع زمینی در آن بعید به نظر می‌رسد.

در زیر سطح تایتان، ترکیباتی از آب و آمونیاک وجود دارد. این اقیانوس زیرسطحی در حقیقت یک لایه مایع است که محتوی ترکیباتی از آب و یا آب و آمونیاک است و در ژرفای بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتری از سطح تایتان قرار گرفته‌است. ساختار درونی تایتان از یک لایه یخی تشکیل شده‌ است که از هسته سنگی آن از طریق یک لایه مایع جدا شده‌ است. این ویژگی موجب می‌شود که سطح جامد تایتان از بادهای فصلی حاضر در اتمسفر آسیب نبیند.

کاسینی در نزدیک‌ترین فاصله ممکن از تایتان با سرعت حدودا 21 هزار کیلومتر بر ساعت در ارتفاع 979 کیلومتری به دور این قمر گردش خواهد کرد.

جاذبه تایتان سبب می‌شود که مدار گردش کاسینی تا حد زیادی خم شده و این فضاپیما با 22 بار گردش بین زحل و نزدیک‌ترین حلقه‌های آن، تا تاریخ 15 سپتامبر به سطح زحل برخورد کند.

کاسینی در این گردش ساختار و مواد تشکیل‌دهنده دریاچه‌های متانی و دیگر دریاچه‌های سطح تایتان را برای اولین بار مورد ارزیابی قرار می‌دهد و همچنین تلاش می‌کند جزیره اسرارآمیز این قمر را که ناسا اعلام کرده مرتبا تغییر شکل می‌دهد، ردیابی کند.

کاسینی ماموریت خود را از سال 2004 آغاز کرده است و با اتمام سوختش در 15 سپتامبر سال جاری میلادی به سطح زحل سقوط خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها