بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
سه‌شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 16
کد خبر: ۹۲۳۱۷
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۰
بر اساس قیمت‌های عمده‌فروشی رسمی اعلام شده و قیمت‌های موجود در بازار، فروشندگان میوه به صورت میانگین ۹۶.۳۹ درصد سود بابت فروش هر کیلوگرم میوه از مردم دریافت می‌کنند که تنها ۳۵ درصدش سهم منطقی برای آنها به شمار می‌رود که البته در این میان هندوانه با ۲۴۰ درصد بیشترین سود را برای آنها دارد.
تدبیر24»نگاهی به بازار میوه و تره‌بار نشان می‌دهد که فروشندگان و عرضه‌کنندگان این محصولات که به عنوان آخرین حلقه از بازار میوه و تره‌بار نیازمندی مردم در این زمینه را به دستشان می‌رسانند، بیشترین سود را نصیب خود می‌کنند و در این میان شاهد اعداد و ارقام عجیب و غریبی هستیم که به صورت میانگین به سودی حدود ۹۶.۳۹ درصد بابت فروش هر کیلوگرم میوه می‌رسیم.

مشاهدات خبرنگار ایسنا از بازار میوه و تر ه بار نشان می دهد که در این میان فروش هر کیلوگرم هندوانه برای میوه‌فروش‌ها با ۲۴۰ درصد سود همراه است و پس از آن گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای با ۱۷۲.۷۳ درصد، سیب سفید با ۱۲۸.۵۸ درصد، هلو با ۱۲۵ درصد و شبرنگ با ۱۱۶.۶۷ درصد در رتبه‌های دوم تا پنجم قر ار دارند که البته بیش از ۱۰۰ درصد سود را نصیب مغازه‌داران میوه‌فروش می‌کنند البته در این میان پرتقال و سیب قرمز نیز برای فروشندگان دقیقا ۱۰۰ درصد سود به همراه دارد و مابقی میوه‌ها رقمی بین ۴۰ تا ۷۸.۵۷ درصد سودآور هستند.

این در حالی است که پیش از این، حسین مهاجران – رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی – گفته بود که قیمت انواع میوه و محصولات تره باری مناسب است و تنها انار در این میان با گرانی مواجه شده که ناشی از سرمازدگی سال‌های گذشته و کمبود محصول حاصل از این حادثه طبیعی است، اما به نظر او بقیه میوه‌ها و تره بار مشکلی از نظر قیمت نداشتند.

وی همچنین نرخ سود منطقی برای خرده فروشی‌ها و فروشندگان میوه و سبزی را ۳۵ درصد دانسته بود اما مشاهدات خبرنگار ایسنا از بازار میوه و تره بار نشان می‌دهد که قیمت این محصولات چقدر نرخ منطقی محاسبه شده فاصله دارند و هیچ کدام از انواع میوه و تره بار در بازار به قیمت درست و منطقی فروخته نمی‌شوند.

جدول مقایسه‌ای درصد سود فروشندگان میوه که با محاسبه قیمت عمده‌فروشی رسمی و نرخ‌های موجود در بازار تدوین شده به شرح ذیل است:

به دلیل متفاوت بودن انواع میوه در کیفیت ها و قیمت های گوناگون، میزان سود فروشندگان میوه و تره بار با محاسبه نسبت قیمت موجود در بازار خرده فروشی نسبت به حداکثر قیمت موجود در بازار عمده فروشی محاسبه  و به درصد عنوان شده است که مسلما اگر قیمت های پایین تر در نظر گرفته شود مشخص نیست چه سودهای کلانی نصیب آن ها می شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها