بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 17
کد خبر: ۹۲۰۷۵
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۲
قاسمی:
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری امروز خود با رسانه‌های خبری در وزارت خارجه گفت: آمریکا در صورتی که قانون کاتسا را اجرا کند و به سمت چنین تصمیمی حرکت کند با پاسخ قاطع، کوبنده و سخت ایران مواجه خواهد شد.
تدبیر24»بهرام قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اظهارات روز گذشته سرلشگر جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر  این که اگر آمریکا قانون کاتسا را اجرا کند با واکنش  سخت ایران روبرو خواهد شد تصریح کرد:‌ امیدواریم که آمریکایی‌ها در ادامه خطاهای استراتژیکی که تاکنون انجام داده‌اند این اقدام را انجام ندهند و دور اندیشی لازم را داشته باشند.

پاسخ ایران در ارتباط با کاتسا، قاطع، کوبنده و سخت خواهد بود

بهرام قاسمی اضافه کرد: اگر آمریکایی‌ها به سمت چنین تصمیمی حرکت کنند پاسخ ایران قاطع، کوبنده و سخت خواهد بود و تصور می‌کنم که در آن هنگام ایالات متحده باید تمام عوارض این تصمیم را بپذیرد چرا که پاسخ ارائه شده قاطع و سخت است و امیدواریم که آنها در این مسیر حرکت نکنند.

با روسیه و ترکیه در موضوع سوریه در ارتباطیم

سخننگوی وزارت خارجه همچنین با بیان اینکه پیش بینی می‌شود در نیمه دوم اکتبر، نشست آستانه هفت برگزار شود در مورد آخرین هماهنگی‌های سه کشور ایران، ترکیه و روسیه در مورد بحث سوریه گفت: سه کشور  در مورد مسائل سوریه با یکدیگر مشورت و گفت و گو دارند و هماهنگی‌های لازم در این ارتباط صورت می‌گیرد و مباحث در این زمینه روشن است.

مقایسه فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی با ایران بی‌جا و غلط است

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در واکنش به سوالی مبنی بر این که برخی در رسانه‌های غربی موضوع فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی را با ایران مقایسه می‌کنند و دراین ارتباط می‌خواهند یک شباهت سازی انجام دهند گفت: این سخنان بی‌جا و غلط و در ادامه پروژه ایران هراسی است که از سوی دشمنان علیه ایران دنبال می‌شود.

سفارت‌خانه‌های ایران در خارج از کشور درحد توانشان فعال هستند

این دیپلمات کشورمان  در پاسخ به سوالی مبنی بر این که به نظر می‌رسد سفارت‌خانه‌های ایران در خارج از کشور از تحرک لازم به خصوص در مورد مسائل اقتصادی برخوردار می‌شوند تصریح کرد: باید بگویم که در شرایط کنونی سفارت‌خانه‌های ایران در خارج از کشور درحد توانشان فعال هستند البته وضعیت کنونی وضعیت مطلوب ما نیست و می‌توانیم به وضعیت بهتری دست پیدا کنیم. در این زمینه طراحی‌ها و برنامه ریزی‌هایی  انجام شده است و امیدواریم با محقق شدن ساختار جدید وزارت خارجه این فعالیت‌ها در مسیر بهتری قرار بگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: ولی با این سخنان که سفارت‌خانه‌های ایران درخارج از کشور دچار انفعال هستند مخالف هستم و چنین وضعیتی عموما وجود ندارد.

دری اصفهانی از ارگان دیگری به وزارت خارجه معرفی شده بود

این دیپلمات ارشدکشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر  این که روزگذشته سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود اعلام کرد که محکومیت دری اصفهانی که گفته می‌شود از اعضای تیم کارشناسی برجام بوده قطعی شده وارتباط او با دو سرویس بیگانه محرز شده است. تصریح کرد:‌صحبت‌هایی که توسط سخنگوی قوه قضاییه به عنوان تصمیمات این قوه مطرح شده است متین است و من در این خصوص اظهار نظری ندارم.

وی ادامه داد: ایشان (دری اصفهانی) چند دهه است که برای نهادها و ارگان‌های ایران تلاش زیادی داشته و همکاری‌های زیادی با وزارت‌خانه‌های مختلف داشتند و در برخی از حوزه‌ها بخصوص مسائل بانکی و اقتصادی در برخی از جلسات کارشناسی برجام به عنوان مشاور فعالیت داشتند.

بهرام قاسمی خاطر نشان کرد: گفته می‌شود که او در  بازگشت 1.7 میلیارد دلار به ایران تلاش داشته در این ارتباط تلاش‌هایی را انجام داده است.

وی ادامه داد: وظیفه وزارت خارجه تحقیق و تفحص در مورد روابط پنهانی و درونی افراد نیست و این وظیفه ذاتی سایر  ارگان‌هاست که در مورد روابط پنهانی افراد تحقیقات لازم را داشته باشند و به هنگام در اختیار سایر نهادها از جمله وزارت خارجه بگذارند و در واقع ارگان‌های مشخصی در این زمینه مسوولیت دارند و مشخص‌کننده‌ این نوع روابط وزارت خارجه نیست.

وی گفت: ایشان را یکی از ارگان‌ها به عنوان متخصص امور بانکی به وزارت خارجه معرفی کرده بود و او در مواقعی در کنار دوستانی که کار اقتصادی می‌کردند فعالیت می‌کردند.

بهرام قاسمی در پاسخ به این سوال که  آیا او زیر مجموعه آقای بعیدی نژاد بوده است؟ تصریح کرد: من اطلاعی ندارم که ایشان زیر مجموعه آقای بعیدی‌نژاد بوده یا نه او عضو وزارت خارجه نبود و توسط ارگان دیگری به وزارت‌خارجه معرفی شدند و با بخش اقتصادی وهیات کارشناسی در مواقعی همکاری داشته‌اند.

قاسمی افزود: فکر می‌کنم که او عضو ستاد برجام نبوده است و اعضای ستاد برجام از اعضای وزارت خارجه هستند و نمایندگان مشخصی از برخی از وزارت‌خانه‌های ذی‌ربط در آن حضور دارند.

ارسال یک محموله کمک به میانمار با همکاری وزارت بهداشت

سخنگوی وزارت خارجه در بخشی دیگری از صحبت‌های خود همچنین به تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مسلمانان میانمار و همچنین آوارگان این کشور در بنگلادش اشاره کرد و گفت: تا آنجایی که اطلاع دارم امروز قرار بود یک محموله کمک دیگری با همکاری وزارت بهداشت برای آوارگان میانمار ارسال شود.

قاسمی همچنین به سفر نخست‌وزیر ارمنستان به تهران اشاره کرد و گفت:‌ نخست‌وزیر ارمنستان و هیات همراهش در جریان سفر به تهران با تعدادی از مقامات ارشد کشورمان پیرامون روابط دو جانبه مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی و گفت‌وگو خواهند کرد.

وی با به موقع دانستن این سفر تصریح کرد: دستور کار مذاکرات بین مقامات دو کشور مشخص است و در این سفر در مورد همکاری‌های منطقه‌ای گفت‌وگوهای خوبی صورت خواهد گرفت.

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و گرجستان امروز در تفلیس برگزار شد

وی با بیان این که حوزه قفقاز حوزه مهم و استراتژیکی است و ایران به اهمیت آن واقف است دربخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: امروز نیز کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و گرجستان به ریاست آقای ربیعی وزیر کار و تعاون در تفلیس برگزار شد.

به شدت پیگیر وضعیت نگار قدسی کنی شهروند ایرانی زندانی در استرالیا هستیم 

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران در ارتباط با پیگیری وضعیت نگار قدسی کنی، تبعه ایرانی که در استرالیا در زندان به سر می‌برد و آمریکا از مقامات استرالیایی خواسته است تا او را به آمریکا تحویل دهد؟ تصریح کرد: این خانم شهروند ایران است که مقیم استرالیا است و به دلیل برخی از اقدامات تجاری در دوران تحریم که اکنون وجود ندارد متهم شده است و در زندان به سر می‌برد.

قاسمی با بیان اینکه او در حال حاضر در وضعیت وخیم و بدی به سر می‌برد گفت: او از جمله افرادی است که از سوی دولت آمریکا تحت تعقیب است و آنها از دولت استرالیا خواسته‌اند که وی را به آمریکا بازگرداند. از مدت‌ها پیش وزارت خارجه از کانال‌های مختلف در خصوص پیگیری وضعیت وی تلاش‌های لازم را داشته است و با شدت پیگیر وضعیت او هستیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه متاسفانه همچنان تعدادی از شهروندان ایرانی به دلایل واهی و غلط مورد تعقیب سیستم قضایی آمریکا قرار دارند و باید هرچه سریع‌تر این موضوع متوقف شود، تصریح کرد: بخش کنسولی وزارت خارجه پیگیر وضعیت این چند نفر است که در شرایط وخیمی به سر می‌برند و همان‌طور که گفتم در مورد این تبعه ایرانی که شما اسم او را اشاره کردید چندین ماه است که پیگیری‌هایی در حال انجام است.

اروپایی‌ها گفته‌اند همکاری‌های خود با ایران را ادامه می‌دهند

قاسمی در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از تحلیل‌ها مبنی بر اینکه اگر آمریکا پایبندی ایران به برجام را تایید نکند، ممکن است قراردادهای تجاری منعقد شده بین ایران و اتحادیه اروپا در خطر قرار بگیرند؟ اظهار کرد: در مورد اتفاقی که نیفتاده و در حد حدس و گمان است بهتر است صحبت نکنیم. باید صبر کنیم ببینیم که وضعیت به چه نحوی پیش می‌رود. ولی آنچه که مشخص است این‌که دول اروپایی با جدیت تمام در برابر سیاست‌های آمریکا ایستاده‌اند و آن‌گونه که به ما اطلاع داده‌اند قرار است همکاری‌های خود را با ایران ادامه دهند. ولی در حوزه سیاست به خصوص سیاست خارجی باید با احتیاط حرکت کرد و این موضوع را همواره مدنظر داشت.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که در مراسم تشییع جلال طالبانی بر روی تابوت وی پرچم اقلیم کردستان پهن شده بود و همین موضوع باعث شد که تعدادی از مقامات عراقی از حضور در این مراسم صرف‌نظر کنند و این سوال مطرح است که چرا آقای ظریف این جلسه را ترک نکرد؟ افزود: من اطلاع دقیقی ندارم که چه کسانی جلسه را ترک کردند. استقبال رسمی از آقای ظریف زیاد طول نکشید و بلافاصله مراسم تشییع آغاز شد.

وی با تشریح دلایل ایران جهت حضور در این مراسم گفت: با توجه به شخصیت آقای طالبانی و ارتباطی که او با ایران داشت و این‌که او مدتی رئیس‌جمهور عراق بود ما در این سطح در مراسم شرکت کردیم و معتقدیم که کار به جا و درستی بود. بحث مرتبط با پرچم بحث خیلی مهمی در این مراسمی که انجام شد، نیست و نباید خیلی به آن توجه کرد. آقای طالبانی از کرکوک بودند و شاید مقداری بدسلیقگی و شیطنت نیز از سوی برخی از افراد در این ارتباط صورت گرفته باشد.

قاسمی ادامه داد: مراسم مورد اشاره مراسم کوتاهی بود. هیات ما با تاخیر وارد فرودگاه سلیمانیه شدند و بلافاصله بعد از پایان مراسم سلیمانیه را ترک کردند.

در مورد مسائل دفاعی خود اجازه ورود و دخالت سایر دولت‌ها را نمی‌دهیم

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضع ایران در مورد مذاکره مجدد در مورد برجام و همچنین فعالیت موشکی کشورمان با کشورهای 1+5 تصریح کرد: ما هیچ‌گونه تغییر موضعی نداده‌ایم. مواضع ما در مورد بحث برجام شفاف و روشن است. در مورد بحث موشکی نیز بارها گفته‌ایم که مسائل موشکی بخشی از سیاست دفاعی ایران است و در مورد مسائل دفاعی خود اجازه ورود و دخالت سایر دولت‌ها را نمی‌دهیم.

قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در جریان سفر وزیر خارجه به سلیمانیه مذاکراتی بین ایران و اربیل انجام شد و پیامی در این ارتباط رد و بدل شد؟ تصریح کرد: هیچ مذاکراتی در جریان سفر به سلیمانیه صورت نگرفت. پیامی هم رد و بدل نشد. همان‌طور که گفتم هیچ مذاکره‌ای بین مقاماتی که در جایگاه حضور داشتند انجام نشد و هیات ایرانی نیز بلافاصله سلیمانیه را ترک کرد.

وی در مورد نشست‌های آتی ایران، ترکیه و عراق از جمله اخبار منتشر شده مبنی بر برگزاری نشست سه جانبه روسای جمهور ایران، ترکیه و عراق در بغداد خاطرنشان کرد: در مورد نشست‌های آتی هیچ چیز روشن و دقیقی در حال حاضر وجود ندارد و اگر تفاهمی انجام شد اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد.

مهم است که اتفاقات جدید در عربستان شعاری و تبلیغاتی نباشد

او همچنین در مورد تصمیمات عربستان در اعطای برخی از آزادی‌های مدنی و اجتماعی به زنان این کشور تصریح کرد: این مسائل مرتبط با سیاست داخلی عربستان است ولی اگر این سیاست‌ها مستمر باشد و قرار باشد حق و حقوقی به جامعه بزرگی از عربستان داده شود که تا کنون حقوق آنها پایمال شده است باید از آن استقبال کرد و مهم این است که این اتفاقات شعاری و تبلیغاتی نباشد.

قاسمی گفت: کشور عربستان با مشکلات عدیده‌ای در منطقه رو به رو است و از راه‌های مختلف تلاش می‌کند چهره خود را که در وضعیت نامطلوبی قرار گرفته است تصحیح و تلطیف کند و شاید اقدام‌های اخیر هم در همین مسیر قابل تفسیر و توجیه باشد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد سفر اخیر آقایان سید عباس عراقچی و رحیم پور دو تن از معاونان وزیر خارجه به افغانستان و نتایج این سفر گفت: در جریان این سفر با حضور آقایان عراقچی و رحیم پور کمیته مشترک آب و سیاسی ـ امنیتی بین تهران و کابل تشکیل شد. البته من هنوز از نتایج این گفت‌وگوها اطلاع دقیقی ندارم و در فرصت بعدی در مورد آن اطلاع‌رسانی می‌کنم.

وی افزود: دور اول مذاکرات بین تهران و کابل خردادماه سال جاری در ایران برگزار شد و در آن مذاکرات تاریخ جدید دور بعدی مشخص شد. دو کمیته مذکور در روز شنبه و یک شنبه تشکیل جلسه دادند و امیدواریم به نتایج خوبی دست پیدا کرده باشند. هم‌چنین سه کمیته دیگر نیز طی روزهای آینده زمان برگزاری نشست آنها مشخص می‌شود و تفاهمات لازم در مورد زمان برگزاری آنها به وجود خواهد آمد.

سخنگوی وزارت خارجه خاطر نشان کرد: به طور قطع این نشست‌ها و گفت‌وگوها بی‌حاصل نیست و می‌تواند دستاوردهای مناسبی به همراه باشد و در جریان تعامل دو کشور گامی رو به جلو محسوب شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره نشست‌های اخیر برخی از مقامات دولت مرکزی عراق با مقامات اقلیم و رایزنی‌هایی که آنها انجام دادند و موضع ایران در این ارتباط گفت: همان‌طور که ما بارها گفته‌ایم جمهوری اسلامی ایران بر حفظ تمامیت ارضی عراق تاکید دارد و از قبل هم بیان کرده‌ایم که تنها راه‌حل مشکلات می‌تواند مذاکره باشد و به طور قطع نفس صحبت دولت مرکزی عراق با مقامات اقلیم مهم و قابل قبول است.

قاسمی خاطر نشان کرد: آنچه که برای ما مهم است تصمیم دولت مرکزی عراق در مورد این موضوع است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد احتمال برگزاری نشست سه جانبه روسای جمهور ایران، ترکیه و عراق در بغداد و اینکه ایران برگزاری این نشست را تایید می‌کند؟ خاطر نشان کرد: تماس بین سه کشور مورد اشاره در سطوح مختلف وجود دارد و در صورت ضرورت این‌گونه نشست‌ها نیز می‌تواند برگزار شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: در مورد نشست مورد پرسش در زمان خود در صورت لزوم صحبت خواهیم کرد.

ساز و کار نظارت آژانس بر سایت‌های نظامی و غیرنظامی در بند T وجود ندارد

قاسمی در مورد صحبت‌های اخیر آمانو در مورد بند T برجام و مبهم عنوان کردن این اظهارات، گفت: در مورد بندT حوزه‌های نظارتی به آن تسری پیدا نمی‌کند و آژانس تا کنون هشت بار در گزارش‌های خود در مورد صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده است.

وی با بیان اینکه چنین سازوکاری که مطرح شده در بحث برجام در بند T وجود ندارد، در مورد بخش دیگری از اظهارات آمانو مبنی بر این‌که برای این نهاد تفاوتی بین سایت‌های نظامی و غیرنظامی در راستای بازدید و نظارت بر آنها وجود ندارد، تصریح کرد: در بحث برجام در مورد نظارت‌ها و مکانیزم‌های آن صحبت شده و چگونگی اجرای آنها پیش‌بینی شده است و هر زمانی که بر اساس این الزامات و نظارت‌ها نیازی به اقدامی باشد بعد از دریافت گزارش و یادداشت رسمی طرف ایران می‌تواند در مورد آن تصمیم‌گیری کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر پیگیری پرونده شهدای منا و دیه شهدای این حادثه و همچنین اظهارات سخنگوی قوه‌قضائیه مبنی بر اینکه پیگیری این پرونده به قوه‌قضائیه واگذار شده است، خاطرنشان کرد: پرونده منا و پیگیری دیه شهدای آن باز است و مورد پیگیری جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: در مورد این خبر که پیگیری این پرونده به وزارت خارجه واگذار شده نظر خاصی ندارم و ترجیح می‌دهم سخن خاصی در این زمینه مطرح نکنم.

قاسمی در مورد رویکرد اخیر دولت مسکو در ارتباط با همه پرسی کردستان و حمایت از این اقدام و اینکه ایران در این زمینه با مقامات روسی رایزنی و گفت‌وگویی داشته است یا نه؟ افزود: با توجه به نوع روابطی که با مسکو داریم معمولا رایزنی‌های مستمری در خصوص مسائل جهانی و منطقه‌ای با یکدیگر داریم و دو طرف دیدگاه‌های خود را در مورد این مسائل مطرح می‌کنند. تا آنجا که می‌دانم دولت روسیه از تمامیت ارضی عراق حمایت کرده و بر این نکته تاکید کرده است.

قاسمی در مورد انتشار برخی گزارش‌ها مبنی بر اینکه ایران از نوجوانان افغانستانی در جنگ سوریه استفاده کرده است با رد این‌گونه اخبار اظهار کرد: این اخبار در راستای پروژه ایران‌هراسی و ایجاد فضای منفی علیه ایران منتشر می‌شود. سفارت ایران در افغانستان چند روز پیش در این زمینه بیانیه‌ای را صادر کرد.

وی ادامه داد: این گزارش‌ها از اساس غلط است و ربطی به جمهوری اسلامی ایران ندارد که اگر افرادی از اتباع دولت افغانستان در سوریه حضور داشته یا وضعیت خاصی پیدا کرده‌اند و همان‌طور که گفتم این مطالب در راستای فضاسازی منفی علیه ایران مطرح شده است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از گزارش‌ها مطرح شده که با سفر ظریف به سلیمانیه عراق، تصمیم ایران مبنی بر عدم پرواز از سوی ایران به اقلیم کردستان و ممنوعیتی که در این ارتباط ایجاد کرده است، نقض شده است گفت: به نظر من نقضی صورت نگرفته است. آقای دکتر ظریف از تهران به بغداد سفر کردند و بعد با هماهنگی دولت مرکزی عراق پس از توقف کوتاهی در بغداد به سلیمانیه پرواز کردند و همان‌طور که اشاره شد این اقدام با هماهنگی دولت مرکزی عراق انجام شد. بعد از اتمام مراسم نیز از سلیمانیه به نجف اشرف رفتند و از آنجا مسیر خود را ادامه دادند و سپس به تهران برگشتند، بنا بر این با توجه به این موضوع نقضی صورت نگرفته است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها