تدبیر24»علی مغازه ای؛ دبیر هنری فستیوال آینه دار در گفتوگو با ایسنا، گفت: احمد احمدی استاد آوازهای مردمی ممسنی و کهگیلویه و بویر احمدی که شاید تنها بازمانده از نسل موسیقیدانان قدیم ایلات و عشایر این منطقه از دامنه های زاگرس بود، برای همیشه خاموش شد.
او ادامه داد: خالق آواز«ککی جونیم» در واپسین سال عمر خود در سومین دور از فستیوال آینهدار، صرفا به قصد تجلیل و نه اجرا که از توان جسمانی این استاد خارج بود، دعوت شد تا در جمع مهمانان آینه دار باشد. این هنرمند برجسته ظهر روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه دیده از دنیا بست تا یکی از واپسین نامداران موسیقی دیار کهگیلویه و بویر احمد و ممسنی در تاریخ آوازی مردمان این ایلات، مهر خاتمه بر دفتر ارزشمند آوازهای این سرزمین بزند.
مغازه ای بیان کرد: این هنرمند برجسته موسیقی اقوام با بیش از ۸۰ سال سن، آخرین خواننده نسل موسیقیدانان تاریخی اقوام دامنه های جنوب شرقی زاگرس بود که در کمال تاسف، در تنهایی و بی توجهی مسئولان موسیقی کشور از دنیا رفت و گنجینه سخن و آوازهای محلی را با خود به زیر خاک برد.
این پژوهشگر موسیقی اقوام اضافه کرد: این استاد بزرگ آواز که سال ها فراموش شده بود، توانست در سومین فستیوال آینه دار همراه با جوانان دیارش به مناسبت تجلیل از هنر و جایگاه آوازی خود در یک عرصه ملی حاضر شود و تندیس آینه دار را دریافت کند.
او گفت: جایگاه استاد احمد احمدی در موسیقی منطقه همچون برجسته ترین استادان موسیقی ایران است و فقدانش شاهدی ست بر از میان رفتن بخش دیگری از آوازهای مردمان ایلات ممسنی و بویراحمد و کهگیلویه که همچون آوازهای سایر اقوام ایران بسیار کمرنگ و کم صدا شده اند.
دبیر هنری فستیوال آینه دار با بیان اینکه استاد احمدی متولد سال ۱۳۰۸ بود، افزود: این خوانندهی پیشکسوت، از دوران کودکی آواز میخواند و این هنر را به صورت خود آموخته یاد گرفته بود.
وی بیان کرد: آثاری با نامهای «دل گورودار»، «چشم آشفته» و «ککی جونیم» در منطقهی کهگیلویه و بویر احمد با آواز احمدی منتشر شده است. آوازهای این هنرمند در کنار خوانندگان بزرگی همچون «خدامُراد»، کارگان آوازی ارزشمندی را شکل داده است که بسیاری از خوانندگان نسلهای بعد کوشیدند آن را دنبال کرده و بیاموزند.
مغازه ای گفت: استاد احمدی، زیباییهای بسیاری از موسیقی قوم خود را در آینه وجود خود بازتابانده و از پیشکسوتان بی مانند قوم و فرهنگ منطقه خودشان به شمار میآید.