بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 28
کد خبر: ۹۶۱۶۶
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۸
شب‌گذشته رئیس‌جمهوری گزارش 100 روزه را که قرار است بر اساس آن کلیت عملکرد دولت طی4 سال آینده پایه‌ریزی شود، با مردم در میان گذاشت.
تدبیر24»دکتر حسن روحانی با اعلام این خبر که سعی ‌خواهد شد تا فقر مطلق ظرف چهار سال آینده، از میان برداشته شود. اعلام کرد که میزان درآمد مستمری بگیران کمیته امداد و سازمان بهزیستی به سه برابر خواهد رسید. با این حساب مستمری بگیران این نهاد‌های حمایتی چیزی حدود180 هزار تومان با اعمال سه برابری مستمری خود دریافت‌ خواهندکرد. جدا از اینکه ‌این کوشش هم به جای خود قابل تقدیر است، اما فقر مطلق در دنیا بر اساس فقر نسبی تعریف می‌شود، فقر نسبی به این معناست که یک شخص بتواند خوراک و پوشاک اولیه خود را تامین کرده، گرسنه نبوده و دارای سرپناه باشد. از سوی دیگر این ایده که دولت به جای ایجاد راهکار برای مقابله با فقر به دنبال توزیع پول در میان فقرا باشد، ایده مناسبی نیست. زیرا توزیع پول تنها به اضافه شدن بر فقر می‌انجامد. تنها راه‌کار مقابله با فقر مطلق این است که دست اندرکاران دولت تنها و تنها به‌ایجاد اشتغال درکشور کمک کنند. در هیچ نقطه‌ای از جهان دولت برای کنترل و از بین بردن فقر مطلق و حتی بهبود فقر نسبی به توزیع پول میان فقرا نمی‌پردازد. بلکه دولت‌ها تنها به دنبال ایجاد اشتغال درکشور هستند. دولت باید به سمت ایجاد فضای کسب و کار مثبت حرکت کند تا از این طریق بتواند شرایط اقتصادی مطلوبی را در بخش تولید ایجاد کند. در حال حاضر به اعتقاد کارشناسان کارخانه‌های زیادی یا تعطیل و یا با کمتر از 50‌درصد در حال فعالیت هستند. اگر دولت در طرحی جامع به رونق بخش تولید درکشور توجه کند از این طریق هم به میزان اشتغال در کشور افزوده خواهد شد و هم به طور غیرمستقیم از میزان فقر مطلق و حتی فقر نسبی درکشور کاسته می‌شود. اگر دولت بتواند برنامه‌های خود را برای رفع فقر پیاده کند، در سال1400 شاهد از بین رفتن آثار فقر مطلق در کشور از جمله کودکان کار، اعتیاد، کاهش مهاجرت به شهرهای بزرگ، کاهش مشکلات زنان سرپرست خانوار و ده‌ها مشکل و بحران اجتماعی خواهیم بود. باید برنامه‌ریزی و تلاش برای رفع فقر، ادامه‌دار باشد و پیوسته در این راه تلاش شود. چه بسا برای از بین بردن فقر به برنامه‌های بلندمدت‌تری نیاز باشد.



مصطفی اقلیما، استاد دانشگاه
مطالب مرتبط
برچسب ها: اشتغال ، فقر ، اقتصاد
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها