ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 23
کد خبر: ۵۶۰۷۶
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۰

راه‌حل تشکیل مجمع گفت‌وگوهای منطقه‌ای احترام به اراده مردم است

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: راه‌حل واقعی یمن نظامی نیست بلکه به مساعدت همه کشورها از جمله عربستان سعودی برای برقراری صلح در منطقه نیاز است و تنها راه‌حل تمامی بحران‌ها در یمن، عراق و سوریه، راه‌حل سیاسی، گفت‌وگو و فرآیند دیپلماتیک است.
تدبیر24:  "محمدجواد ظریف"، در نشست سردبیران و دبیران ارشد و نویسندگان رسانه‌های هند با وی که در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو برگزار شد، با تشریح آخرین تحولات روابط تهران – دهلی نو، جایگاه ایران و هند در ارتباط با جنبش غیرمتعهدها و چگونگی رایزنی‌های بیشتر دو کشور در خصوص مدیریت چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به‌ویژه مخاطرات فزاینده ناشی از افراط‌گرایی و داعش بروز نموده است، پرداخت.

ظریف در پاسخ به سوال رسانه‌های هندی درباره اقدامات ایران و هند در ارتباط با مخاطرات ناشی از ناامنی‌ها در افغانستان و اینکه چه برنامه‌ای در رابطه با همکاری منطقه‌ای با پاکستان و افغانستان برای کنترل تروریسم و بی‌ثباتی‌ها دارید؟ گفت: ما قبل از سفر به دهلی‌ نو در اسلام‌آباد درخصوص همه مسائل مشترک و مخاطرات ناشی از افراط‌گرایی بحث و تبادل نظر داشتیم و مقامات پاکستان و هند و همچنین افغانستان همگی دیدگاه‌های ایران را برای همکاری مشترک به منظور مقابله با چالش‌ها و مخاطرات واحد مدنظر قرار دادند.

وی همچنین پیرامون نتایج سفرش به سوریه و لبنان و طرح ایران درخصوص کنترل بحران سوریه و یمن، نگرانی‌های نتانیاهو در قبال توافق وین و انگیزه‌های مانع‌تراشی وی در قبال این توافق، گفت: راه‌حل واقعی یمن نظامی نیست بلکه به مساعدت همه کشورها از جمله عربستان سعودی برای برقراری صلح در منطقه نیاز است و تنها راه‌حل تمامی بحران‌ها در یمن، عراق و سوریه، راه‌حل سیاسی، گفت‌وگو و فرآیند دیپلماتیک است.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به دیدگاه‌های خود در ارتباط با راه‌های برون‌رفت از بحران‌های منطقه که در روزنامه نیویورک تایمز و سپس در روزنامه‌های چند کشور عربی بازنشر یافته، خاطرنشان کرد: این راه‌حل مشتمل بر تشکیل مجمع گفت‌وگوهای مقامات 6 کشور عربی خلیج‌فارس همراه با جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر احترام به اراده مردم، عدم دخالت در امور داخلی و آغاز گفت‌وگو برای یافتن راه‌حل‌های عقلانی است.

ظریف در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه "ایران چه زمانی آمادگی دارد با همه (از جمله رژیم غاصب اسرائیل و عربستان سعودی) درخصوص مسائل منطقه‌ای وارد راه حل شود؟"، گفت: منظور من از منطقه خلیج فارس همه کشورهای همسایه ماست اما رژیم غاصب اسرائیل همواره روحیه نژادپرستی، تجاوزگری و اشغالگری داشته و مشکل منطقه است. بنابراین نمی‌تواند جزو راه‌حل باشد.
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: