ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 14
کد خبر: ۱۱۰۹۵۷
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۰

تغییر رنگ با نانولیزر ، مثل یک آفتاب‌پرست

محققان یک نانولیزر تغییر رنگ دهنده ابداع کرده‌اند که مانند سیستم بدن آفتاب‌پرست‌ها عمل می‌کند.
تدبیر24»آفتاب‌پرست‌ها قادر به تغییر رنگ از طریق یک لایه از سلول‌های پوستی به نام "ایریدوفور"(iridophores) هستند که حاوی نانو بلورها است.

وقتی آفتاب‌پرست‌ها پوست خود را تغییر حالت می‌دهند، فاصله بین این نانوبلورها تغییر می‌کند و نحوه انعکاس نور را تغییر می‌دهد.

در حال حاضر، دانشمندان یک نانولیزر تغییر رنگ دهنده طراحی کرده‌اند که به همین شیوه عمل می‌کند.

این پروژه توسط یک تیم از محققان دانشگاه "ایلینوی" به رهبری پروفسور "تری اودوم" انجام شد. وی قبلا یک نانولیزر مبتنی تغییر رنگ مبتنی بر رنگ مایع ابداع کرده بود.

محققان یک ورق الاستومر تخت (پلیمری طبیعی یا مصنوعی با خاصیت انعطاف‌پذیری) ساختند که از یک پلیمر انعطاف‌پذیر با پوشش نانوذرات فلزی ساخته شده است. یک پرتو لیزر بر روی آن ورق تابانده می‌شود و ذرات، آن را منعکس می‌کنند.

وقتی ورق کشیده یا فشرده شود، فاصله بین ذرات افزایش یا کاهش می‌یابد و این کار، طول موج پرتوی منعکس شده را تغییر می‌دهد و موجب می‌شود که رنگ آن تغییر کند.

"اودوم" می‌گوید: ما با تغییر حالت ورق پلیمری می‌توانیم رنگ دلخواهمان را انتخاب کنیم.

به گفته محققان، این دستگاه لیزری، قوی، قابل تنظیم، برگشت‌پذیر و بسیار حساس به تغییر حالت یا کشش است.

از این فناوری در نهایت می‌توان در برنامه‌های کاربردی نظیر گوشی‌های هوشمند و صفحه نمایش‌های انعطاف‌پذیر، دستگاه‌های نوری پوشیدنی و حسگرهای فوق‌العاده حساس که در صورت احساس فشار، تغییر رنگ می‌دهند، استفاده کرد.

این تحقیق در مجله Nano Letters منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: