بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۹۶۲۰۱
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۰
مسئولان کشور از شیطنت همسایه غربی و پول اضافه گرفتن از زائران عتبات غافل نشوند.
تدبیر24»روزنامه قانون نوشت:‌ «ماجرای ورود پروازهای ایرانی به فرودگاه بغداد، برگ جدیدی از حواشی پروازهای ایرانی به عراق است. اربعین امسال بود که برخی از مسافران از گران شدن بلیت پرواز تهران - نجف و از طرفی خدمات مسافری در فرودگاه نجف ناراضی بودند؛ تا جایی که این موضوع در رسانه‌ها بازتاب زیادی داشت و مسئولان سازمان حج و زیارت اعلام کردند که این موضوع را پیگیری می‌کنند؛ موضوعی که مشخص نیست دست شرکت‌های داخلی هم در آن دخیل بوده یا قرار است همه تقصیر به گردن دولت عراق انداخته شود. اما در این دوره بسیاری از شرکت‌های خدمات هوایی ایران در حرکتی هماهنگ از اعزام زائران از طریق فرودگاه نجف خودداری کرده‌اند تا از این طریق هزینه‌های سفر به عراق را کاهش دهند.

لغو پروازها به نجف

روز گذشته باشگاه خبرنگاران به نقل از یک منبع آگاه در سازمان حج و زیارت از لغو تمامی پروازهای ایرلاین‌های ایرانی به فرودگاه نجف خبر داد. این منبع خبری گفته بود که از دوشنبه (روز گذشته) هیچ ایرلاین ایرانی به مقصد فرودگاه نجف پرواز نخواهد داشت. این فرد دلیل این اتفاق را گرانی فرودگاه نجف بیان می‌کند و می‌گوید:« از آنجایی که فرودگاه نجف جزو گران‌ترین فرودگاه‌های جهان محسوب می‌شود و امکانات مناسبی هم به زائران ارائه نمی‌دهد، تمام ایرلاین‌های ایرانی تصمیم گرفته‌اند تا زمانی که کشور عراق هزینه‌ها را کاهش ندهد، دیگر به این فرودگاه پرواز نداشته باشند.»

وی افزود: «از این به بعد پروازها به مقصد بغداد انجام می‌شود و زائران با خودرو و به صورت زمینی به نجف می‌روند.»

مجلس پیگیر موضوع خواهد بود

برای آگاهی از جزییات این اقدام عراقی‌ها به سراغ سیدجواد حسینی‌کیا، عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی رفتیم. نماینده مردم سنقر در مجلس با اشاره به این که این موضوع به دلیل تعطیلی روز گذشته مجلس هنوز در فراکسیون حج و زیارت مطرح نشده است، گفت: «این موضوع جدیدی محسوب‌ می‌شود و تا این لحظه هنوز مطرح نشده است. اما در جلسه‌ای که به همین زودی برقرار خواهد شد این مساله را مطرح و نتیجه را اعلام خواهیم کرد.»

حسینی‌کیا در رابطه با ماجرای گران‌ شدن خدمات مسافری در فرودگاه نجف و تدابیر ایران برای جلوگیری از گران شدن خدمات سفر به عتبات عالیات گفت: «در ماجرای گران‌شدن بلیت و خدمات مسافری در فرودگاه نجف در زمان اربعین پیگیری‌هایی انجام شد و به موجب این پیگیری‌ها مشخص شد برخی از شرکت‌ها کوتاهی و از این فرصت سوءاستفاده کرده‌اند و قیمت بلیط را افزایش داده‌اند و بخش مهم این افزایش قیمت‌ها هم به عراق برمی‌گشت.»

جلسه با رییس حج و زیارت

عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس از برگزاری جلسه با رییس سازمان حج و زیارت کشور نیز خبر داد و گفت: «قرار است به زودی جلسه‌ای با رییس سازمان حج و زیارت گذاشته شود تا علاوه بر پیگیری این موضوعات، برای جلوگیری از تکرار چنین اتفاقاتی در مناسبت‌های بعدی نیز تدابیری اندیشیده شود.»

ضرر شرکت‌های ایرانی یا فرودگاه نجف؟

از لحاظ مسافت، فاصله نجف به کربلا با بغداد تفاوت چندانی ندارد. از این رو می‌توان گفت که از بعد مسافت تفاوت چندانی برای ایرانیان نخواهد کرد. اگر مرقد امام اول شیعیان را در نظر نگیریم، تفاوتی بین فرودگاه نجف و بغداد برای ایرانیان نخواهد بود. آن چه به نظر بیش از هر چیزی جلوه می‌کند این است که فرودگاه نجف از تحریم پروازهای شرکت‌های ایرانی متضرر خواهد شد، زیرا بیش از یک‌سوم شرکت‌هایی که در فرودگاه نجف تردد دارند، شرکت‌های ایرانی هستند. به تبع با تحریم فرودگاه نجف، این نجفی‌ها خواهند بود که از سود سرشار عوارض فرودگاهی محروم خواهند شد و این میزان سود به بغداد روانه می‌شود.

دریافت عوارض ۱۰ دلاری

زوار ایرانی بارها از دریافت مبالغی (مانند عوارض ۱۰ دلاری) توسط فرودگاه نجف گلایه‌ داشته‌اند. چندان خوشایند به نظر نمی‌رسد که مسئولان فرودگاه نجف به موجب جایگاه زیارتی شهر و تردد شیعیان، از فرودگاه شهر به عنوان جولانگاهی برای تلکه کردن ایرانیان استفاده کنند و اگر این شرایط و قوانین آنها ادامه‌دار شود، نجف باید برای همیشه خود را از دریافت عوارض از شرکت‌های ایرانی محروم بداند. با توجه به تصمیم شرکت‌های هواپیمایی ایران سوءاستفاده از شرایط و زیاده‌خواهی مسئولان فرودگاه بین‌المللی نجف به نظر، تلنگر خوبی به آنها خواهد بود. به نظر می‌رسد تنها راهکار برای خروج از این مشکلات در فرودگاه نجف، دوراندیشی مسئولان آنها و دوری از سوءاستفاده از طرف ایرانی است.

پیش از این نیز یک‌ بار دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرده بود که پروازهای ایران به نجف متوقف خواهد شد ولی گویا در آن برهه به‌ دلیل آن که ماه محرم و صفر فرا نرسیده‌ بود، طرف عراقی چندان آن تهدیدات را جدی نگرفت اما حال که از تب و تاب عزاداری‌ها کاسته شده، می‌توان به توافقی مناسب

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها