بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۹۱۰۰۸
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴
سرپرست وزارت نیرو با حضور در ایسنا از ریز و درشت حوزه آب و برق سخن گفت؛ از دلایل رای نیاوردن وزیر پیشنهادی تا هشدار نسبت به وضعیت مصرف مردم که بخشی از آن‌ها در دو خبر مجزا منتشر شد. سومین و آخرین بخش این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.
تدبیر24»افزایش مصرف آب و برق، رشد مصرف برق صنایع و برنامه ریزی برای کاهش سه درصدی مصرف لوازم سرمایشی، افزایش ۳۰۰۰ مگاواتی شبکه برق، کاهش تلفات برق به ۸.۵ درصد، توضیح در مورد سال آبی و پاسخ به گلایه بخش خصوصی از مهم ترین بخش صحبت های ستار محمودی در ایسنا بود.

پیمانه مصرف آب و برق در حال لبریز شدن

سرپرست وزارت نیرو در خصوص وضعیت مصرف بخش آب و برق در زمان پیک، گفت: امسال نسبت به سال قبل شاهد رشد ۲.۵ درصدی مصرف در بخش آب و رشد ۷.۴ درصدی در بخش برق بودیم.

وی با بیان این که در سال‌های گذشته میزان افزایش مصرف آب بین یک تا ۲.۵ درصد می‌رسید، بیان کرد: در برخی ایام حدود ۱۸ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌شد، اما امسال این عدد از ۲۰ میلیون مترمکعب نیز عبور کرد، یعنی در برخی از روزها حتی میزان افزایش مصرف آب از ۳.۴ درصد نیز افزایش یافت.

رشد ۸.۹ درصدی مصرف برق صنایع

وی اظهار کرد: تنها نکته قوت افزایش مصرف برق امسال این بود که تاکنون ۸.۹ درصد میزان مصرف برق صنایع رشد داشته که در برخی ماه‌ها این عدد به ۱۱ درصد رسیده که این موضوع بیانگر رشد صنایع در کشور است.

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به رشد مصرف برق در صنایع کشور، گفت: گرچه این مساله فشار زیادی را به بخش برق وارد می‌کند، اما به دلیل این که موتور تحرک صنعت روشن می‌شود و در برخی قسمت‌ها مانند تامین تجهیزات و پشتیبانی کمک رسان صنعت برق است، ما از این موضوع بسیار خرسندیم.

برنامه ریزی برای افزایش ۳۰۰۰ مگاواتی شبکه برق

محمودی درخصوص افزایش مصرف برق درسال‌های آینده، اظهارکرد: باتوجه به ارزیابی‌های صورت گرفته مصرف برق هر ساله افزایش می‌یابد و به همین دلیل طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته باید ۳۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید در سال آینده ایجاد شود که این میزان حدود چهار درصد افزایش را نشان خواهد داد.

وی ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که اگر مدیریت مصرف مانند امسال انجام شود، با افزایش ظرفیت و اقداماتی که صورت می‌گیرد می‌توان صنعت برق را در سال آینده نیز مانند امسال مدیریت کرد.

 

لزوم کاهش ۳ درصدی مصرف لوازم سرمایشی

به گفته سرپرست وزارت نیرو، با وجود شرایط فعلی باید یک کار جدی با مشترکان انجام شود و مشترکان باید به میزان مصرف کولر خود توجه داشته باشند، به گونه‌ای که مصرف و انتخاب کولر به نحوی باشد که میزان مصرف آب و برق متعادل شود.

محمودی با اشاره به مصرف بالای سیستم‌های خنک کننده در زمان پیک مصرف، اظهار کرد: اگر سه درصد میزان مصرف سیستم‌های خنک کننده کاهش یابد برای شبکه برق فرصتی ایجاد می‌شود تا به راحتی بتوانند خدمات خود را ارائه دهند.

وی با بیان این که برای شبکه‌های برق خوزستان، مازندران و تهران برنامه ویژه‌ای تنظیم کرده‌ایم، گفت: با توجه به این که این سه استان در تابستان امسال برای تامین برق خود در برخی موارد دچار مشکل شدند، لذا روی سیستم انتقال و تولید برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته که نهایتا تا اول مهرماه این برنامه‌ها منتشر خواهد شد.

مصرف برق کولرهای گازی دو برابر کولرهای آبی

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به میزان مصرف کولرهای گازی در مقایسه با کولرهای آبی، ادامه داد: با توجه به اظهارات کارشناسان کولرهای گازی دو برابر کولرهای قدیمی مصرف برق دارند، همچنین میزان مصرف برق کولرهای آبی یک سوم کولرهای جدید است.

به گفته وی کولرهای جدیدی که وارد بازار شدند گرچه میزان مصرف آب را کاهش دادند، اما مصرف برق آنها بیش از دو برابر شده است؛ به ویژه در مناطق گرمسیری یا مناطق مرطوب که کولرهای آبی راندمان پایین‌تری دارند، مشترکان از همان ابتدا به سمت کولرهای گازی روی آوردند و این در حالی است که مصرف برق کولرهای گازی به شدت بالا است.

وی با بیان این که در حال حاضر این مساله نیاز به یک بازنگری دارد، گفت: لازم است که با وزارت صنعت درباره این مساله صحبت شود. مشترکان باید بدانند که وزارت نیرو به هیچ عنوان انتظار ندارد که مردم گرما را تحمل کنند، ولی باید به سمتی برویم که مصارف برق به حداقل ممکن برسد.

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به بحث کاهش تلفات، اظهار کرد: دولت یازدهم عملکرد خوب و درخشانی در حوزه کاهش تلفات داشت، به طوری که میزان تلفات از ۱۵.۷ به کمتر از ۱۱ درصد رسید.

کاهش تلفات برق به ۸.۵ درصد می‌رسد

به گفته محمودی، براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته قرار شده تا در دولت دوازدهم میزان تلفات به ۸.۵ درصد برسد که اگر این امر محقق شود، قطعا شاهد تاثیرات بسیار مثبتی در حوزه صنعت برق خواهیم بود.

وی با بیان این که انجام این امر می‌تواند منجر به احداث ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید شود، گفت: علاوه بر این که کاهش تلفات می‌تواند به صنعت برق کمک کند بلکه از لحاظ اقتصاد ملی نیز بسیار کارآمد است، چرا که در بسیاری از هزینه‌ها صرفه جویی خواهد شد
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها