فرهاد کشوری میگوید: در جامعهای که سوپرمیلیاردر شدن و مسابقه برای ثروتاندوزی فرهنگ غالب باشد، باید شاهد نزول کتابخوانی باشیم.
آیین افتتاح سی و ششمین جشنواره فیلم فجر با کنایه های اکبر عبدی به برخی سلبریتی ها، آرزوی سلامتی برای بزرگان عرصه بازیگری سینما و حضور چند چهره سیاسی برگزار شد.
برنامه «رو به روی ماه» در ایام دهه فجر در ویژهبرنامهای، به روایت نمایشی از کتاب «دارساوین» ـ خاطرات یکی از اعضای تیم حفاظت بیت امام (ره) ـ میپردازد.
محمود دولتآبادی در مراسم رونمایی از داستان صوتی «یک شب دیگر» گفت: اگر در مواقع خاص به هنرمندان رجوع میشود برای این است که ما در مقابل مردم دیوار نساختهایم.
«ما نباید دوباره به فکر اختراع چرخ باشیم؛ چرخ اختراع شده است. جشنوارههای معتبری در سراسر دنیا وجود دارد که ما میتوانیم با توجه به ویژگیهای فرهنگی خودمان از تجربههای آنها استفاده کنیم و در جشنواره خودمان به کار ببریم.»
خواهرزاده جلال آل احمد با بیان اینکه خانه-موزه «جلال و سیمین» هنوز آماده افتتاح نیست، میگوید: باید از تجربههای گذشته استفاده کنیم تا به خاطر اهداف جزئی و حرکات نمایشی، این پروژه به صورت ناقص و ناتمام افتتاح نشود.
محمد علی نجفی که همچنان آرزوی ساخت فیلم سینمایی «خداوند الموت» را دارد، میگوید: «حرفهام سینما نیست و سینماگر حرفهای نیستم اما دغدغهام سینماست.»
محمود دولتآبادی داستان «یک شب دیگر» از کتاب «بنیآدم» را گویا میکند.
سی و ششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در حالی به پایان رسید که نمایشهای «پسران تاریخ»، «و چند داستان دیگر» و «شلتر» بیشترین جوایز را به دست آوردند.
سال ۸۳ با پایان امتحانات دانشگاه کولهاش را برداشته و راهی تهران شده بود به هوای جشنواره فیلم فجر. با دلش عهد کرده بود که «وقتی همه خوابیم» بهرام بیضایی را در نخستین نمایش عمومیاش ببیند اما خاطرهای که از تماشای این فیلم دارد بههمان صفهای بلند خرید بلیت در باغ فردوس و موزه سینما قد میدهد. صفهایی که زیر آسمان پر از برف تهران آنقدر قد کشید تا تماشای فیلم بیضایی را به خواستهای دور تبدیل کند و در نهایت در مقابل محدودیت صندلیهای سینما قد خم کند.