توسعه و حاکمیت جزایر سه‌گانه

توسعه و حاکمیت جزایر سه‌گانه

محمدمهدی محمدی - توسعه جزایر سه‌گانه با استفاده از ابزار هوش مصنوعی از این جهت پیشنهاد می‌شود که باتوجه به بکر بودن منطقه، قابلیت و امکان ساخت شهری هوشمند به معنی واقعی با درنظر گفتن محدودیت ها و امکانات و اهمیت های ذکر شده و همچنین ماهیت جغرافیایی جزیره که امتیاز بالایی در کنترل امنیت سرزمینی دارد
مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی نزدیک‌تر از همیشه

مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی نزدیک‌تر از همیشه

فریبا نباتی - جامعه ما در حال حاضر با مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی همجوار شده است؛ فضایی که در آن افراد از مسئولیت‌های اجتماعی شانه خالی و به‌سمت رفتارهای غیرمسئولانه و آسیب‌زا سوق پیدا می‌کنند.
يکشنبه ۰۳ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 23
کد خبر: ۷۸۷۴۲
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۰

تاکتیک‌ تهاجمی‌تر آمریکا علیه داعش و ریسک افزایش تلفات غیرنظامیان

آمریکا به اعلام تاکتیک‌های تهاجمی‌تر برای محو گروه تروریستی داعش پرداخته است اما این تغییر تاکتیک پرسش‌هایی را درخصوص خطر این رویکرد برای جان غیرنظامیان و آوارگان مطرح می‌کند.
تدبیر24»آنگونه که اعلام شده آمریکا می‌خواهد به شکلی تهاجمی‌تر اعضای گروه تروریستی داعش را هدف قرار داده و با محاصره کردن آنها هر چقدر که بتواند این تروریست‌ها را بکشد تا جلوی فرار تروریست‌های خارجی به کشورشان را بگیرد.

این تاکتیک "انهدام" که روز جمعه از سوی پنتاگون اعلام شد بعد از اقدام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در پذیرش بخش‌هایی از بازبینی راهبرد نظامی آمریکا علیه این گروه تروریستی مطرح شد.

چنین رویکردی به مثابه تغییر تاکتیک‌های آمریکاست که به شبه‌نظامیان داعش اجازه می‌داد از پایگاه‌ها فرار کنند.

جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه گفت: ترامپ تغییر تاکتیکی را تصویب کرده که به موجب آن تروریست‌های داعش از مناطق تصرف شده بیرون رانده شده و در یک نبرد فرسایشی محاصره می‌شوند تا ما بتوانیم به طور کامل آنها را منهدم کنیم.

ماتیس گفت: هدف از این رویکرد جلوگیری از بازگشت شبه‌نظامیان خارجی فرار کرده به کشورهایشان است. جایی که آنها می‌توانند در اروپا یا نقاط دیگر دست به حمله تروریستی بزنند.

این تغییر تاکتیک آمریکا پرسش‌هایی درباره ریسک افزایش تلفات غیرنظامیان و آوارگی فاجعه‌بار آنها به دلیل شتاب در کسب پیروزی‌های نظامی را مطرح کرده است.

همچنین با پیشرفت عملیات علیه داعش این راهبردهای کلی‌تر آمریکا خطر تشدید اختلافات قومی، فرقه‌ای و اجتماعی را در بلندمدت به همراه داشته و کارشناسان می‌گویند این وضعیت باعث تقویت افراط گری خواهد شد.

"جوست هیلترمان"، یک کارشناس خاورمیانه و شمال آفریقا در اندیشکده بحران بین‌الملل گفت: این تغییر رویکرد دولت ترامپ بازتاب این ارزیابی است که تهدید اصلی اکنون شبه‌نظامیان زنده مانده داعش هستند که ممکن است به اروپا بازگشته و دست به خشونت بزنند. اگر این ارزیابی درست باشد از بین بردن آنها در خاک عراق و سوریه معنا پیدا می‌کند.

او ادامه داد: براساس یک تحلیل داعش سازمانی با ریشه‌های عمدتا سوری و عراقی است. در این صورت ریشه‌کن کردن شبه‌نظامیان داعش در صورتی که همراه با تلفات بالای جان غیرنظامیان باشد و مناطق غیرنظامی را از بین ببرد تاثیر چندانی در ریشه‌کن کردن این گروه نخواهد داشت و احساسات سیاسی که موجب ظهور داعش شد را از بین نبرده و راه را برای بروز نسخه شماره 2 داعش هموار خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: