بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۸۷۸۶۳
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۷
مدیر سابق امور اوپک وزارت نفت با تاکید بر این که صنعت نفت ایران باید توانایی رقابت با شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا را پیدا کند به تشریح عملکرد زنگنه در دولت یازدهم و اولویت‌هایی که باید در دولت دوازدهم به آن بپردازد، پرداخت.

تدبیر24»مهدی عسلی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این که صنعت نفت ایران باید به یک صنعت پیشرفته تبدیل شود، گفت: صنعت نفت ایران باید تا جایی پیشرفت کند که شرکت ملی نفت بتواند با شرکت‌های بین المللی نفتی رقابت کند و چنانچه بخواهیم به این هدف برسیم همان طور که وزیر نفت بارها تاکید کردند نیاز به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه داریم.

وی افزود: به عبارتی دیگر چنانچه بخواهیم این ۲۰۰ میلیارد دلار را در یک برنامه پنج ساله جذب کنیم، باید هر سال ۴۰ میلیارد دلار سرمایه جذب شود.

مدیر سابق امور اوپک وزارت نفت با بیان این که ظرفیت تولید نفت ایران باید متناسب با ذخایر کشور شود، اظهار کرد: در حال حاضر میزان تولید و صادرات نفت نسبت به ذخایر کشور بسیار کم است. همچنین توجه به بخش پایین دستی نفت از اهمیت زیادی برخوردار است. طبق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی باید خام فروشی نفت کاهش پیدا کند. البته گسترش پایین دستی پتروشیمی و صنایع جزو برنامه‌های آقای زنگنه نیز بود.

عسلی با تاکید بر این که برای اجرای برنامه‌هایی که توسط زنگنه اعلام شده مجلس و مراکز دیگر نیز باید همکاری کنند، تصریح کرد: برخی گمان می‌کنند منظور از جذب سرمایه این است که این سرمایه را از کشورهای دیگر قرض بگیریم در واقع دلیل اصلی جذب سرمایه در صنعت نفت این است که بتوانیم تجهیزات و خدماتی که در کشور وجود ندارد را خریداری یا تولید کنیم. هدف اصلی جذب سرمایه توسعه فناوری و در نهایت افزایش تولید نفت، گاز و پتروشیمی است.

وی در ادامه با اشاره به IPC، اظهار کرد: کلیات قرارداد IPC به صورت نهایی در آمد اما هر قرارداد ویژگی منحصر به خود را دارد. اجرای قراردادهای جدید نفتی نیز در دولت دوازدهم دنبال خواهد شد.

مدیر سابق امور اوپک وزارت نفت در ادامه با اشاره به برخی صحبت‌ها مبنی بر این که سهم ایران از بازارهای جهانی گاز بسیار کم است، تصریح کرد: تا زمانی که می‌توانیم گاز را با بازدهی بیشتر در داخل استفاده کنیم، صادرات گاز مورد توجه قرار نمی‌گیرد. برخی کارشناسان نفتی معتقدند چنانچه بتوانیم از طریق تزریق گاز تولید نفت را افزایش دهیم به مراتب برای کشور سودآوری بیشتری دارد.

عسلی ادامه داد: در واقع هدف دولت یازدهم پوشش مصرف داخلی بود. گاز را می‌توان برای صادرات تزریق به میادین، تبدیل به برق، مصرف خانگی و تبدیل به پتروشیمی و غیره مورد استفاده قرار داد و باید بررسی شود کدام مصرف بازدهی بیشتری دارد. به طور کلی راهبرد دولت جایگزینی گاز به فرآورده‌های دیگر بوده که راهبرد درستی هم بوده است.

وی با اشاره به بهره برداری رسیدن فازهای پارس جنوبی و افزایش تولید گاز در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر با بهره برداری از فازهای پارس جنوبی تولید بیشتر از مصرف شد و در این راستا صادرات گاز به عراق آغاز شد و پس از این می‌توانیم شاهد صادرات گاز به کشورهای دیگر از جمله عراق، عمان، کویت، امارات متحده عربی و غیره باشیم.

مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها