بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۹۸۵۸۱
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۴
پژوهشگران دنیای پزشکی در گوشه و کنار جهان، همواره به دنبال یافتن روش‌هایی هستند که ضمن بهبود وضعیت بیماران، اثرات جانبی کمتری را نیز به‌واسطه داروهای مختلف بر بدن آن‌ها تحمیل کنند. در این خصوص، محققان ایرانی، استفاده از گیاه بامیه را به‌عنوان درمانی طبیعی و بدون اثرات جانبی مواد شیمیایی، برای بهبود بیماری دیابت معرفی کرده‌اند.
تدبیر24»دیابت یا مرض قند، یک اختلال متابولیک و مرتبط با سوخت‌وساز مواد در بدن است که در آن، یا توانایی تولید هورمون انسولین در بدن به‌کلی از بین می‌رود (دیابت نوع یک) یا این‌که بدن در برابر انسولین، مقاوم شده (دیابت نوع دو) و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد.

در دهه‌­های اخیر استفاده از محصولات گیاهی و مکمل‌­های به‌دست‌آمده از گیاهان دارویی، برای درمان بیماری دیابت به‌سرعت در حال افزایش بوده است. در همین رابطه، گروهی از محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز با همکاری دانشگاه علوم­ پزشکی جندی‌شاپور این شهر، تأثیر درمانی پودر گیاه بامیه را در بیماری دیابت و با استفاده از جانوران مدل، ارزیابی کرده‌اند.

 بامیه یا اُکرا یک گیاه مربوط به نواحی گرمسیری و غنی از ترکیبات «فلاونوئیدی» است که خواص دارویی دارد. این گیاه همچنین به­‌واسطه داشتن ذخایر کربوهیدراتی، مواد معدنی و ویتامین‌­ها نقش مهمی را در رژیم غذایی انسان بازی می­‌کند.

محققان فوق، موش‌های صحرایی آزمایشگاهی ماده را در گروه‌های درمانی مختلف تحت تغذیه و یا عدم تغذیه با بامیه قرار دادند و سپس پارامترهای بیوشیمیایی شامل قند خون ناشتا، سطوح انسولین و شاخص‌­های مقاومت به انسولین آن‌ها را اندازه‌گیری و بررسی کردند.

نتایج این پژوهش که در مجله «دانشگاه علوم پزشکی اردبیل» به چاپ رسیده، نشان داد که استفاده از بامیه در درمان بیماری دیابت مؤثر است. بر این اساس، پودر بامیه، تعادل گلوکز در خون  و همچنین حساسیت انسولینی را بهبود می­‌بخشد.

عرفانی مجد و همکارانش که انجام این تحقیق را بر عهده داشته‌اند، می‌گویند: «به نظر می‌رسد درمان موش‌­های دیابتی با پودر بامیه، باعث بهبود وضعیت قند خون به‌­واسطه محافظت از سلول­‌های بتای موجود در لوزالمعده و همچنین بازسازی این سلول‌ها و متعاقب آن تنظیم آنزیم­‌های کلیدی در متابولیسم و سوخت‌وساز کربوهیدرات­‌ها در بافت کبد موش­‌های دیابتی شده است».

به گفته این محققان، با توجه به این‌که مصرف بامیه موجب بهبود آسیب­‌های بافتی پانکراس و همچنین کبد موش­‌های دیابتی می‌شود، می‌توان آن را به‌عنوان یک روش درمانی مکمل در بهبود وضعیت بیماران دیابتی مدنظر قرار داد.

منبع: عرفانی مجد، ن. و همکاران. 1396. اثرات محافظتی پودر بامیه (Abelmoschus esculentus) بر تغییرات هیستومتری و هیستوشیمیایی سلول‫های بتای پانکراس و بافت کبد موش صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، ۱۷(۱): 45-32.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها