بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۹۷۲۹۸
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۶
پس از منتفی شدن افزایش قیمت نان که با دستور رئیس جمهور اجرایی شد، برخی نانوایی‌ها همچنان به قیمت‌هایی پایبندند که در کنار دیگر قوانین نانوشته آن‌ها، تخلف محسوب می‌شود و مشخص نیست کدام ناظر و بازرس باید به این وضعیت رسیدگی کند. از جمله اینکه برخی نانوایی‌های بربری و سنگک فروش نان ساده را حذف و نان کنجدی را اجباری کرده‌اند.
تدبیر24»آذرماه برای نان و نانوایی‌ها پر از خبر و اتفاق جدید بود. از افزایش ۱۵ درصدی قیمت شروع شد و پس از چند روز با دستور رئیس جهور منتفی شد. اما به نظر می‌رسد برخی نانوایی ها نمی‌خواهند با شرایط و قیمت‌های قبل به پخت و پزشان ادامه دهند و به هر طریقی می‌خواهند برای خودشان قوانینی وضع و اجرا کنند که هیچ نوشته و تصویبی ندارد.

به عنوان مثال در برخی نانوایی‌های سنگکی، نان ساده و بدون کنجد که قیمت ۸۰۰ تومانی باید داشته باشد پخته نمی‌شود و خبازان به نظر معترض به منتفی شدن افزایش قیمت نان، با اضافه کردن چند عدد کنجد خیال خودشان را راحت و نان سنگک به اصطلاح کنجدی را اجباری کرده‌اند و ۱۰۰۰ تومان می‌فروشند. همچنین با اضافه و بیشتر کردن کنجدها و احیانا چند سبزی خشک شده نان به اصطلاح پرکنجد را ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان می‌فروشند.

در برخی نانوایی‌های بربری هم همین اتفاق افتاده است.

جالب‌تر اینکه هیچ یک از اتحادیه‌های نانوایی با وجود پیگیری خبرنگار ایسنا، حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشدند و با وجود گذشتن بیش از دو هفته از منتفی شدن افزایش قیمت نان، به نظر می‌رسد که بازرسان دستگاه‌های متولی برخورد چندان مناسبی با این موارد تخلف نکرده‌اند و پخت و پزهای سلیقه ای نان همچنان ادامه دارد.

البته رئیس اتاق اصناف اخیرا در این باره گفته بود که اگر قرار باشد چنین اتفاقی بیفتد که افتاده است، باید برخی یارانه ها مانند یارانه‌ حامل‌های انرژی و بخشودگی حق سهم بیمه کارفرما تا سقف پنج کاگر را برای نانوایی‌ها اعمال کرد تا بارش از روی دوش نانوایی‌ها برداشته شود.

به گفته فاضلی، با توجه به اینکه طی سه سال گذشته قیمت نان با وجود افزایش هزینه‌های تولید در خبازی‌ها، تغییری نکرده، قطعا کیفیت و وزن چانه در این مدت کاهش پیدا کرده است که باید یارانه‌هایی برای آن در نظر گرفته شود تا این شرایط برطرف شود.

اما فعلا که خبری از افزایش قیمت یا وضع یارانه‌ جدیدی برای نان نیست، باید دید کدام دستگاه نظارتی مسئول به این مسئله ورود می‌کنند و تخلفات نانوایی‌ها که پیش از این هم در صدر شکایات مردمی بود، کنترل می‌شود؟
مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها