بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۹۸۲۰۳
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۲
مدیر مسوول روزنامه «عصر اقتصاد» به بحران کاغذ در کشور اشاره کرد و گفت: مساله کاغذ یک بحران در روابط مصنوع بشر است و تا زمانی که عواملش را متعادل نکنند، این داستان وجود دارد.

تدبیر24»سیف‌الله یزدانی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد:‌ ما نباید در مساله کاغذ دنبال متهم بگردیم. در هر  مساله‌ای اگر صاحب کار و سوژه، مدیریت نداشته باشند و بعد با نگاهی مرکانتیلیستی و کلاسیک بگوییم سود، انگیزه فعالیت‌های اقتصادی است بنابراین می‌توان گفت تجار کاغذ، حق داشتند که کاغذ را در انبار نگه دارند. ما عناوینی را تعریف کرده‌ایم که می‌گوید زمانی که شما اموال خود را مراقبت نکنید دیگران حق دارند به انگیزه سود در آن بازار شنا کنند که این کار را هم انجام داده‌اند.

او ادامه داد: موضوع سر این مساله است که  ارزش رسانه را نمی‌دانیم و برای مدیریت سالم این رسانه برنامه‌ریزی منطقی نداریم.

مدیر مسوول روزنامه «عصر اقتصاد» درباره وضعیت کاغذ در بازار اظهار کرد: دو کارخانه در چین، یک کارخانه در روسیه و یک کارخانه هم در ایران بسته شده‌اند. همه این مسائل موجب کمبود کاغذ در بازار می‌شود. زمانی هم که کمبود وجود داشته باشد هر فردی تلاش می‌کند که نیاز خود را از این بازار محدود تامین کند بنابراین کاغذ نایاب می‌شود.

یزدانی به وضعیت صنف مطبوعات و برنامه‌ریزی کلان مدیریتی کشور اشاره و اضافه کرد: اما اصل داستان این است که صنف مطبوعات منسجم نیست که بتواند از نهادهایش مراقبت کند. همچنین در برنامه‌ریزی کلان مدیریتی کشور برای رسانه ارزشی که باید قائل شوند را نمی‌شوند تا آن‌ها بتوانند از بازار خود مراقب کنند. این مساله فقط درباره مطبوعات نیست بلکه چاپ کتاب و مصارف دیگر را دربر دارد. در حال حاضر این مسائل تاثیر خود را گذاشته و فکر می‌کنم بیش از ۲۰ درصد از تیراژ روزنامه‌ها در  مدت سه یا چهار ماه کاهش پیدا کرده است و تعطیلی برخی مطبوعات را هم شاهد بودیم.

مدیر مسوول روزنامه «عصر اقتصاد» ادامه داد: اگر بخواهند بگویند که کاغذ را با ارز آزاد بیاورید یعنی تجار و سوداگران ارز توانسته‌اند یک گپ ۹۱۰ تومانی میان ارز مبادله‌ای و ارز آزاد ایجاد کنند که در واقع بیش از ۲۵ یا ۲۶ درصد، ارزش کاغذ را گران کرده‌اند.

او با بیان اینکه بحران کاغذ مانند سیل و زلزله نیست که دوره گذر داشته باشد و تمام بشود، گفت: مساله کاغذ یک بحران در روابط مصنوع بشر است و تا زمانی که عواملش را متعادل نکنند، این داستان وجود دارد. همچنین تخریب را بیشتر خواهد کرد به دلیل اینکه منابع مالی مطبوعات روز به روز فرسوده خواهد شد. بسیاری از روزنامه‌ها هم با ذخایر روز مبادا چاپ می‌شوند که این ذخایر تمام خواهد شد و ممکن است تعداد روزنامه‌هایی که تعطیل می‌شوند، افزایش پیدا کند.

سیف الله یزدانی در پایان گفت: باید بدانیم که اصولا نشریات در سبد استفاده مردم جایگاهی ندارد. بنابراین روزنامه‌ها نمی‌توانند با افزایش قیمت کاغذ، قیمت فروش خود را دو برابر کنند. قیمت دوبرابر به منزله بسته شدن روزنامه است. اگر بخواهیم تعرفه تبلیغات را هم افزایش دهیم، کشش وجود ندارد و بازار نمی‌تواند خود را با بحران ما تطبیق دهد.

به گزارش ایسنا، خبر افزایش تعرفه واردات کاغذ و تحریر روزنامه‌ در هفته‌های اخیر، واکنش برخی از روزنامه‌های خصوصی را به دنبال داشت و در این میان برخی روزنامه‌ها اعلام کردند که در اعتراض به گران شدن کاغذ برای مدتی فقط به صورت الکترونیکی منتشر خواهند شد یا تعداد صفحات خود را کم می‌کنند. البته در ادامه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شد که تعرفه انواع کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه تا پایان سال جاری کماکان مطابق روال قبل بوده و افزایش نخواهد یافت اما طبق گفته برخی مدیران مسوول روزنامه‌های خصوصی، اعلام صرف این خبر هم به افزایش قیمت کاغذ و کمبود آن منجر شده است.

البته چهارشنبه، ۲۲ آذر ماه، حسین انتظامی اعلام کرد، «یک محموله کاغذ در حال ترخیص از گمرک است.» معاون مطبوعاتی همچنین گفت، «با مساعدت بانک مرکزی که ارز مبادله‌ای در اختیار واردکنندگان کاغذ قرار داد، یک محموله ١٠ هزار تنی کاغذ روزنامه و کاغذ تحریر در حال ترخیص از گمرک است و تا هفته آینده به انبارهای چاپخانه‌ها می‌رسد.»

برچسب ها: تدبیر24 ، بحران کاغذ
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها