نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

نهادگرایی و ثبات سیاسی در فضای تازه

دکتر ابراهیم متقی» حادثه سقوط بالگرد برخی از مقامات عالی سیاسی و راهبردی ایران بر اساس نشانه‌هایی از «ابهام امنیتی» تعریف می‌شود.
ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

ايران و امريكا و ديپلماسي غيرمستقيم

حسین ربیعی» مطابق ادعاها و شواهد، عرصه ميدان و ديپلماسي، هر دو هر به صورت غيرمستقيم توسط اين دو كشور و از طريق نمايندگان‌شان مديريت مي‌شود
چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 22
کد خبر: ۵۹۱۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۲

گزینه روحانی از همان اول هم فرجی دانا بود!

توفیقی در دو ماه نقش جاده صاف کن را برای فرجی دانا چه از نظر جلب رای نمایندگان و چه از نظر برداشتن گام هایی که...

تدبیر24: به گزارش وبلاگ صراط نیوزمعرفی رضا فرجی دانا به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس در حالی که دولت تا آخرین لحظات(!) هم بر معرفی هر سه سرپرست فعلی وزارتخانه ها از جمله جعفر توفیقی اصرار داشت، از نقشه حساب‌شده حسن روحانی برای جلب اعتماد مجلس حکایت دارد.


اندکی پیش از ارسال نامه معرفی سه وزیر باقی مانده به مجلس، مجید انصاری در مصاحبه با رسانه ها از این اقدام خبر داد و در یکی از گفتگوهای خود نیز سه سرپرست فعلی را به عنوان وزرای پیشنهادی معرفی کرد. اما اندکی بعد این بخش از مصاحبه اش را تصحیح کرد و پس از آن نامه معرفی سه وزیر به مجلس ارسال و خبر آن در رسانه ها درج شد.

چرخه بسته میلی منفرد، توفیقی و فرجی دانا

رضا فرجی دانا سیاستمدار اصلاح طلب پیش از این یک بار دیگر نیز به عنوان وزیر پیشنهادی در دولت دوم خاتمی به مجلس ششم معرفی شده بود اما حتی پارلمان اصلاح طلب نیز حاضر به رای اعتماد به او نشد.

توفیقی در دو ماه سرپرستی وزارت علوم دو وظیفه را به نحو احسن(!) به انجام رساند. اولی انحراف افکار عمومی و مجلس از گزینه نهایی وزارت علوم بود. او در این راه با پاسخ های کوتاه و مختصر خود به رسانه ها، هیچ گاه معرفی خود به عنوان گزینه نهایی را رد نکرد و حتی برای انحراف نمایندگان (به اسم جلب نظر آنها!) شخصا به مجلس رفت و با آنها رایزنی کرد. او حتی به دیدار مراجع عظام تقلید در قم نیز رفت و تحرکات دیگری نیز از خود نشان داد تا جای هیچ شک و شبهه ای برای معرفی او به عنوان گزینه نهایی باقی نمایند.

وظیفه دیگر او انجام تغییرات ضروری – از نظر دولتی ها- در وزارت علوم بود. توفیقی در این راستا 22 معاون و مدیر را در وزارت علوم تغییر داد که مهم ترین آنها روسای دانشگاه آزاد، علامه و صنعتی اصفهان بودند.


به این ترتیب او نقش جاده صاف کن را برای فرجی دانا چه از نظر جلب رای نمایندگان و چه از نظر برداشتن گام هایی که احتمالا برای فرجی دانا می توانست حاشیه ساز باشد به خوبی ایفا کرد!

روش جدید حمایت از فرجی دانا: رهبر انقلاب با توفیقی مخالفت کرد!

اندکی بعد از معرفی سه وزیر پیشنهادی شایعه ای در محافل رسانه ای منتشر شد که بر اساس آن عدم معرفی توفیقی به دلیل مخالفت مقام معظم رهبری با این اقدام بوده است!

به نظر می رسد انتشار این شایعه و عدم تکذیب آن از سوی دولت نیز روش دیگری برای جلب نظر مجلس باشد.

بر این اساس، معرفی فرجی دانا به جای توفیقی در نظر هر مخاطبی عملا به معنای عدم مخالفت رهبر انقلاب با او بوده است! این شبهه در حالی مطرح شده است که بسیاری از نمایندگان مجلس درباره فرجی دانا نیز ابهاماتی از جمله موضع او در جریان وقایع سال 88 دارند و به نظر می رسد انتشار چنین شایعاتی با هدف به حاشیه کشاندن این مباحث انجام شده باشد.


مجلس از هم اکنون بررسی صلاحیت سه وزیر معرفی شده را آغاز کرده و باید دید نقشه دوماهه دولت برای جلب اعتماد نمایندگان به نتیجه منتهی خواهد شد؟ و در صورت عدم توفیق این نقشه، گزینه بعدی روحانی برای وزارتخانه یا وزارتخانه های احتمالی باقی مانده چه کسانی خواند بود.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
فردوس توسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۹
0
0
کاش دکتر توفیقی معرفی میشد
نظر شما: