بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۹۶۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
مدیرکل تعاونی‌های تولیدی وزارت کار ارزش صادرات فرش دستباف ایران در پنج ماهه امسال را ۱۲۰ میلیون دلار ذکر کرد.

تدبیر24»البرز محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار موجود، میزان تولید فرش دستباف بیش از پنج میلیون متر مربع است. تعداد شاغلین صنعت فرش دستباف و صنایع جانبی نیز بیش از سه میلیون نفر است که از کل شاغلان ۴۷۰ هزار بافنده تحت پوشش بیمه ویژه قالیبافان قرار دارند.

وی میزان صادرات فرش دستباف در سال ۱۳۹۵ را بیش از ۳۵۰ میلیون دلار ذکر کرد و گفت: ارزش صادرات فرش دستباف در پنج ماهه نخست امسال ۱۲۰ میلیون دلار بوده است.

به گفته مدیرکل تعاونی‌های تولیدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، درحال حاضر ۱۷۰۰ تعاونی در حوزه تولید و تامین نیاز تولید کنندگان فرش دستباف فعالیت دارند و بیش از ۶۳ هزار نفر در آنها عضو هستند.

محمدی ایجاد اشتغال را یکی از محورهای اصلی سیاستهای دولت نام برد و تاکید کرد: صنعت فرش دستباف از صنایع کاربر و ارزشمند و یکی از بهترین و پردرآمدترین صادرات کشور به شمار می‌رود که با هزینه‌های اندک و استفاده از تجهیزات ساده در کارگاه‌های خانگی، موجب اشتغالزایی قابل ملاحظه‌ای در اقتصاد کشور می شود.

وی گفت: این صنعت علاوه بر قالیبافی، فعالیتها و مشاغل جانبی دیگری نظیر رنگ فروش، رنگرز، نخ ریس، طراح، چله کش، صادر کننده و بازرگان را هم در برمی‌گیرد که نرخ اشتغالزایی این صنعت را افزایش می‌دهد.

مدیرکل تعاونی‌های تولیدی وزارت کار، ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم، ایجاد ارزش افزوده، افزایش صادرات و درآمد ارزی و رونق و توسعه زندگی روستایی را از مزیتهای مهم این صنعت نام برد.

محمدی با اشاره به بازار شدید رقابتی در این حوزه، افزود: با وجود مشغله‌های دنیای جدید و دغدغه‌های جهان صنعتی در خارج و داخل کشور ‌نام ایران با فرش گره خورده است و فرش علاوه بر جنبه‌های اقتصادی، معرف فرهنگ هنر اصیل ایرانی و توانمندی‌های فوق العاده ایرانیان است.

به اعتقاد وی در صورتی که از این صنعت حمایتهای لازم و مناسبی صورت نگیرد در آینده نزدیک با وجود کشورهای رقیب تولید کننده این محصول در جهان شاهد افول این صنعت در کشور و از دست دادن بازارهای خارجی خواهیم بود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها