ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۱۰۰۳۴۹
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰

رکود علیرغم رشد اعلامی اقتصاد هنوز باقی است

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر صادرات نفت نبود، نمی‌توانستیم از رشد اقتصادی حرفی بزنیم، زیرا رکود هنوز باقی است.
تدبیر24»منتقدین:سید رضی حاجی آقا میری گفت: نرخ 13.5 تا 14.5 درصدی سود تسهیلات برای صادرکنندگان با توجه به سود اندک صادرات، مناسب نیست. 

وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی دولت فراوان است، گفت: از دولت هم نمی‌توان انتظار داشت که نرخ سود تسهیلات را به نرخ تورم برساند. 

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تسهیلات صادراتی به ذینفعان واقعی نمی‌رسد، گفت: با توجه به اینکه بخش اعظمی از اقتصاد ایران دولتی یا خصولتی است، بنابراین بنگاه‌های کوچک که در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند، نمی‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند. 

حاجی آقا میری با تأکید بر اینکه وضعیت صادرات غیرنفتی خوب نیست، گفت: اگر نفت صادر نمی‌شد، نمی‌توانستیم رشد اقتصادی 6 درصدی را اعلام کنیم. 

وی افزود: علیرغم رشد اقتصادی 6 درصدی تحولی در صادرات غیرنفتی مشاهده نمی‌شود و رکود هنوز باقی است.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تغییر وضعیت صادرات و بهبود آن بستگی به تغییر کل نظام اقتصادی کشور دارد، گفت: تا زمانی که بخش خصوصی گسترش نیابد و دولتی‌ها و خصولتی‌ها فعالیت اقتصادی کنند، شاهد همین اقتصاد هستیم.

وی در مورد وضعیت مبادلات بانکی پس از برجام گفت: با امضای برجام گشایش‌هایی در مراودات بانکی ایجاد شد، اما به آنچه مورد انتظار بود، دست نیافتیم. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: