سرمایه‌گذاری‌های جهانی در AI و دیپلماسی دیجیتال

سرمایه‌گذاری‌های جهانی در AI و دیپلماسی دیجیتال

محمدمهدی محمدی - هوش مصنوعی (AI) به ‌عنوان یکی از فناوری‌های تحول‌آفرین قرن بیست و یکم، در حال بازتعریف ساختارهای اقتصادی و اجتماعی جهان است به گونه ای که برخی آن را در ایجاد تحول، همراستا با اختراع برق (الکتریسیته) می‌دانند
تحليل اجتماعي حادثه فرودگاه

تحليل اجتماعي حادثه فرودگاه

عباس عبدی - حداقل بخشي از اقدامات آن خانم جزو جرايم عمومي است، اگر هم دچار پريشاني رواني بوده، اين را بايد دادگاه تشخيص بدهد، چگونه همه‌چيز به يك باره حل شد؟
دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 20
کد خبر: ۱۱۹۸۳۱
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶

لزوم اصلاح قانون اساسی

در قانون اساسی جمهوری اسلامی تصریح شده است که وقت ضرورت اصلاحاتی انجام شود و اصول غیرقابل تغییر نیز توسط خود قانون اساسی مشخص شده است.
تدبیر24» شرایط امروز کشور به گونه‌ای است که نیاز به اصلاحات جدی وجود دارد و اعمال این اصلاحات می‌تواند حتی از فشارهای خارجی نیز بکاهد. شما فکر کنید بیش از 6 میلیون ایرانی در خارج از کشور وجود دارند و بسیاری از آن‌ها در زمینه‌های اقتصادی حرف‌های جدی برای گفتن دارند. اگر اصلاحات کافی انجام شود، این جمعیت سرمایه‌های خود را به ایران خواهند آورد و خود همین امر تحول اقتصادی را باعث می‌شود. ظرفیت قانون اساسی بدون اصلاح هم بسیار بالاست و اگر ما بتوانیم شرایط انتخابات آزاد را مهیا کرده و مسائل مربوط به نظارت‌ها را برطرف کنیم، به طور طبیعی نمایندگانی به مجلس شورای اسلامی خواهند رفت که می‌توانند با جسارت و بدون واهمه برای حق مردم تلاش کنند. در این صورت جریان سیاست تنها با اتکا به رأی مردم پاک خواهد شد. باید اجازه دهیم احزاب سیاسی فعالیت‌های خود را داشته باشند و آزادانه به فعالیت بپردازند. امروز به هر میزان که نظارت‌های قانونی را افزایش می‌دهیم شاهد افزایش فساد نیز هستیم اما باید رویکرد را تغییر داد و نظارت را مردمی کرد، احزاب در برابر کسانی که معرفی می‌کنند و باعث ورود آن‌ها به عرصه قدرت می‌شوند، مسئول باشند. خود این امر باعث خواهد شد که نظارت به جای آن که حالتی امنیتی پیدا کند، به وظیفه‌ای حزبی تبدیل شود. باید از تجربه‌ها و راه‌های رفته دیگر کشورها استفاده کرد و از آزمون و خطا در چنین مسائل حساسی پرهیز کرد. یکی دیگر از مسائلی که باید مورد توجه قرار گیرد، آزادی مطبوعات است. باید مطبوعات آزاد باشند تا تحقیق کنند و مفاسد را افشا کنند. نباید وقتی فسادی افشا شد، فرد افشاکننده تحت فشار و بی‌مهری قرار گیرد بلکه باید از او تقدیر کنیم و به جامعه بگوییم که افراد پاکدست و مبارزین با فساد در امنیت کامل قرار دارند. طبیعی است که اگر همین امور هم اتفاق بیفتد، با ظرفیت امروز قانون اساسی می‌توانیم شاهد پیشرفت و توسعه در کشور باشیم. معتقدم هم باید به ظرفیت قانونی فعلی توجه کرد و هم طبق گفته امام خمینی(ره) اجازه اظهار نظر بیشتری به نسل امروز داد. اگر پس از گذشت سه دهه از اصلاح قانون اساسی، مجددا اصلاحاتی با توجه به ضرورت‌های زمان اعمال شود، طبیعی خواهد بود. باید اجازه دهیم به طور کلی تمام مسائل اجرایی در نهاد منتخب مردمی در رئیس‌جمهور و دولت خلاصه شود و امر نظارت نیز تمام و کمال به مجلس شورای اسلامی که برآمده از رأی مردم هستند، واگذار شود. نظارت عالیه نیز در اختیار مقام رهبری باشد. اگر این گونه شود می‌توان در پاسخگویی نیز از دولت انتظار داشت. ایران منابع زیادی دارد و اگر دولتی کارآمد و پاسخگو و دارای اختیار کامل بر سر کار باشد، می‌توان امید داشت که خیلی زود نشانه‌های پیشرفت را در کشور دید.


غلامرضا انصاری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: