چالش‌ها و راهکارهای توسعه هوش مصنوعی در ایران

چالش‌ها و راهکارهای توسعه هوش مصنوعی در ایران

محمد مهدی محمدی - پیشرفت سریع فناوری‌های هوش مصنوعی (AI) و تأثیرات عمیق آن بر اقتصاد، جامعه و روابط بین المللی، کشورها را بر این داشت تا از هر اقدامی برای عقب نماندن از این فناوری دریغ نکرده و خود را با این تحول عظیم سازگار و برای توسعه آن برنامه های متنوعی را طرح ریزی کنند
بیم و امیدهای مذاکره

بیم و امیدهای مذاکره

وحیده کریمی - ترامپ وارد کاخ سفید شد و در اولین سخنرانی خود نامی از ایران نبرد تا همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، اولویت‌های کاری دولت جدید آمریکا بدون نام ایران فهرست شوند، به‌ویژه آنکه هنوز مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا حتی شروع نشده
جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 24
کد خبر: ۹۴۷۶۱
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۰

عملکرد عضلات در رزمی‌کاران

محققان کشور بر اساس سنسورهایی که طراحی کردند، دستگاهی برای تست مدت زمان عکس العمل در رزمی کاران عرضه کردند که قادر به اندازه گیری عملکردهای عضلانی ورزشکاران است.
تدبیر24»در ورزش‌های رزمی بارها و بارها ورزشکاران در شرایط پاسخ به فعالیت‌های حریف خود قرار می‌گیرند که این عکس العمل می‌تواند سبب باخت یا برد فرد شود.

دستگاه‌هایی که تاکنون برای سنجش زمان عکس العمل ورزشکاران طراحی شده است تنها زمان عکس العمل آنها را در شرایط عادی و بدون قرار گرفتن در شرایط مسابقه و همچنین زوایای ضربه زدن را اندازه گیری می‌کند.

زمان عکس العمل یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای یک رزمی کار است که با انجام تمرین‌های متفاوت و میزان خستگی فرد این مدت را کاهش و یا افزایش می‌یابد. از این رو مشخص کردن این زمان در شرایط مختلف می‌تواند برای ورزشکار و نوع برنامه‌ریزی تمرینی آن بسیار موثر و مفید است.

از سوی دیگر زمان عکس العمل علاوه بر مشخصات فیزیکی محرک، باید حالات جسمی (سوماتیک) و روحی (سایکولوژیک) آزمون شونده مورد اندازه گیری قرار ‌گیرد.

برای این منظور محققان کشور دستگاه تست مدت زمان عکس العمل در زرمی کاران را با توجه به این چالش‌های موجود طراحی و عرضه کردند.

یکی از مزایایی استفاده از این دستگاه برای اندازه گیری زمان عکس العمل رزمی کاران نسبت به الکترومایوگرافی این است که در بررسی الکترومایوگرافی صرفا می‌توان زمان عکس العمل تک تک عضلات را بررسی کرد.

این در حالی است که در یک حرکت خاص الگوهای متفاوتی از سینرژی‌ها وارد عمل می‌شوند که به شدت تحت تاثیر یکدیگر و نیز تحت تاثیر سایر عوامل قرار می‌گیرند. از این رو در یک بررسی عملکردی می‌بایست مجموعه عملکرد گروه‌های عضلانی مورد بررسی قرار گیرند.

به همین دلیل در حال حاضر در بررسی‌های کنترل حرکتی کمتر بر مبنای اصل ریداکشن عمل می‌شود.

از آنجایی که بسیاری از افراد از نظر ژنتیکی و ساختار آناتومیکی بدن خود دارای مدت زمان عکس العمل بهتری نسبت به افراد با شرایط مشابه هستند، می‌توان به کمک این دستگاه استعدادیابی ورزشی برای متمایز کردن افراد برای به حداقل رساندن زمان پرورش قهرمانان استفاده کرد.

از آنجایی که این دستگاه نمونه مشابهی در دنیا ندارد از این رو محققان این طرح ابتدا اقدام به طراحی و توسعه سنسورهای مورد نیاز برای این دستگاه کردند.

سنسورهای تولید شده قابلیت ارزیابی کلیه متغیرهای مورد نیاز جهت بررسی زمان عکس العمل را دارد.

بر اساس سنسورهای طراحی شده دستگاه تست مدت زمان عکس العمل رزمی کاران طراحی و ساخته شد تا بتوان زمان عکس العمل رزمی کاران را در حرکات مختلف رزمی اندازه گیری کرد.

این طرح در فستیوال نوآوری‌های صنعت تجهیزات ورزشی و توانبخشی عرضه شد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: