بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۹۴۶۳۰
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۲
جناب آشنا معتقد است شاید راست به سمت روحانی گردش کند اما روحانی به سمت راست گردش نمی کند و تاج زاده هم گفته روحانی باهوش تر از آن است که به سمت راست گردش کند.
تدبیر24»منتقدین: «عبدالله گنجی» طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

جناب آشنا راست، به راست نمی پیچد، چون براست، راست می شود.

جناب آشنا معتقد است شاید راست به سمت روحانی گردش کند اما روحانی به سمت راست گردش نمی کند و تاج زاده هم گفته روحانی باهوش تر از آن است که به سمت راست گردش کند.


از سه بعد :معنا(معنای راست)، سابقه تاریخی و ساختاری می توان درستی این نگاهها را راست آزمایی کرد.

اول معنای راست:


راست گرایی در تعریف علمی یعنی محافظه کاری(کنسرواتیسم) معنای دیگر راست لیبرال مسلکی است، معنای دیگرش فاصله حداکثری با روحیه انقلابی است(مثل مرحوم بازرگان) معنای دیگرش باور به مدل توسعه غربی است. معنای دیگرش تساهل فرهنگی است. حال باید پرسید با این شاخص های علمی روحانی راست هست یا چپ؟ شق سومی وجود ندارد اما اگر بگویید نه چپ است نه راست بلکه  اعتدال است باز باید گفت اعتدال روش است نه محتوی اما اعتدال نیز از خاسگاه لیبرالیسم و محافظه کاری برمی خیزد زیرا تساهل و تسامح که از شاخص های اصلی لیبرالیسم است اعتدال را معنا می دهد و حتما نسبتی با سنت چپ و نئو مارکسیستی ندارد.

دوم سابقه تاریخی است:


تازمانی که به یک جریان اتلاق راست می شد روحانی از عناصر اصلی آن بود. مگر قابل کتمان است که:


-روحانی چهار دوره با لیست راست وارد مجلس شده است؟


-مگر قابل پنهان کردن است که روحانی دو دوره نائب رئیس مجلس راست گراها در مجلس چهارم و پنجم بوده است؟


- مگر می توان نادیده گرفته که روحانی سالها ست عضو تشکلی است که مادر جریان راست بود و نقطه مقابل مجمع روحانیون چپ است؟


- مگر مردم نمی دانند روحانی در مجلس ششم با هاشمی، احمدی نژاد، توکلی، حداد، جواد لاریجانی و ... در لیست سی نفره راست تهران بودند و از چپ شکست خوردند؟

سوم بعد ساختاری است:


روحانی هم اکنون در یک تشکل عضویت دارد و آن هم مادر راست-روحانیت مبارز تهران- است. آنچه درست است و در معنا و تعاملات می توان قضاوت کرد اینکه روحانی همچنان از سردمداران راست است. مشی او آدم را یاد بازرگان می اندازد نه تاج زاده. البته اصول گرایی معادل راست گرایی نیست و راستها همان کسانی هستند که سکولارهای افراطی  به آنان"اصول گرایان معتدل " می گویند. لاریجانی، باهنر؛ ناطق و... پدران راست هستند و همراهان روحانی. نه اصول گرایان روحانی را اصول گرا می دانند ونه می پذیرند و روحانی نیز نسبت به آنان اینگونه فکر می کند.

اما وقتی تاج زاده می گوید روحانی باهوش تر از این است که به راست بپیچد روحانی خواهد گفت :عجب شانسی داریم ما! کس دیگری نیست از ما دفاع کند؟ قطعا  روحانی  راستگرایان سلف  را برای همراهی، بر بد نامان ترجیح خواهد داد. روحانی مصداق واقعی یک راستگراست اما چرخ چپها  که بعد از ۱۳۸۸ پنجر شده بود را پنجر گیری موقت کرد و بدون اینکه بنزین هم درون آن بریزد تا درب پاستور سوار  شد. بله روحانی  در دوشیدن چپ با هوش است.

منبع: مشرق
برچسب ها: تدبیر24 ، روحانی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها