بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۹۱۰۰۲
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱
رئیس فراکسیون کارگری مجلس با تاکید بر اینکه «تمامی اعتراضات کارگران به صورت روزمره در این فراکسیون و کارگروه روابط کار کمیسیون اجتماعی بررسی می‌شود» گفت که یکی از این موارد مربوط به اعتراضات کارگران شرکت کیسون در تهران است که پرونده آنها در هیئت حل اختلاف اداره کار در حال بررسی است.

تدبیر24»علیرضا محجوب در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه «فراکسیون کارگری و کارگروه روابط کار کمیسیون اجتماعی به صورت روزمره و براساس اطلاع از مجاری مربوطه به رصد وضعیت کارگران و پیگیری اعتراضات آنها می‌پردازد» اظهار داشت: یکی از کارکردهای فراکسیون کارگری و کمیسیون اجتماعی دعوت از کارفرمایان و نماینده کارگران برای بررسی مشکلاتشان است. ما در صورت لزوم این موضوع را در صحن علنی نیز مطرح خواهیم کرد.

وی توضیح داد: بیشتر اعتراضات کارگران ناظر به عدم پرداخت و یا دیرکرد در پرداخت حقوق آنها است. البته براساس اطلاع ما این مشکل سالانه برای ۲۰۰ هزار نفر رخ می‌دهد که در مقایسه با کل بیمه‌شدگان کارگری در کشور معادل ۲ درصد است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: کل کارگران بیمه شده در کشور ۱۰ میلیون نفر هستند که به طور میانگین سالانه ۲۰۰ هزار نفر با مشکل عدم پرداخت یا دیرکرد پرداخت حقوق مواجه می شوند. اینکه حتی یک نفر در کارخانه‌ای نتوانسته حقوقش را به موقع دریافت کند خود یک مشکل است ولی در عین حال باید به این موضوع نیز توجه شود که ۲۰۰ هزار نفر در جامعه ۱۰ میلیون نفری رقم زیادی نیست که بخواهیم کل مشکلات جامعه کارگری را به آن تعمیم دهیم.

وی ادامه داد: به باور بنده دیرکرد در پرداخت حقوق کارگران ولو همین ۲۰۰ هزار نفر به طور سالانه یکی از بلایای خصوصی سازی است که به همین دلیل از ابتدا با خصوصی سازی مخالف بودم چون به موجب آن تخلف زورگویی بروز پیدا می کند.

محجوب در عین حال اظهار داشت: در مقایسه‌ای می توان گفت که به طور مثال از هر ۱۰ کارخانه توانسته‌ایم مشکل ۸ کارخانه را حل کرده تا به نحوی حقوق کارگران پرداخت شود. ولی به هر حال تا زمانی که بنایی به نام سرمایه‌گذاری وجود دارد رفتارهای بعضا نامناسب بازیگران صاحبان ثروت علیه فقرا نیز مشاهده می شود که قطعا باید مورد به مورد با آنها برخورد کرد.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس درباره اعتراضات کارگران کیسون در شهرک غرب تهران نیز گفت: براساس اطلاع ما پرونده آنها در هیئت حل اختلاف اداره کار است و هیئت تشخیص اداره کار نیز رای صادر کرده که به موجب آن باید آن شرکت با فروش اموالش حقوق کارگران را بدهد. بعضا کارگران با این رای که ابزار کارشان به فروش برسد تا پولشان را بگیرند موافق نیستند بنابراین کارگران این شرکت باید تامل و تعمقی کرده و ما تا آن زمان نمی توانیم کاری کنیم.

محجوب در پایان گفت: باید حقوق معوقه کارگران داده شود یا در صورت عدم توانایی به آنها مالی داده شود. پس این موضوع در اختیار کارگر است که چطور با آن روبرو شود. موضوعی که شامل کارگران شرکت کیسون نیز می شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها