ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۰۰۰۵۸
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۲

یک عامل مهم ضعف و ناتوانی در مردان سالمند

کارشناسان سلامت در یک مطالعه تازه هشدار دادند که بی‌توجهی به سلامت دهان و دندان خطر ضعف و سستی را در مردان مسن و سالمند افزایش می‌دهد.
تدبیر24»در این بررسی آمده‌ است عدم توجه به سلامت و بهداشت دهان و دندان به شدت با افزایش ضعف و سستی در دوران پایانی زندگی به ویژه در مردان مرتبط است.

حفظ سلامت دهان و دندان فاکتور مهمی برای سلامت بدن است و پوسیدگی دندان، از دست دادن آن‌ها، بیماری لثه و خشکی دهان با خطر ضعف و ناتوانی در افراد مسن به خصوص مردان مرتبط است. در این مطالعه جدید تاکید شده مردانی که از سلامت دهان و دندان مراقبت نکنند نسبت به بقیه همسالان خود ضعیف‌تر هستند.

به لحاظ پزشکی، ضعف و سستی به شرایطی گفته می‌شود که فرد به دلیل ناتوانی و افت سلامت قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خود نیست. این حالت ضعف و شکنندگی خطر ناتوانی،‌ زمین خوردن و شکستگی استخوانی را افزایش داده و حتی در برخی موارد به مرگ منجر می‌شود.

در این بررسی ارتباط بین ضعف و شکنندگی با عدم رعایت سلامت دهان و دندان در ۷۷۳۵ مرد انگلیسی مورد مطالعه قرار گرفت. این افراد ابتدا از سال‌های ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۰ و زمانیکه ۴۹ تا ۵۹ ساله بودند تحت کنترل قرار گرفتند. سپس در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ آزمایشاتی روی بیمارانی که فوت نکرده بودند، انجام شد.

به گفته متخصصان بهبود سلامت دهان و دندان احتمال ضعف و ناتوانی را در روران پایانی زندگی کاهش داده یا از آن پیشگیری می‌کند.

با بالا رفتن سن، روند سلامت فرد رو به تحلیل می‌رود. بنابراین، حفظ سلامت بدن به خصوص رعایت بهداشت دهان و دندان اهمیت پیدا می‌کند.

به گزارش ان‌دی‌تی‌وی، از جمله اقداماتی که برای حفظ سلامت دهان و دندان با افزایش سن توصیه می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- استفاده مرتب از خمیردندان‌های حاوی فلوراید یا محلول‌های حاوی این ترکیب

- خودداری از مصرف هر گونه مواد دخانی

- نوشیدن مقدار کافی از مایعات

- استفاده از دهان‌شویه‌های آنتی باکتریال در کنار مسواک و نخ دندان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: