بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 28
کد خبر: ۹۲۹۹۹
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
در حالی که برداشت خرمای امسال روزها و هفته‌های پایانی خود نزدیک می شود، محصول تازه هم نتوانست در ارزان شدن خرما در بازار موثر باشد چرا که به گفته دبیر انجمن خرما نهایتا کیلویی ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان بابت خرمای درجه یک به باغداران می‌رسد اما در بازار مصرف این محصول کیلویی حدود ۱۲۰۰۰ تومان فروخته می‌شود که فاصله چهار برابری بین باغداران تا بازار خرده‌فروشی غیرمنطقی است.
تدبیر24»هر ساله در فاصله چند ماه قبل از برداشت خرما تا پس از فصل برداشت این محصول در بازار به دلیل آنچه کمبود خرما عنوان می‌شود که البته در سال‌های گذشته عمدتا با ماه رمضان به عنوان یکی از بازه‌های زمانی پرمصرف برای خرما همزمان شده است، شاهد گرانی و افزایش قیمت این محصول در بازار هستیم اما جالب‌تر اینکه امسال نه تنها خرما در ماه‌های ابتدایی گران و گران‌تر شده بود بلکه در فصل برداشت و حتی زمانی که محصول تازه به بازار رسید نیز قیمتش ارزان‌تر و متعادل‌تر نشد.

چرا که علی‌اصغر موسوی - دبیر انجمن خرما - در این باره به ایسنا گفت: در هفته‌های پایانی برداشت خرما هستیم و باغداران نهایتا خرمای خود را از کیلویی ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان فروخته‌اند و خرمای درجه یک در گران‌ترین ارقام حداکثر کیلویی ۳۰۰۰ تومان فروخته شده است در حالی که این محصول تا زمانی که در دست باغداران و تولیدکنندگان است، مانند خاک قیمتی ندارد و کم‌ارزش است اما زمانی که به دست دلالان می‌رسد، نایاب شده و طلا می‌شود.

وی افزود: تنها عاملی که سبب گرانی خرما در بازار شده است، دلالان معدودی هستند که تنها سودجویی خود را می‌بینند و می‌خواهند و هیچ وقت به منافع ملی و مردم به عنوان مصرف‌کنندگان و مشتریان فکر نمی‌کنند. به نظر می‌رسد که وزیر جهاد کشاورزی باید هر چه سریع‌تر ستاد خرما را راه‌اندازی کند و با مشارکت و هم‌اندیشی همه فعالان بخش خصوصی در صنعت خرما و تولید و بازار آن را به نفع باغداران و مردم کنترل کند تا هر کسی نتواند هر طور که دلش می‌خواهد در بازار رفتار کند.

موسوی با بیان اینکه امسال هیچ کمبودی در تولید خرما وجود ندارد، گفت: میزان تولید خرما در سال جاری هیچ تفاوتی با سال‌های گذشته ندارد و امسال نیز حدود ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تن خرما تولید شده است و در شرایطی که محصول تازه به بازار رسیده و از نظر موجودی مشکلی وجود ندارد، قیمت‌های بازار مصرف برای خرما بسیار غیرمنطقی و اجحاف در حق مردم است.

برچسب ها: تدبیر24 ، قیمت خرما
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها