بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۹۹۹۴۰
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۹
بر اساس پیشنهاد مطرح‌شده از سوی برخی اعضای کمیسیون تلفیق، نمایندگان در نظر دارند 3300‌میلیارد تومان از اعتبارات گنجانده‌شده در تبصره 14 لایحه بودجه مربوط به خرید تضمینی گندم و یارانه نان را به پرداخت یارانه‌های نقدی اختصاص دهند.
تدبیر24»با این کار کاملا مخالف هستم به این دلیل که پرداخت یارانه نان باید به تمام اقشار جامعه به‌ویژه طبقات پایین جامعه تعلق گیرد و کم‌کردن یارانه آن باعث بالارفتن قیمت نان می‌شود و عمدتا طبقات پایین جامعه آسیب می‌بینند. البته با پرداخت یارانه نقدی نیز موافق نیستم. اگر یارانه در قالب حمایت از تولیدات، حمایت از محصولات کشاورزی و... باشد، بهتر از واردکردن مستقیم پول در جامعه است، چراکه این کار باعث افزایش نقدینگی و در نتیجه ایجاد تورم در اقتصاد کشور می‌شود. همچنین باید گفت بودجه‌ای که برای فقرزدایی خانوارها، درمان و کاهش هزینه‌های سلامت در نظر گرفته شده کم است، ولی امیدواریم منابعی برای این منظور در نظر گرفته شود، چراکه کسانی از این یارانه‌ها استفاده می‌کنند واقعا مستحق دریافت این پول هستند تا بتوانند نیازهای خود را در زمینه سلامت برطرف کنند. برای اینکه یارانه‌های بخش سلامت هدفمند شود، هنوز دولت باید گام دیگری بردارد. با توجه به صحبتی که وزیر بهداشت در مورد هزینه‌های سلامت داشتند، باید دو، سه نوع بیمه در کشور ایجاد شود. بر این اساس برخی از اقشار جامعه باید هزینه‌های کمتری را پرداخت کنند و افرادی که از طبقات بالای جامعه هستند و از درآمد خوبی برخوردارند، کمتر از یارانه‌ها بهره‌مند شوند. قصد داریم در شورای فراکسیون امید در مورد احکام یارانه‌های بودجه 97 تصمیم‌گیری کنیم تا بتوانیم به صورت فراکسیونی هم نظرات مشترکی داشته باشیم. هرچقدر که بتوانیم یارانه‌ها را به صورت غیرمستقیم و در جهت هزینه‌های تولید، حمایت از بخش آموزش و سلامت هدایت کنیم، نتیجه بهتری را خواهیم دید. در حال حاضر بیش از ۴٢‌میلیون نفر نیازمند دریافت یارانه نقدی در کشور هستند که در سال آینده تقریبا به همه کسانی که واجد دریافت یارانه هستند، یارانه نقدی پرداخت می‌شود. دولت در بودجه سال آینده به ۴/۷‌میلیون نفر افراد مددجوی کمیته امداد امام خمینی که شامل ۳/۹‌میلیون نفر مستمری‌بگیر و ۸۰۰‌هزار نفر مددجوی موردی یارانه پرداخت می‌کند. همچنین دولت به حدود ۳/۶‌میلیون نفر مددجویان تحت پوشش بهزیستی که شامل ۱/۳ میلون نفر مستمری‌بگیران و ۲/۳‌میلیون نفر نیازمندان یارانه پرداخت خواهد کرد. یارانه نقدی به ۱/۲‌میلیون نفر از زنان سرپرست خانوار نیز ارائه می‌شود. همچنین بازنشستگان و خانواده‌هایی که از حداقل حقوق برخوردار هستند یارانه نقدی را دریافت خواهند کرد. علاوه بر این به افراد ساکن در روستاها جهت رفع فقرزدایی یارانه پرداخت خواهد شد. حدود ٣۵‌میلیون نفر از جمعیت یارانه‌بگیر کشور کم می‌شود و منابع مالی آن تماما به صندق رفاه اجتماعی واریز و صرف اشتغال جوانان، بخش درمان، توانمند سازی بخش تولیدی، افزایش حقوق مستمری‌بگیران می‌شود.


علی قربانی،عضو کمسیون برنامه و بودجه
مطالب مرتبط
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها