آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
يکشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۴ - 2025 December 07
کد خبر: ۴۹۹۶۴
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۹

عدم عذرخواهی ژاپن برای حمله به همسایگان

دیدار جدید سران دو کشور چین و ژاپن علامت مهمی از تنش زدایی در روابط دو کشور است که تنش‌های طولانی مدتی که در رفتار ژاپن در زمان جنگ جهانی و منازعات ارضی دو کشور ریشه دارد.
 تدبیر24:  شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه نشست سران آسیا و ‌‌آفریقا در جاکارتا از کشورهای همسایه ژاپن به علت تجاوزهای کشورش در زمان جنگ جهانی دوم ابراز پشیمانی عمیق کرد اما عذرخواهی نکرد که ممکن است خشم چین و کره جنوبی را بر انگیزد.

آبه با اشاره به اصول صلح در شصتیمن سالگرد کنفرانس آسیا و آفریقا در اندونزی که به تاسیس جنبش غیر متعهدها منجر شد، خطاب به شرکت کنندگان در این مراسم که شی جینپینگ، رئیس جمهور چین هم در بین آنها بود، گفت: «ژاپن با احساس پشیمانی عمیق از این جنگ آخر، قول داده است همیشه و در هر شرایطی به این اصول پایبند باشد.»

یک سخنگوی دولت ژاپن در توکیو از تدارک مقدمات دیدار شینزو آبه با شی جینپینگ در حاشیه این نشست خبر داد.

دیدار جدید سران دو کشور چین و ژاپن علامت مهمی از تنش زدایی در روابط دو کشور است که تنش‌های طولانی مدتی که در رفتار ژاپن در زمان جنگ جهانی و منازعات ارضی دو کشور ریشه دارد.

سخنرانی آبه (از حزب بازهای ملی گرای ژاپن)، در نشست سران آسیا و افریقا،با توجه به اظهاراتی که وی قرار است چند هفته بعد به مناسبت هفتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم بیان کند، در کانون توجهات قرار دارد.

ناظران انتظار دارند نخست وزیر ژاپن به گذشته امپریالیستی ژاپن اشاره مستقیم داشته باشد و چنانچه نخست وزیران پیشین در پنجاهمین و شصتمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم عمل کردند از این بابت اظهار پشیمانی و عذر خواهی کند.

آبه به تازگی در گفتگویی تلویزیوین اعلام کرد با عذرخواهی‌های مقامات پیشین ژاپن در باره نقش این کشور در جنگ جهانی دوم موافق است و ضرورتی نمی‌بیند که این عذرخواهی‌ها را تکرار کند.
اما چین و کره جنوبی معتقدند ژاپن به خاطر جنایاتی که در این منطقه مرتکب شده «صادقانه» توبه نکرده است.

روابط ژاپن با کشورهای همسایه‌اش هنوز تحت تاثیر خاطره تلخ جنایات نیروهای ژاپنی در زمان استعمار شبه جزیره کره (1945-1910) و اشغال بخشی از خاک چین (1945-1931) است. 
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: