نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

دکتر ابراهیم متقی» حادثه سقوط بالگرد برخی از مقامات عالی سیاسی و راهبردی ایران بر اساس نشانه‌هایی از «ابهام امنیتی» تعریف می‌شود.
ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

حسین ربیعی» مطابق ادعاها و شواهد، عرصه ميدان و ديپلماسي، هر دو هر به صورت غيرمستقيم توسط اين دو كشور و از طريق نمايندگان‌شان مديريت مي‌شود
سه‌شنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 21
کد خبر: ۱۳۸۸۲
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۴
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس:

ایران بزرگترین وارد کننده آهن و فولاد

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در حالی که جمهوری اسلامی ایران دارنده پنج درصد ذخایر سنگ آهن جهان است اما در حال حاضر یکی از بزرگترین واردکنندگان آهن و فولاد دنیاست.
به گزارش تدبیر24 رضا رحمانی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: ایران در حال حاضر توان تولید حدود 13 تا 15 میلیون تن محصولات فولادی دارد اما نیاز سالانه کشورمان برابر با 25 میلیون تن انواع آهن و فولاد است.

آمارهای منتشر شده نشان می دهد در سال 90 بیش از 9 میلیون تن محصولات فولادی وارد کشور شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 6.3 میلیون تن کاهش را نشان می دهد.

رحمانی افزود: شرایط منحصر به فرد ایران در منطقه و جهان موجب شده است که کشورمان به عنوان یکی از 10 کشور شاخص معدنی معرفی شود زیرا در مناطقی از ایران خلوص بالایی از سنگ آهن را داریم.

براساس اهداف پیش بینی شده در قالب پنجمین برنامه توسعه (94- 1390) باید برای اجرای طرح های توسعه سنگ آهن و افزایش ظرفیت تولید فولاد کشور تا حدود 12 هزار و 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری شود.

رحمانی تاکید کرد: کشوری که نیاز به تولید فولاد و آهن دارد، برازنده نیست که سنگ آهن را به شکل خام صادر کند و محصول نهایی را از خارج وارد کند.

در سال 1390 میزان سنگ آهن صادراتی ایران بیش از 17.3 میلیون تن گزارش شد که این رقم در سال 1391 به افزون بر 20.8 میلیون تن و در 9 ماهه امسال ارزش سنگ آهن صادراتی به یک میلیارد و 33 میلیون دلار رسید.

پیش بینی شده تا پایان 1394 ظرفیت تولید فولاد خام کشور به 43 میلیون تن برسد که اجرای طرحهای توسعه سنگ آهن به عنوان ماده اولیه فولاد اهمیت بسزایی در این بخش دارد.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ارتباط با صدور مجوز از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صادرات شمش و محصولات فولادی افزود: تولید شمش و محصولات فولادی در کشور مازاد ندارد بلکه کاهش پروژه های عمرانی موجب افت مصرف شده است.

وی افزود: رشد فعالیت عمرانی در کشور طبیعتا توقف صادرات محصولات فولادی را در پی دارد و باید تدابیر لازم را برای این مساله اندیشیده شود.

پیش از این محمدجعفر سرقینی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از آزادسازی صادرات شمش و محصولات فولادی بدون محدودیت، میزان و نوع محصول تا پایان خرداد ماه 1393 خبر داده بود.

سیدرسول خلیفه سلطان دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به ایرنا گفته بود که آزادسازی شمش و محصولات فولادی که از سوی وزارت صنعت اعلام شد، لطمه ای به بازار داخل نخواهد زد.

محمد آزاد رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد کشور گفت: صدور محصولات فولادی نه تنها تاثیری بر قیمت های بازار داخلی ندارد بلکه این اقدام می تواند سبب افزایش تولید این محصولات در کشور شود.

آمارهای منتشر شده نشان می دهد در سال 1391 بیش از یک میلیون و 219.7 هزار تن محصولات فولادی به ارزش افزون بر 931 میلیون و 141.6 هزار دلار صادر شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: