بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۷۹۶۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۷
دولت روحانی برای رتق و فتق امور در حال تلاش است، اما آن چه لازم است انجام پذیرد؛ این است که نوعی سازماندهی در میانه این تلاش ها ایجاد شود تا فرصتی برای نظارت بر دستگاه ها در دوره جدید فراهم شود.
 تدبیر24» نجفقلی حبیبی، به  این معنا که لازم است تا در شهرهای مختلف نوعی نظارت مرتب  و منظمی انجام شود تا در هر کجا که احساس ضعف می شود، پروسه مقوم سازی صورت پذیرد. چنین امری باعث می شود تا هم حق امانت داری و هم صرفه جویی اَدا شود.

در کنار اصل نظارت، دولت باید بیش از پیش به نقش مطبوعات آزاد به عنوان ابزارهای انعکاس دهنده حقوق جامعه توجه کند، چراکه به واسطه همین گزارشات خروجی از این رسانه هاست که بسیاری از فسادها و انصراف ها آشکار شده است.

در بعد اجتماعی نیز گفتنی است؛ دولت باید به مؤلفه های عدالت اجتماعی توجه کند. همانطور که می دانیم انقلاب اسلامی برای عدالت صورت پذیرفت و عدالت اجتماعی به معنای رسیدگی به حقوق مردم است. در این راستا دولت باید برنامه های خود را به گونه ای تنظیم کند که راه پیشرفت برای افرادی که از نظر تمکن مالی پایین هستند، هموار شود.

برای رسیدن به رشد و توسعه دو مسیر وجود دارد. نخست آن است که دولت نسبت به کسانی که به ناتوانی های مالی دچار هستند، کمک های مستقیمی روا داشته باشد. دومین راه رسیدن به رشد این است که به جای کمک مستقیم، زمینه های ارتقای موقعیت اشخاص ایجاد شود. برای مثال در اوایل انقلاب با توجه به سختی دوران، وضعیت معاش بسیاری از مردم تا حد مطلوب فاصله داشت. در آن روزها برای کمک به مردم تصمیم گرفته شد تا به جای کمک مستقیم و مال پخش کردن بین آن ها، تدبیری اندیشیده شود تا افراد موقعیت والاتری پیدا کنند. به این معنا که بحث کنکور و طبقه بندی آن در تهران و شهرستان ها مطرح شد تا به واسطه آن جوانان بتوانند با کسب مدارج علمی وضعیت مالی خود را بهبود بخشند. بنابراین دولت به نظر من باید به شیوه خود ادامه دهد و به جای دامن زدن به فرهنگ صدقه دادن موقعیت را برای افراد برای ارتقای جایگاه خود فراهم آورد.

یکی از مسائلی که در دولت محمود احمدی نژاد مود تضعیف و فراموشی قرار گرفت؛ مدارس و مؤسسات علمی- کاربردی از حیث کیفیت کاری و مسائل مرتبط با آموزش افراد بود. آن چه از عملکرد دولت در دوره دوم در زمینه آموزش و پرورش انتظار می رود؛ این است تا فرصتی برای رشد و تعالی مراکز آموزشی فنی و حرفه ای ایجاد شود تا از این طریق فقط به علوم نظری پرداخته نشود و در نتیجه فرصت اشتغال برای افراد در رده های سنی پایین تر ایجاد شود.


فعال سیاسی اصلاح طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها