بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۹۲۸۲۱
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تاثیر سخنان دونالد ترامپ زودگذر و موقت است، گفت: در بازار مالی و ارزی انتظارات ناشی از افزایش قیمت که برای عرضه و تقاضا به وجود می‌آید مهم هستند، اما در حال حاضر این انتظارات وجود ندارد و پس از موضع‌گیری آمریکا که قابل پیش بینی بود، اتفاق خاصی در بازار ارز نمی‌افتد.

تدبیر24»کمیل طیبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص نوسانات نرخ ارز به ویژه دلار در روزهای اخیر اظهار کرد: با توجه به شرایط سیاسی که ایجاد شده بود، شاهد تحرکاتی در بازار ارز هستیم که شروع یک روند و واکنش کوتاه مدت است که پس از مدتی متوقف می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر روانی بازار در نوسانات نرخ ارز افزود: این تحرکات تحت تاثیر شرایط روانی بازار قرار می‌گیرد و کوتاه مدت است، البته چون این شرایط قابل پیش بینی است، بانک مرکزی می‌تواند سیاست‌های ضربه‌گیری را برای کنترل بازار در نظر بگیرد.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر یک روند کلی و ملایم را در نرخ ارز و قیمت دلار شاهد هستیم که به شرایط اقتصادی ایران مانند مسایل تورمی و رکورد برمی‌گردد و این شرایط باعث می‌شود پول ایران با یک روند ملایم در مقابل پول‌های قوی‌تر، تضعیف شود.

طیبی اضافه کرد: بخشی از نوساناتی را که در این مدت شاهد بودیم به شرایط رسانه‌ای و نتیجه موضع‌گیری آمریکا در برابر برجام بستگی داشت، اما موضع‌گیری کشورهای دیگر که به نفع برجام بود، باعث شد این دلایل، نتوانند التهابی را در بازار ایجاد کنند.

وی ادامه داد: وقتی ارز در یک بازه زمانی با روندی ملایم با افزایش قیمت مواجه می‌شود به شرایط زمانی آن دوره بر می‌گردد، در این شرایط زمانی باید انتظار داشته باشیم تقاضا برای ارز به وجود آید، مثلا اربعین در پیش است و در این بازه تقاضای بیشتری برای دلار ایجاد می‌شود و این امر بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت دلار در این بازه زمانی، ناشی از افزایش تقاضای فیزیکی برای دلار است، که در این هنگام بانک مرکزی سیاست‌هایی دارد و ارز بیشتری را روانه بازار می‌کند، هم‌چنین مسایل سیاسی آن چنان حاد نیست که بتواند لطمه‌ای را بر بازار وارد کند.

طیبی با اشاره به سیاست‌های بانک مرکزی در زمان افزایش قیمت دلار گفت: بانک مرکزی در این بازه ارز مسافرتی را ممنوع کرد، که این اقدام باعث کاهش تقاضای فیزیکی شد، هم‌چنین این شرایط قابل پیش بینی است که مثلا پس از سخنرانی رییس جمهور آمریکا چه اتفاقی می‌افتد و بازار حالت روانی پیدا می‌کند. هفته گذشته به واسطه این نگرانی‌ها مردم برای خرید ارز بیشتر صف می‌کشیدند، به همین دلیل منابع ارزی بیشتری توسط بانک مرکزی عرضه شد و بازار مقداری ثبات پیدا کرد و تقاضایی که به صورت کاذب در بازار ایجاد شده بود دوباره به بازار برگشت و این عوامل باعث می‌شود ارز روند نزولی پیدا کند .

وی با بیان اینکه تاثیر سخنان دونالد ترامپ زودگذر و موقت است، افزود: در بازار مالی و ارزی انتظارات ناشی از افزایش قیمت که برای عرضه و تقاضا به وجود می‌آید مهم هستند، اما در حال حاضر این انتظارات وجود ندارد و پس از موضع‌گیری آمریکا که قابل پیش بینی بود، اتفاق خاصی در بازار ارز نمی‌افتد.

برچسب ها: تدبیر24 ، التهاب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها