نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

دکتر ابراهیم متقی» حادثه سقوط بالگرد برخی از مقامات عالی سیاسی و راهبردی ایران بر اساس نشانه‌هایی از «ابهام امنیتی» تعریف می‌شود.
ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

حسین ربیعی» مطابق ادعاها و شواهد، عرصه ميدان و ديپلماسي، هر دو هر به صورت غيرمستقيم توسط اين دو كشور و از طريق نمايندگان‌شان مديريت مي‌شود
چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 22
کد خبر: ۴۸۴۹
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۰

بازجویی در ترکیه به خاطر سفر به ایران!

یک گروه 25 نفره از دانش آموزان مقاطع متوسطه در ترکیه پس از بازگشت از یک تور 20 روزه به ایران ، به اتهام جاسوسی تحت بازجویی قرار گرفتند.
تدبیر24: یک گروه 25 نفره از دانش آموزان مقاطع متوسطه در ترکیه پس از بازگشت از یک تور 20 روزه به ایران ، به اتهام جاسوسی تحت بازجویی قرار گرفتند.

روزنامه حریت ترکیه نوشت؛ این گروه 25 نفره  از دانش آموزان ترکیه ای به دعوت دانشگاه  "جامعه المصطفی " قم به ایران سفر کرده بود.

روزنامه حریت می نویسد: این گروه دانش آموز ترکیه ای به محض ورود به ترکیه تحت بازجویی قرار گرفتند. یکی از دانش آموزان که 14 سال دارد به بازجوها گفته که در ایران به آنها گفته شده ، زیارت امام رضا و حضرت معصومه ، مانند زیارت کعبه است.

برنامه سفر 20 روزه این گروه ترکیه ای که 13 تا 19 ساله بودند شامل دیدار از شهرهای تهران، مشهد و قم و بازدید از اماکن فرهنگی و مذهبی و دوره های آموزش اسلامی بوده است.

آنها به زیارت برخی اماکن مذهبی از جمله بارگاه امام رضا(ع) و حرم حضرت معصومه در قم رفته  و در برخی کلاس ها شرکت داشته اند.

به نوشته روزنامه حریت ترکیه این گروه در روز 12 سپتامبر(21 شهریور) پس ازبازگشت به ترکیه  در استان شرقی "اقری" و در شهر " دوقو بیازیت" تحت بازجویی قرار گرفته است.

حریت گزارش داده که مقامات امنیتی ترکیه بیم آن دارند که این دانش آموزان از سوی ایران به عنوان ابزار تبلیغ و یا جاسوسی مورد استفاده قرار گیرد.

 طی این بازجویی، دانش آموزان درباره تور 20 روزه در ایران و کلاس هایی که در آن شرکت داشته اند مورد پرسش قرار گرفته اند.

روابط ایران و ترکیه در دو سال گذشته و همزمان با تشدید بحران جنگ داخلی سوریه و اختلاف ایران و ترکیه درباره این بحران، به سردی گراییده است.
 
علیرضا بیگدلی سفیر ایران در ترکیه با ابراز تاسف از بازجویی این دانش آموزان به هنگام ورود به ترکیه به وب سایت " المانیتور" گفت: 3 هزار دانشجوی ایرانی هر ساله در دانشگاه های ترکیه ثبت نام می کنند و تعداد دانشجویان ترکیه ای که برای ادامه تحصیل به ایران می روند بسیار ناچیز است.

وی این گونه سفرها را در تعمیق روابط بین دو کشور و ملت موثر می داند و می افزاید :" اگر ما هم بخواهیم دانشجویان ایرانی را به محض ورود به ایران مورد بازجویی قرار دهیم باید برای این کار همه بازجویان و افسران خود را در مرز ترکیه مستقر کنیم."
عصر ایران
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: