نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

دکتر ابراهیم متقی» حادثه سقوط بالگرد برخی از مقامات عالی سیاسی و راهبردی ایران بر اساس نشانه‌هایی از «ابهام امنیتی» تعریف می‌شود.
ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

حسین ربیعی» مطابق ادعاها و شواهد، عرصه ميدان و ديپلماسي، هر دو هر به صورت غيرمستقيم توسط اين دو كشور و از طريق نمايندگان‌شان مديريت مي‌شود
چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 22
کد خبر: ۱۶۰۶۸
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۰

رونمایی از تندیس استاد احمد اقتداری

تندیس استاد احمد اقتداری به پاس بیش از 50 سال پژوهش برای خدمت به فرهنگ ایران و پژوهش در زمینه خلیج فارس در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی رونمایی شد.
تدبیر24: احمد اقتداری در مراسم رونمایی از این تندیس که بعدازظهر امروز (چهارشنبه) برگزار شد، گفت: صادقانه و بی ریا عرض می کنم که بنده خود را شایسته شکرگذاری از مهربانی های شما نمی دانم اما از الطاف شما و همه مدیران مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی سپاسگذاری می کنم.

وی سپس برای تشکر از کسانی که مراسم گرامیداشت وی را برپا کرده اند یک بیت از سعدی و یک بیت از یغما جندقی به شرح زیر خواند:

من خود ای ساقی از این شوق که دارم مستم / تو به یک جرعه دیگر ببری از دستم

نگاه کن که نریزد دهی چو باده بدستم / فدای چشم تو ساقی، بهوش باش که مستم

این پژوهشگر خلیج فارس خاطرنشان کرد: من این بیت از هاتف اصفهانی را باور دارم که چشم دل باز کن که جان بینی / آنچه نادیدنی است آن بینی. ادعا می کنم که با چشم دل استاد زنده یاد ایرج افشار را با چشم دل در میان جمع می بینم.

اقتداری سپس خطاب به تندیس مرحوم افشار که در تالار مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی قرار داشت بیت چنین که سجده برم بی حجاب پیش جمالت / گمان برند خلایق که آفتاب پرستم، از یغما جندقی را خواند.

وی در ادامه با خواندن دو بیت شعر، وصف حالی با مجسمه خودش گفت: ای عکس جاودانی باش / نشانه غم و اندوه زندگانی باش. در آن زمان که به پایان رسید عمر مرا / به یادگار من ای عکس جاودانی باش.

این پژوهشگر بزرگ اظهار داشت: دوستان ایران دوست ایران مدار، هست ایران چون گران سنگ و حوادث چون سیل / بگذرد سیل گران سنگ و به جا ماند سنگ. من بنده ناچیز و ذره ای خرد و بی مقدار از این گران سنگ کوه پیکر آستان فراز شکوهمند بوده ام و آنچه کردم و گفتم و نوشتم به نیت خدمت به پاسبانی از فرهنگ جاودان ایران و پایداری آن است.

اقتداری ادامه داد: اگر توفیق یافته ام نتیجه همدلی و همراهی مرحوم ایرج افشار و دیگر دانشمندان بوده است. برای سپاسگذاری از شیخ اجل سعدی مدد می گیرم که گلی خوشبوی در حمام روزی / رسید از دست محبوبی به دستم، بدو گفتم که مشکی یا عبیری / که از بوی دلاویز تو مستم، بگفتا من گلی ناچیز بودم / ولیکن مدتی با گل نشستم، کمال همنشین در من اثر کرد / وگرنه من همان خاکم که هستم.

وی افزود: اکنون در آستانه نود سالگی بدون ریا و لفاظی عرض می کنم از دفتر جهان ورق باد برده ام ولی سر خم می سلامت بشکست اگر سبویی، به این امید شادی بخش که ایران و فرهنگ این سرزمین بماند اگر من و نام و ننگم نماند.

اقتداری پس از پایان سخنان خود سه جلد کتاب بشنو از نی؛ صدای نی، بشنو از نی؛ نیاز نی و بشنو از نی؛ نوای نی که شامل قصه های مثنوی معنوی و نگارش خود اوست را به امیرمحمد قاسمی زاده سازنده تندیسش هدیه داد.

احمد اقتداری متولد 1304 در شهرستان لار استان فارس است و عمر خود را صرف تحقیق و پژوهش در زمینه خلیج فارس و تاریخ جنوب ایران قرار داده است.

فرهنگ لارستانی، لارستان کهن، پژوهشنامه خلیج فارس، کشته خویش، از دریای پارس تا دریای چین، کاروان عمر، خاطرات سدیدالسلطنه و ترجمه الفوائد ابن ماجد از جمله آثار این پژوهشگر است.

در مراسم رونمایی از تندیس استاد اقتداری برخی از مسئولین مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی و شاگردان او درباره شخصیت وی و خاطراتی که از دوران همکاری با این پژوهشگر داشته اند سخن گفتند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: