تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۱۰۰۱۱۰
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۵
به مناسبت سالروز درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی؛

تکیه بر میراث آیت الله هاشمی؛ انسجام بخش وحدت ملی

آیت الله هاشمی رفسنجانی از شخصیت های بزرگ انقلاب اسلامی به شمار می رود که نقش اساسی در حفظ وحدت ملی و آبادانی کشور داشت. اندیشه راهبردی و نگاه تیزبین او در برهه های حساس میراثی گرانبها در برون رفت کشور از بحران های مختلف است و می تواند در عبور از فراز و نشیب ها راهگشا باشد.
تدبیر24»عنوان «سردار سازندگی» را باید به حق برازنده شخصیتی دانست که لحظه ای از فکر توسعه و پیشرفت ایران غفلت نکرد. او آیت الله هاشمی رفسنجانی بود، فردی که در دوران مبارزه همواره در کنار امام خمینی(ره) قرار داشت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسایل داخلی را با مصلحت اندیشی و صبوری حل کرد و در سیاست خارجی نیز نهایت سعی خود را به کار بست تا کشور در هیچ زمینه ای از آرمان های انقلاب دور نماند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی منصب های مهمی همچون عضو شورای انقلاب، رییس مجلس شورای اسلامی، عضو هیات موسس حزب جمهوری اسلامی، سرپرستی وزارت کشور، امام جمعه موقت تهران، جانشین فرماندهی کل قوا، رییس جمهوری، رییس مجلس خبرگان، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و ... را در بر عهده گرفت.

این شخصیت مبارز و انقلابی علاوه بر کارهای سیاسی در زمینه فرهنگی نیز فعالیت داشت، وی کتاب هایی همچون «ارزش ها و مکتب ها، اسراییل و فلسطین، امیرکبیر یا قهرمان مبارزه با استعمار، انقلاب یا بعثت جدید، آشنایی با تمدن و فرهنگ اسلامی، جهان در عصر بعثت، آزاد اندیشی اسلامی، روشن فکری دینی، فرهنگ قرآن: کلید راهیابی به موضوعات و مفاهیم قرآن کریم، تفسیر راهنما: روشی نو در ارائه مفاهیم و موضوعات قرآن و ترجمه کتاب سرگذشت فلسطین نوشته اکرم زعیتر» را از خود به یادگار گذاشت.

سرانجام این شخصیت انقلابی پس از عمری تلاش و کوشش در راه اعتلای نظام و انقلاب اسلامی در 19 دی 1395 خورشیدی در پی عارضه قلبی در بیمارستان شهدای تجریش به دیار باقی شتافت.

«آیت الله محسن غرویان» مدرس سطوح عالیه حوزه علمیه قم و عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی جامعه المصطفی العالمیه می گوید راه حل برون رفت از مشکل های جامعه تکیه بر اندیشه های آیت الله هاشمی و دعوت از افرادی است که در خط فکری او برای خروج از این بحران ها چاره اندیشی کنند. در ادامه دیدگاه های وی را درباره آیت الله هاشمی رفسنجانی را از نظر می گذرانیم.

**آیت الله هاشمی رفسنجانی؛ جزو پایه گذاران و موسسان نظام جمهوری اسلامی
آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوره پیش از پیروزی انقلاب اسلامی علیه حکومت پهلوی مبارزه می کرد و پرونده او روشن و مشخص است. جایگاه وی در نزد امام خمینی(ره) به گونه ای بود که امام بیشتر برنامه های نهضت و مبارزه را به وی ارجاع می داد زیرا به این سیاستمدار اعتماد کامل داشت و در تصمیم گیری های مهم در جریان کارها قرار می گرفت و این خود نشانگر مدیریت و سیاست آیت الله هاشمی بود. بدین جهت این روحانی مبارز را به حق باید جزو پایه گذاران و موسسان نظام جمهوی اسلامی دانست.

**آیت الله هاشمی؛ سردار سازندگی، متفکر و مفسر قرآن های این روحانی فرهیخته علاوه بر اینکه یک سردار سازندگی و سیاست مداری بزرگ بود به عنوان یک متفکر، اندیشمند، مفسر و محافظ بزرگ قرآن نیز شناخته شده است. او با توجه به اینکه نیمی از قرآن را از حفظ بود در تمام سخنرانی‌ ها، آیه های قرآن می ‌خواند و همواره به دانشمندان توصیه می‌کرد برای حل مشکل های علمی به قرآن رجوع کنند. وی همواره سعی داشت با آزاد اندیشی دینی در توسعه روابط سیاسی و جذب جوانان به اسلام حرکت کند.

**تکیه بر اندیشه های آیت الله هاشمی؛ راه حل برون رفت از مشکل های جامعه
آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تمام منصب های مهم سیاسی از جمله رییس جمهوری، رییس مجلس شورای اسلامی، فرماندهی جنگ و ... را بر عهده گرفت تا بتواند نظام نوپای جمهوری اسلامی را به پیش ببرد زیرا با روحیه بالای خود و با صبر و حوصله، بسیاری از فراز و نشیب ها و بحران های کشور را حل می کرد.

این شخصیت مبارزه در مواقع مختلف تاثیر گذار بود. برای نمونه آیت الله هاشمی با مواضع فکری و تدبیر سیاسی خود در انتخابات 1392 خورشیدی نقش مهمی و تاثیرگذاری در موفقیت و بازگشایی راه اعتدال در جامعه بر عهده گرفت.

باید شخصیت آیت الله هاشمی رفسنجانی را به عنوان الگو در حوزه علمیه مطرح ساخت تا طلبه ها از شخصیت و منش وی الهام بگیرند و در مسیر او حرکت کنند. اکنون راه حل برون رفت از مشکل های جامعه تکیه بر اندیشه های آیت الله هاشمی و دعوت از افرادی است که در خط فکری او هستند تا شورایی از افراد اصلاح طلب، اعتدالی و اصولگرا تشکل شود تا چاره اندیشی کنند.

در ادامه دیدگاه های «محمدحسن اصغرنیا» عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی را در این باره مرور می کنیم.

**آیت الله هاشمی و مبارزه برای پیروزی انقلاب اسلامی
شخصیت آیت الله هاشمی دارای ابعاد مختلفی است که به مرور زمان برای جامعه و مردم مشخص می شود. وی هنگامی که به عنوان طلبه در مدرسه فیضیه بود دستگیر و به عنوان سرباز به پادگان فرستاده شد که در آنجا با رفتار و منش خود بر روی دیگر سربازان تاثیر می گذاشت و در میان آنها به تبلیغ می پرداخت. پس از پایان سربازی و در جریان مبارزه بار دیگر دستگیر و به زندان منتقل و بیشترین شکنجه ها را نیز در همین دوران بر او وارد شد. در آنجا با شخصیت های مبارزی مانند آیت الله سیدمحمود طالقانی و دیگران ارتباط نزدیکی پیدا کرد و هر چند از آنها تاثیر پذیرفت اما بر روی عده ای نیز تاثیر گذاشت زیرا علاوه بر اینکه کارهای سیاسی انجام می داد از فعالیت های فکری نیز غافل نبود و «تفسیر راهنما» را نیز در دوران زندان نوشت.

**آیت الله هاشمی و مدیریت بحران های کشور
آیت الله هاشمی از همان روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی با عضویت در شورای انقلاب حضور فعال خود در مسیر پیشبرد اهداف والای نظام نشان داد. وی در مدیریت بحران های سال های نخست پس از برپایی جمهوری اسلامی نقش محوری داشت. برای نمونه هنگامی که کارکنان شرکت نفت به اعتصاب پرداختند، آیت الله هاشمی با حضور در منطقه، این بحران را مدیریت کرد. همچنین در جریان بحرانی که در منطقه های کردستان، آذربایجان و ... ایجاد شده بود، نیز حضور داشت و آنها را برطرف ساخت.

این شخصیت انقلابی در دوران جنگ در کنار امام خمینی(ره)، آیت الله خامنه ای و دیگر شخصیت های کشور نقش بی بدیلی در مدیریت جنگ ایفا کرد.

**سیاست و کیاست آیت الله هاشمی در مباحث داخلی کشور
آیت الله هاشمی در مباحث داخلی کشور سیاست و کیاست به خرج می داد. وی بر این عقیده بود که نیروهای انقلابی و وفادار نظام را فارغ از هر حزب و گروه سیاسی، به هر روش ممکن باید حفظ کرد. او هیچ گاه وارد یک جبهه و گروه سیاسی نشد و با همه گروه ها و شخصیت های سیاسی نظام ارتباط داشت که باید از این میراث وی در اداره کشور استفاده شود.

تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی را باید از مهمترین میراث فکری و عملی آیت الله هاشمی دانست که تا آخرین ساعت های حیات خود از آن غفلت نکرد. او در این نهاد علمی همواره در پی پیشرفت و توسعه کشور بود و هیچ گاه منافع شخصی خود را در آن دخالت نمی داد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: