نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

دکتر ابراهیم متقی» حادثه سقوط بالگرد برخی از مقامات عالی سیاسی و راهبردی ایران بر اساس نشانه‌هایی از «ابهام امنیتی» تعریف می‌شود.
ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

حسین ربیعی» مطابق ادعاها و شواهد، عرصه ميدان و ديپلماسي، هر دو هر به صورت غيرمستقيم توسط اين دو كشور و از طريق نمايندگان‌شان مديريت مي‌شود
سه‌شنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 21
کد خبر: ۵۳۲۱۸
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹

انحصار واردات دارو شکست

رییس سازمان غذا و دارو دلایل موفقیت و تمهیدات اندیشیده شده در کاهش قیمت داروهای وارداتی را تشریح کرد.
تدبیر24  : دکتر رسول دیناروند در پاسخ به سوالی مبنی بر دلایل موفقیت و تمهیدات اندیشیده در کاهش قیمت داروهای وارداتی اظهار داشت: کنترل قیمت دارو به دو صورت انجام می‌شود؛ هزینه برخی از این داروها مانند داروی بیماران خاص و صعب‌العلاج را خود دولت بر عهده گرفته است و به این ترتیب بیمار قیمت واقعی دارو را پرداخت نمی‌کند و با قیمت ارزان‌تری دارو به دستش می‌رسد.

وی همچنین با بیان اینکه در مورد سایر داروها کنترل قیمت با سیاست «کاهش ارزی» آن داروی وارداتی صورت می‌پذیرد، ادامه داد: ما برای اولین بار به نحوی انحصار واردات دارویی را حذف کردیم و به هیچ شرکتی اجازه ندادیم انحصار واردات دارویی را عهده‌دار باشد. قیمت داروهای ثبت شده در کشور که مجوز واردات هم داشتند از طریق فراخوانی که همه شرکت‌ها می‌توانستند در آن شرکت کنند، تعیین می‌شد. با این روش این حق انتخاب را به دست می‌آوردیم که با پایین‌ترین قیمت ممکن نیازهای کشور را تامین کنیم.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، دیناروند با اشاره به میزان کاهش واردات حدود 350 میلیون دلاری، تصریح کرد: این میزان صرفه‌جویی ارزی، ناشی از کاهش تعداد واردات نیست، بلکه بخش عمده‌ای از آن مربوط به کاهش قیمت داروی وارداتی بوده است؛ مثلا واردات داروی فاکتور 8 که بصورت رایگان به دست بیماران هموفیلی می‌رسد در سال 92 با قیمت 100 یورو برای هر ویال انجام می‌شد و این در حالی بود که ما توانستیم در سال گذشته با سیاست کاهش ارزی، 28 درصد زیر قیمت قبلی و با پرداخت 78 یورو برای هر ویال به کشور وارد کنیم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو در سال جاری از این هم فراتر رفته است و فاکتور هشت که نیاز به واردات حدود 500 هزار ویالی دارد را با قیمت 5.58 یورو وارد خواهد کرد، افزود: باوجود تمام مشکلاتی که خرد و کلان بر آن واقف‌اند، در دو سال پیاپی قیمت یک داروی وارداتی 100 یورویی را از یک منبع واحد به زیر 60 یورو رسانده و یک کاهش قیمت نسبتا مناسب 40 درصدی دادیم و این یعنی یک صرفه جویی ارزی بهینه.

وی در پایان گفت: فقط در همین فاکتور 8 با توجه به بالابودن وارداتش چیزی حدود 20 میلیون یورو برای وزارت و بهداشت و مردم، صرفه جویی ارزی داشته‌ایم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: