بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۹۰۹۳۱
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۳
مردم می‌پرسند اگر قرار بود جریمه‌های فیفا را مدیرعامل‌ها از جیب خودشان بپردازند باز هم اجازه می‌دادند بازیکن سرخود برود و چنین خسارتی به بار بیاورد؟
تدبیر24»احسان محمدی در ادامه در عصر ایران نوشت: تلاطم باشگاه استقلال برای فوتبال ایران کم بود که بحران پرسپولیس و مهدی طارمی از راه رسید. در این میان اما مدیران عامل/سرپرست دو باشگاه مثل کوه سرجایشان هستند و انگار همه مقصر هستند جز آنها!

برخی از هواداران استقلال معتقدند که وزیر ورزش «پرسپولیسی» است و تنها هوای قرمزها را دارد برای همین روزگار استقلال اینطور شده، کسانی هم می‌گویند اینها «توهم توطئه» است و ضعف مدیران این تیم باعث شده آنها در رده شانزدهم لیگ قرار بگیرند.

فاجعه قرارداد ناکام مهدی طارمی با ریزه اسپور هم البته تازگی ندارد ولی مردم می‌پرسند اگر قرار بود جریمه‌های فیفا را مدیرعامل‌ها یا اعضای هیات مدیره باشگاه از جیب خودشان بپردازند- واقعاً از جیب خودشان_ باز هم اینطور گشاده دستانه برخورد می‌کردند و اجازه می دادند که بازیکن سرخود و بدون مشاوره برود و چنین خسارتی به بار بیاورد؟

در موسم ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری امسال 1636نفر از جمله یک خانم 92 ساله موفق به ثبت نام در وزارت کشور شدند. همه آنها وقت صرف کردند و با انبوهی مدرک سودای رئیس جمهور شدن داشتند. فارغ از اینکه برخی از آنها برای جلب توجه و شوخی و خنده وارد این نمایش شدند، کسانی بودند که بدون هیچ تجربه و تخصصی با اعتماد به نفس آمدند و گفتند اگر انتخاب شوند می‌توانند مملکت را اداره کنند.

چرا؟ چون گمان می‌کنند که کار رئیس جمهور توزیع کردن پول نفت بین مردم است. فرمولی ساده! نفت می‌فروشیم، پولش را تبدیل می‌کنیم به حقوق و یارانه و توزیع می‌کنیم بین ملت! همه چیز را با پول می شود خرید. مگر «محمود احمدی نژاد» وقتی رئیس جمهور شد به حسن روحانی  دبیر اسبق شورای امنیت ملی که مسئول پرونده هسته‌ای ایران نگفت: شما همین حالا به البرادعی زنگ بزنید و بگویید ما کل مخارج آژانس را می‌دهیم ...تا علیه ایران موضع نگیرند!

در چند سال اخیر تصویری که از مدیرعامل‌های انتصابی باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال داشته‌ایم این بوده که به محض نشستن روی صندلی گفته اند باشگاه چند میلیارد تومان بدهکار است، بعد با بذل و بخشش از هزینه بیت المال بازیکن داخلی و خارجی خریده‌اند، نتیجه گرفته‌اند یا نگرفته‌اند و بر بدهی‌های افزوده‌اند و رفته‌اند!... چرخه‌ای که مدام تکرار می‌شود بدون اینکه نیاز باشد به افکار عمومی پاسخی روشن بدهند که عملکردشان چطور بود. اصلاً افکار عمومی را چه به این جسارت‌ها؟! «بیت المال» خوب است اما «مردم» نباید زیاد در چگونگی هزینه کردن آن کنجکاوی کنند!

بیشتر آنها مهمترین مشکل‌شان را «فقدان یا کسری بودجه» عنوان می‌کنند. یعنی اگر پول اندازه کافی باشد پرسپولیس و استقلال کاری می‌کنند که بارسلونا و رئال هم به گرد پایشان نرسند. تا حالا شنیده‌اید که یک مدیرعامل یا سرپرست این دو باشگاه بگوید ما به دلیل مدیریت ضعیف یا اشتباهات استراتژیک یا خطای راهبردی ما نتیجه نگرفتیم؟ فقط بودجه، بودجه و بودجه!

این اتفاقات در کشوری رخ می‌دهد که میلیون‌ها نفر طبق اعلام رسمی برخی مقامات «زیرخط فقر» زندگی می‌کنند. که کارگرانی ماههاست حقوق نگرفته‌اند و بچه هایشان این مهر هم به مدرسه رفتند. با کیف و کفش نو؟ با امیدواری؟! با ...

تجربه نشان می‌دهد که علیرغم همه گلایه کردن‌های مدیران در این کشور، اتفاقاً پول و بودجه هست، آنچه نیست «مدیریت» هزینه کردن آن است. آنچه در باشگاه استقلال و پرسپولیس رخ می‌دهد نمای کوچکی از مدیریت در کُل کشور است که به دلیل فضای آزاد رسانه‌ای حاکم بر ورزش همگان از آن مطلع می‌شوند وگرنه گمان نکنید در نهادها و وزارتخانه‌های دیگر همه چیز طبق ضوابط و استاندارها رخ می‌دهد و از این خسارت‌ها نمی‌دهیم. می‌دهیم و چون رسانه و روشنگری نیست یا هست و «مجال گفتنش» نیست زیر فرش پنهان می‌شود تا اینکه ناگهان فریاد بر می‌آورند که در فلان بانک و وزارتخانه «اختلاس» شد و بگیرید آن که به کانادا رفته است!

با این شکل و سیاق نگاه به مدیریت، هر ایرانی اگر رای نیاورد و نتواند رئیس جمهور شود از این شانس برخوردار است که مدیرعامل پرسپولیس و استقلال شود! فقط بودجه بدهید از بیت المال باقی ماجرا کاری ندارد!

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها