ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۱۲۴۴۴۳
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۶

ضرورت بازگشت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به سازمان حفاظت محیط زیست

جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاههای سراسر کشور، متخصصین و کارشناسان، فعالین اجتماعی و‌ تشکل های محیط زیستی در مورد ضرورت بازگشت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به سازمان حفاظت محیط زیست بیانیه ای را تنظیم و به شرح ذیل منتشر کردند.



به نام خدا


کنوانسیون تنوع زیستی (CBD)  در سال ۱۹۹۲ تاسیس و جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۵ به عضویت آن درآمد. مهم ترین ماموریت این کنوانسیون، حفاظت از تنوع زیستی، استفاده پایدار از منابع طبیعی و توزیع عادلانه منافع ناشی از استفاده از منابع ژنتیکی است. این کنوانسیون همچنین شامل همکاری بین المللی برای مقابله با چالش های جهانی مانند تغییر اقلیم و تخریب محیط زیست است.

براساس تقسیم کار ملی، حفاظت از تنوع زیستی در چارچوب مناطق حفاظت شده چهارگانه کشور بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست گذاشته شده و شورای عالی محیط زیست نیز به صورت فرابخشی بر این فرایند مهم نظارت دارد.

سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری دستگاه های مختلف به خصوص سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، ماموریت ها را انجام می دهد. همچنین موزه تاریخ طبیعی و نمونه های بی بدیل آن ذیل نظارت معاونت و اداره ای با همین نام و ماموریت در سازمان حفاظت محیط‌ زیست استقرار دارد. این سازمان از زمان عضویت در کنوانسیون تنوع زیستی با همکاری وزارت امور خارجه مرجعیت کنواسیون را بر عهده داشت تا اینکه متأسفانه، بدون بررسی‌های کارشناسی و به شکل شتابزده، مرجعیت کنوانسیون به نهادی واگذار شد که تمرکز اصلی آن بر تولید غذا و بهره‌برداری از منابع طبیعی است، نه حفاظت از تنوع زیستی؛ نهادی که در برخی موارد و میان وظائف بسیار گسترده اش مانند ماموریت های منابع طبیعی، حفاظت را هم‌ مورد توجه  قرار می دهد.

حفاظت از تنوع زیستی امری حیاتی برای آینده کشور است. اکنون با وجود نگاه کارشناسی و تایید مراجع مقدماتی انتظار داریم دولت چهاردهم‌ با اتخاذ تصمیمی صحیح نسبت به اصلاح این سیاست و برگرداندن مرجعیت کنوانسیون به سازمان حفاظت محیط زیست اقدام کند. بدیهی است که این سازمان نیز از سازوکارهای فرابخشی ملی برای جلب نظر و همکاری تمام دستگاه های مرتبط بهره خواهد گرفت.

اسامی امضا کنندگان تاکنون:

- مرکز صلح و محیط زیست
- مجید شفیع پور مطلق
- ناصر عبیات
- مه لقا کاشفی
- هومان لیاقتی
- الهه موسوی
- فریبا نباتی
- مسعود سالاری
- نغمه مبرقعی
- مجید مخدوم
- محمدرضا جلایی پور
- سید آرش حسینی میلانی
- حمیدرضا جلایی پور
- محمد فکری
- مرضیه آذرافزا
- مهرداد احمدی شیخانی
- سجاد جهانگرد
- میترا جلودار
- مهدی توحیدپور
- انجمن تمدن سبز؛ هنرمندان حامی محیط زیست
- مصطفی سلیمی
- حسین محمودی
- محمدرضا شهبازبگیان
- معصومه ابتکار
- زهرا جواهریان
- داود حیات غیب
- زهرا قلیچی پور
- حر منصوری، دیده بان میانکاله
- فریبا لاهوتی
- مهتا بذرافکن
- ملیحه ساغری
- محمد امین شیرزاد
- آزیتا فراشی
- رسول زمانی
- محمد حسین صیادی
- بلال اروجی
- رسول خسروی
- ملیحه عرفانی
- حمزه اورعی
- حسین پرورش
- نسرین قرهی
- سید محمود قاسم پوری
- انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی (کشاورزی اکولوژیک) ایران
- مجتبی گل سرخ
- کامران الماسیه
- محسن نوروزی
- وحید اکملی
- شهرام کبودوندپور
- علیرضا پسرکلو
- مهرداد هادی پور
- صابر قاسمی
- نادر حبیب زاده
- فراهم احمدزاده
- فاطمه محمدیاری
- محمدحسین ایران‌نژاد پاریزی
- علی اصغر نقی پور 
- محمودرضا همامی
- فرهاد نژاد کورکی
- ساناز صنایع
- انجمن ارزیابی محیط زیست ایران

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: