بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۷۸۴۸۵
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۸
روزگذشته، انتخابات دوره دوازدهم ریاست‌جمهوری کشور برگزار شد. حضور مردم در این دوره خیلی پرشور بود، طوری‌که از ابتدای روز مشخص شد که در این انتخابات، مردم قصد دارند مشارکت بالایی داشته باشند.
تدبیر24»اخباری که از حوزه‌های انتخاباتی می‌شنیدیم نشان می‌داد که وضعیت استقبال مردم، کم‌نظیر بوده است. یک دلیل عمده این موضوع، شدت انتخاباتی شدن جامعه در روزهای پایانی است. هرچند ممکن است در نتایجی که امروز اعلام می‌شود، فاصله آرا وجود داشته باشد، اما در هفته‌های منتهی به انتخابات جامعه به‌گونه‌ای رفتار کرد که نمی‌شد به راحتی شخص پیروز را پیش‌بینی کرد. در هر دو سمت انتخابات افرادی هم نگران و هم امیدوار بودند. هر دو طیف هم احتمال پیروزی خود را پررنگ می‌دیدند و هم باخت را بسیار محتمل می‌دانستند. به همین دلیل می‌توان گفت که رقابت شانه به شانه بود. در دوره‌های گذشته، مانند خرداد 76 یا سال 92 وضعیت طوری بود که در روزهای پایانی می‌شد حدس زد که جامعه به کدام جریان گرایش بیشتری دارد. در انتخابات اخیر، شاید تا دو یا سه روز مانده به انتخابات، پیش‌بینی قطعی کار بسیار دشواری بود. هر دو طیف، با تمام قوا وارد میدان شده بودند. طرفداران آقایان حسن روحانی و سیدابراهیم رئیسی کاملا با جدیت و امیدواری در عرصه حضور داشتند و با جان‌ودل رقابت کردند. به همین دلیل، جامعه از حالت بی‌اعتنایی خارج شد و مردم را به پای صندوق‌ها آورد. نکته بسیار مثبت انتخابات، برگزاری آن در کمال آرامش و امنیت بود که نهادهای نظارتی مانند وزارت کشور، در شرایطی بسیار امن، دست به برگزاری آن زدند. در روزهای پیش از انتخابات نیز جز چند مورد، شاهد درگیری میان حامیان نامزدها نبودیم. اینها نشان می‌دهد که ایران امروز، بسیار مدنی‌تر از گذشته است. فضای دموکراتیک در جامعه رشد کرده است. نامزد پیروز انتخابات نیز باید از موضع بزرگی و کرامت با دیگر نامزدها برخورد کند و همگی باید تلاش کنند از مزیت‌های این رقابت فشرده استفاده کنند و از معایب و مشکلات آن به سادگی گذشت کنند. البته برخی بحث‌ها نیز باید به درستی دنبال شده و حقایق روشن شود. برخی بحث‌ها مطرح شد که ابهامات و شبهه‌هایی در اذهان عمومی به‌وجود آورد که نیاز به کار توضیحی دارد، اما نامزدها بعضی موضوعات که به برخوردهای شخصی برمی‌گردد و ممکن است حالاتی از کینه را در کشور پدید آورد را فراموش کرده و از آن دوری کنند. باید بپذیریم که این بازی در این مرحله پایان یافته است، وقتی بازی به اتمام می‌رسد و داور دست یک فرد را به عنوان فرد پیروز بالا می‌برد، باید همه به آن تمکین کنند و در کمال آرامش کار کنند. انتخابات اگر شروعی برای کینه‌ورزی‌ها باشد، برای کشور مضر است و آسیب‌های فراوانی را به دنبال خواهد داشت. نامزد پیروز در این موضوع نقش بسیار کلیدی‌ای داشته و باید به خوبی این فضا را کنترل کند که با متانت خود، از قطبی‌ شدن کشور جلوگیری کند. نامزدها از مسائل شخصی خود گذشت کنند، ولی مسائلی که جنبه تنویر افکار داشته و اذهان عمومی را مشوش کرده است، باید روشن شود. رسانه‌ها نیز در این میان نقش بسیار مهمی دارند که می‌توانند بسیاری از بحث‌های این‌چنینی را پیگیری کنند و در حضور کارشناسان مختلف، آن مسائل را بررسی کنند.


احمد شیرزاد،  فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها