دلیگانی، نماینده شاهین شهر اصفهان در مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص جزئیات این حادثه گفت: آنچه که مسلم است این است که آتش سوزی از انباری که تعطیل بوده شروع شده است. سهام این شرکت متعلق به صندوق بازنشستگی وزارت نفت بوده و کار تولید و پرکردن روغن اتومبیل را برعهده دارد، خسارتی که به این مجموعه وارد شده، از ۱۰۰ میلیارد تا ۴۰۰ میلیارد تومان تخمین زده میشود که در این رابطه گروههایی از شرکت نفت در محل حاضر شده و به بررسی میزان خسارت دستگاهها و همچنین برآورد خسارت مالی پرداختهاند.
ساعت ۴ صبح روز ۷ خرداد سال 1393 آتش زبانه كشيد ، دو ساعت و نیم تاخیر و در ساعت ۶:۳۰ به عوامل امدادی و هلال احمر اطلاع داده شد. امااین سرآغاز ماجرا نبود؛ در اين حادثه با وجود اینکه آتش در همان دقیقههای ابتدایی مهار شد، اما در بعدازظهر همان روز مجددا این حریق زبانه کشید و دوباره باعث ايجاد خسارت شد. جالب است كه تاکنون بررسیها مشخص نکرده که علت اصلی این حریق چه بوده است. با توجه به ميزان خسارات پيش بيني شده اوليه اين ماجرا باعث تعجب است كه چنين پرونده اي مورد بررسي هخاي كارشناسانه قرار نگرفته است.
متاسفانه همه دستگاه های نظارتی در خصوص این موضوع بسیار مهم، بسیار سهل انگاری کردند، حتی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که انتظار می رفت، حساسیت لازم را در این خصوص داشته باشد، این حساسیت را به خرج نداد. علیرغم پيگيري نماینده شاهين شهر مبني بر تقاضای اعزام هیاتی جهت بررسی این امر عملی نشد.
مرد سايه اي
طبيعتا در شرکتی که ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده است، بايد پيگير هاي متنوع و متعددي داشته باشد. حداقل اين كه رياست اين مجموع نباید به راحتی از کنار موضوع بگذرد. اما اينكه چه دست هایی پشت پرده بوده؟ چه شرکت هایی؟ چه مجموعه هایی با تعطیل شدن خط تولیدی این شرکت سود فراوانی عایدشان می شود؟ آیا شرکت های خارجی هستند که در امارات و دیگر نقاط مستقر هستند؟ یا شرکت های داخلی، کدامیک نفع می بردند؟ کدام یک منافع شان در انهدام این دو خط تولید شرکت نفت سپاهان بوده است. این نکاتی است که متاسفانه در هاله ای از ابهام دارد و کم کم مشمول گذر زمان می شود.
خوب است نگاهي به نحوه انتصاب بحرینی كه از نزدیکان مرتضوی مدیرعامل سابق تامین اجتماعی، به عنوان مدیرعامل شرکت نفت سپاهان، بيندازيم كه انتصاب ايشان با انتقادهای مختلفی ازسوی برخی مدیران و برخی نمایندگان مجلس صورت گرفته و خبرهای موثق از وزارت نفت نیز حاکی از آن است که مسوولان این وزارتخانه اعلام کرده اند که وی سرپرست موقت شرکت نفت سپاهان است و چون عضو هیات مدیره بوده به صورت موقت به عنوان مدیرعامل انتخاب شده است و به زودی مدیرعامل جدید منصوب خواهد شد.
یک
منبع آگاه در گفت و گو با سایت خبری نفت ما اعلام کرده است که انتصاب بحرینی موقت
است چرا که او سابقه روشنی در صنعت نفت ندارد و وزیر نفت نیز با انتخاب او به
عنوان مدیرعامل شرکت نفت سپاهان موافق نیست.
شرکت نفت سپاهان تولیدکننده و بزرگترین
صادرکننده فرآورده های روغنی در خاورمیانه محسوب می شود که دارای پالایشگاهی با
ظرفیت تولید بیش از ۴۰۰هزار تن روغن پایه و حدود ۷۰۰هزار تن انواع فرآورده های
روانکاری و محصولات جانبی در سال است.
سوال اينجاست با توجه به گذشت بيش از شش ماه از حادثه اتش سوزي در پالايشگاه نفت سپاهان و پيگيري هاي نماينده حوزه شاهين شهر هنوز هيچ تيم بررسي و ارائه گزارش حادثه اعزام نشده است؟
سوال بعدي اينجاست كه با توجه به گذشت يك سال از حضور دكتر روحاني هنوز حيات خلوت دولت قبل در كانون بازنشستگان صنعت نفت كه از دوستان نزديك اقاي مرتضوي هستند و ميلياردها تومن از سرمايه اين نظام را در صنعت نفت در اختيار دارند و هيچ عكس العملي از دولت ديده نمي شود؟