بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 28
کد خبر: ۹۲۳۲۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۰
ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا به رهبر جدایی طلب کاتالونیا پنج روز مهلت داده است تا بگوید آیا اعلام استقلال کرده یا نه.
تدبیر24»اگر کارلس پوجدمون، رهبر کاتالان‌ها تا روز دوشنبه تایید کند که چنین کرده، سه روز اضافه مهلت خواهد داشت تا از آن عقب‌نشینی کند.

به نقل از بی‌بی‌سی، در غیر این صورت مادرید با توسل به بند ۱۵۵ قانون اساسی خودمختاری کاتالونیا را معلق خواهد کرد که در نتیجه این منطقه تحت کنترل مستقیم اسپانیا درخواهد آمد.

رهبران کاتالونیا که شامل بارسلون می‌شود روز سه شنبه سند اعلام استقلال امضا کردند.

با این حال آنها اجرای آن را معلق کردند تا امکان مذاکره با مادرید فراهم شود.

اسپانیا از زمان برگزاری همه پرسی استقلال روز اول اکتبر در کاتالونیا متلاطم بوده است. دیوان عالی اسپانیا آن رای گیری را بی‌اعتبار دانسته است.

مقام‌های کاتالان می‌گویند تقریبا ۹۰ درصد رای دهندگان در این رای گیری که ۴۳ درصد در آن مشارکت داشتند از استقلال حمایت کردند. رای دهندگان مخالف استقلال عمدتا آن را تحریم کردند و چندین گزارش از نقض مقررات در جریان رای گیری منتشر شده.

پلیس ملی در جریان درگیری های خشن سعی کرد رای گیری را متوقف کند.

راخوی گفت که دولتش از دولت منطقه‌ای کاتالونیا خواسته از این موضوع که آیا اعلام استقلال کرده یا نه رفع ابهام کند.

او پوجدمون را متهم کرد "عمدا سردرگمی ایجاد کرده" و گفت، می‌خواهد مسائل روشن باشد.

او پس از نشست اضطراری کابینه در صبح روز چهارشنبه برای بحث درباره گام‌های بعدی دولت اظهار نظر کرد.

نخست‌وزیر اسپانیا بعدا در جریان سخنانی در پارلمان گفت که اسپانیا با جدی‌ترین تهدید در دمکراسی ۴۰ ساله اش روبه‌روست.

راخوی گفت، حاضر است در مورد مساله خودمختاری منطقه‌ای و تغییر قانون اساسی وارد مذاکره شود اما این باید در چارچوب قانون باشد.

پدرو سانچز، رهبر حزب مخال سوسیالیست به خبرنگاران گفت که حزبش و دولت توافق کرده‌اند احتمال استفاده از اصلاحات قانون اساسی برای پایان بحران را بررسی کنند.

او افزود: این بر "چگونگی ماندن کاتالونیا به عنوان بخشی از اسپانیا و نه چگونگی ترک آن" متمرکز خواهد بود.

کاتالونیا یکی از ثروتمندترین مناطق اسپانیاست اما بسیاری از شرکت‌ها در واکنش به این بحران اعلام کرده‌اند دفاتر مرکزی خود را از آنجا خارج می‌کنند.

اتحادیه اروپا گفته است که اگر کاتالونیا از اسپانیا خارج شود دیگر بخشی از اتحادیه اروپا نخواهد بود.

برچسب ها: تدبیر24 ، کاتالونیا
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها