ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۰۰۲۳
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۱

فاسدترین کشورهای جهان کدامند؟

در گزارش سالانه‌ای که از سوی یک سازمان ضد فساد منتشر شد، سومالی، کره شمالی و افغانستان فاسدترین کشورهای جهان در سال 2013 شناخته شدند.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایسنا، سازمان "شفافیت بین‌الملل" که در برلین مستقر است، شاخص سالانه خود از سطح فساد را که بر مبنای نظرسنجی از مردم در 177 کشور تهیه کرده، منتشر کرد. این شاخص به کشورهایی که عاری از فساد هستند، 100 امتیاز می‌دهد.
در "شاخص درک فساد" سال 2013 این سازمان، هر سه کشور سومالی، کره شمالی و افغانستان هشت امتیاز کسب کردند.

همچنین سودان با 11 امتیاز در رتبه 174، سودان جنوبی با 14 امتیاز در رتبه 173 و لیبی با 15 امتیاز در رتبه 172 قرار گرفت. رابرت بارینگتون، مدیر اجرایی "شفافیت بین الملل" می‌گوید: کشورهایی که بدترین عملکرد را در این زمینه دارند، کشورهایی هستند که درگیر جنگ بوده اند.

در این شاخص ایران با 25 امتیاز در رتبه 144 قرار گرفت در حالیکه در میان کشورهای همسایه، ترکیه با 50 امتیاز در رتبه 53، ترکمنستان با 17 امتیاز در رتبه 168، عراق با 16 امتیاز در رتبه 171 و پاکستان و آذربایجان هر یک با 28 امتیاز در رتبه 127 قرار گرفتند.

در مقابل دانمارک و نیوزیلند هر یک با 91 امتیاز و پس از آنها فنلاند و سوئد با 89 امتیاز، کشورهایی بودند که حداقل فساد را داشتند. همچنین نروژ و سنگاپور با 86 امتیاز در رتبه پنجم و پس از آنها سوییس، هلند، استرالیا، کانادا، لوکزامبورگ، آلمان، ایسلند، انگلیس و باربادوس قرار گرفتند.

بر اساس اعلام این سازمان، آسیب‌های فساد گسترده است و ممکن است دسترسی مردم به غذا، آب، دارو و آموزش را محدود کند. همچنین ممکن است به آسیب دیدن زیرساخت و ضعیف شدن بهداشت منجر شود.

طبق یافته‌های "شاخص درک فساد" سازمان "شفافیت بین الملل"، در سال جاری میلادی 69 درصد کشورهای جهان شدیدا فاسد یا بدتر از آن بوده اند.

در سطح منطقه ای اروپای شرقی و آسیای مرکزی (95 درصد فساد) بدترین رتبه را داشتند و اروپای غربی و اتحادیه اروپا (23 درصد فساد) بهترین رتبه را به دست آوردند. میزان فساد در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز 84 درصد عنوان شد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: