تدبیر24 :زاگرس مرکزی ظرفیت و پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری طبیعی دارد.همچنین این منطقه در صنعت گردشگری طبیعی بیشترین ارزش افزوده را دارد.
به گزارش خبرنگار شبکه مجازی آستان رییس سازمان محیط زیست و معاون رییس جمهور در خصوص امضای تفاهم نامه مشترک برای حفاظت از توسعه پایدار زاگرس گفت:محیط زیست ایران بسیار شکننده شده است و توان مقابله با ناملایمات را ندارد از این رو با توسعه صنعت به خصوص در حوزه گردشگری مخالفتی نداریم اما باید محیط زیست در کنار این موضوع حفظ شود.
معصومه ابتکاربا اشاره به وسعت اجرای پروژه حفاظت از زاگرس مرکزی ادامه داد:حفاظت از زاگرس مرکزی 32 میلیون هکتار است که در ابتدا سه میلیون هکتار از آن در چهار استان اصفهان،فارس،کهگیلویه و بویر احمد و چهار محال و بختیاری آغاز خواهد شد.
معاون رییس جمهور افزود:اندیشمندان این حوزه بر این باور و اعتقاد هستند چنانچه توسعه و محیط زیست در کنار هم وجود نداشته باشد هر دو مقوله از بین خواهد رفت.بنابراین با توجه به اینکه زاگرس منطقه ای کوهستانی و ارزشمند است که زیست بوم های حساس گیاهی و جانوری قابل ملاحظه ای دارد متاسفانه تهدیدات در این منطقه نیز از آسیب پذیری بالایی برخوردار است.
ابتکار تاکید کرد:عملکرد انسانی و عوامل طبیعی مانند تغییر اقلیم و گرم شدن زمین مشکلاتی را برای محیط زیست ایجاد کرده است در حال حاضر دنیا افزایش دمای تا مرز یک درجه را تجربه می کند و این در حالی است که ایران در 3 دهه گذشته در برخی نقاط افزایش دمای تا یک و نیم درجه را تجربه کرده است.
وی گفت: زیست بوم های حساس کشور ما تحت تاثیر تغییر اقلیم در حال از بین رفتن هستند، آب شدن یخچال ها، کاهش وسعت جنگل های بلوط، از بین رفتن مراتع و خشک شدن تالاب ها برخی از نتایج تغییر اقلیم است که اگر نتوانیم کشاورزی و دامداری خود را با این شرایط جدید تطبیق دهیم در آینده معیشت این قشر با مشکل مواجه خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اکنون در مقطع مهمی از حفظ محیط زیست قرار داریم و این موضوع در سیاست های کلی محیط زیست کشور که توسط رهبری ابلاغ شد و هم برنامه ششم دیده شده است، به گفته وی اقدامات اولیه طرح حفاظت از زاگرس مرکزی در برنامه ششم توسعه دیده شده است.
وی تاکید کرد: البته باید تلاش کنیم تا در سطح بین المللی راهکارهایی برای حمایت های جهانی از این پروژه پیدا کنیم.
ابتکار گفت: این طرح برای 10 درصد کار تهیه شده که باید توسعه یابد.از سازمان ملل انتظار داریم از ما حمایت کند، چون سال ها به دلیل تحریم غیرعادلانه از حمایت های بین المللی و صندوق جهانی محیط زیست (جف) محروم بودیم. از این رو انتظار داریم این مدت را جبران کنند تا ما بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
ابتکار تاکید کرد: در تمام مراحل پروژه مشارکت و معیشت مردم در نظر گرفته شده و هیچ مغایرتی با شرایط اقلیمی منطقه و معیشت مردم ندارد.در چهار استان حوزه این پروژه ظرفیت های دانشگاهی خوبی وجود دارد که باید از آنها برای علمی تر کردن این پروژه استفاده کنیم.