چالش‌ها و راهکارهای توسعه هوش مصنوعی در ایران

چالش‌ها و راهکارهای توسعه هوش مصنوعی در ایران

محمد مهدی محمدی - پیشرفت سریع فناوری‌های هوش مصنوعی (AI) و تأثیرات عمیق آن بر اقتصاد، جامعه و روابط بین المللی، کشورها را بر این داشت تا از هر اقدامی برای عقب نماندن از این فناوری دریغ نکرده و خود را با این تحول عظیم سازگار و برای توسعه آن برنامه های متنوعی را طرح ریزی کنند
بیم و امیدهای مذاکره

بیم و امیدهای مذاکره

وحیده کریمی - ترامپ وارد کاخ سفید شد و در اولین سخنرانی خود نامی از ایران نبرد تا همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، اولویت‌های کاری دولت جدید آمریکا بدون نام ایران فهرست شوند، به‌ویژه آنکه هنوز مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا حتی شروع نشده
يکشنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 26
کد خبر: ۱۱۹۷۴۴
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۶

خشم عربستان و امارات از لغو حمله آمریکا به ایران!

شبکه الجزیره با اشاره به اینکه دولت آمریکا دچار سردرگمی شده است در تحلیلی نوشت که عربستان و امارات از تصمیم ترامپ در لغو حمله به ایران خشمگین هستند و سفر پمپئو به این کشورها در راستای دلجویی از آنها است.
تدبیر24»شبکه الجزیره در تحلیلی نوشت: در سایه تنش بوجود آمده میان تهران و واشنگتن که نزدیک بود به مواجهه نظامی منجر شود، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که برای گفت وگو در رابطه با مساله ایران به جده و ابوظبی سفر خواهد کرد.

داگلاس پاندو، پژوهشگر ارشد اندیشکده "کیتو" در این باره به شبکه قطری گفت: عربستان و امارات خواستار اتخاذ موضعی سخت از سوی واشنگتن علیه ایران بودند؛ آنها از آمریکا خواسته بودند که به نیابت از آنها با تهران وارد جنگ شود بنابراین از لغو عملیات نظامی علیه ایران ناراضی هستند. سفر پمپئو تلاشی برای دلجویی و جلب رضایت آنها است.

از سوی دیگر لقاء مکی، پژوهشگر مرکز پژوهش‌های الجزیره نیز معتقد است که سفر پمپئو در راستای سرو سامان دادن به اوضاع با ریاض و ابوظبی است زیرا عربستان و امارات از دولت ترامپ خشمگین و ناراحت هستند.

این پژوهشگر همچنین گفت که سفر احتمالی یک مسئول اطلاعاتی سعودی به اسرائیل نیز در راستای نشست سه جانبه امروز مسئولان امنیتی آمریکا-روسیه-اسرائیل و تلاش برای مشارکت در این نشست است که محور گفت وگوی آن مساله ایران خواهد بود.

وی مدعی شد: حاضران در این نشست سطح امنیتی منطقه را مشخص خواهند کرد و سناریوی احتمالی این است که به اسرائیل مناطق نفوذ امن در سوریه که ایران در آن حضور ندارد داده خواهد شد. در مقابل با حفظ منافع آمریکا، آنها از طرف خود به ایران هم امتیازاتی خواهند داد و پس از آن درباره یک توافق هسته‌ای جدید تصمیم می‌گیرند؛ توافقی که همه طرف‌ها از آن راضی شوند.

بر اساس تحلیل پژوهشگر الجزیره، در این میان هم پیمانان آمریکا بیشترین زیان را خواهند دید زیرا بدون هیچ دستاوردی از معادله خارج می‌شوند و ده‌ها میلیارد پولی که به آمریکا دادند را از دست می‌دهند، علاوه بر این اگر این توافق انجام شود با مشکلات ژئوپلتیک جدیدی نیز مواجه می‌شوند.

در رابطه با مساله آمریکا داگلاس پاندو معتقد است که دولت آمریکا دچار سردرگمی شده است زیرا درحالی که ترامپ بر مساله عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تاکید می‌کند، نزدیکان آن خواهان تغییر نظام ایران هستند.

پژوهشگر اندیشکده کیتو می‌گوید: ایران برای مذاکره با آمریکا اعتماد نخواهد کرد مگر اینکه مواضع دولت آمریکا یکپارچه شود.

لقاء مکی هم ضمن تأیید سخنان پاندو در رابطه با سیاست دولت آمریکا گفت که دولت آمریکا بدون یک استراتژی مستحکم بحران خود با ایران را آغاز کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: