ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۱۰۰۴۷۷
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۱

متحد با اروپا در برابر ترامپ

رئیس‌جمهور آمریکا به تازگی اعلام کرده است تعلیق تحریم‌ها علیه ایران را تمدید می‌کند. این تعلیق تحریم‌ها به این معنا نیست که تحریم‌های جدیدی را از روش‌های دیگری اعمال نکند.
تدبیر24»آمریکا در پی این است که تحریم‌های دیگری را از طریق مسائلی مانند حقوق بشر و... به ایران تحمیل کند. بخشی که اکنون تعلیق شده است تاثیر خاصی در اقتصاد ما نخواهد داشت. ما در شرایطی بودیم که آمریکا با تحریم‌هایی که وضع کرده بود مانع از این می‌شد که در ایران سرمایه‌گذاری صورت گیرد و از همکاری بانک‌ها با کشور ما جلوگیری می‌کرد. این امر باعث می‌شد اقتصاد ما حرکت نکند. با لغو تحریم‌ها و اجرای برجام ارتباط ما با کشورهای اروپایی گسترش پیدا کرد و به تازگی هم یک قرارداد خط اعتبار پنج‌میلیارد یوررویی با ایتالیا امضا کرده‌ایم. هرچه ارتباط ما با کشورهای دنیا بهتر و گسترده‌تر شود و به ویژه در عرصه اقتصاد بتوانیم همکاری بیشتری با کشورهای اروپایی مهم و بزرگ مانند آلمان، ایتالیا، فرانسه و... بر قرار کنیم اقتصاد ما استحکام و ثبات بیشتری پیدا می‌کند. البته این به معنای بهبود کامل شرایط ما نیست و در بسیاری از زمینه‌ها باید سیاست‌های خود را تعدیل دهیم. با توجه به قراردادهای قابل توجهی که اروپایی‌ها با کشور ما بستند هرچند که این قرادادها آن‌طور که مورد نظر ما بود، نیست، ولی همین موفقیت‌هایی که تا کنون برای ارتباط و انعقاد قرارداد با کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا و... داشته ایم می‌تواند به ما در جهت مقاومت و ایستادگی در مقابل کشورهایی مانند آمریکا اعتماد به نفس بیشتری دهد. ما هرچه بتوانیم قراردادهای اقتصادی بیشتر و بزرگ‌تری ببندیم قطعا آن کشورهای طرف قرارداد را بیشتر درگیر منافع پولی می‌کنیم. اگر در کشورهای اروپایی از ما در مقابل آمریکا در مورد موضوع هسته‌ای و برجام دفاع می‌کردند بیشتر به این دلیل بود که منافع اقتصادی آنها ایجاب می‌کرد که با ما همکاری داشته باشند و به همین دلیل سعی می‌کردند به آمریکا فشار وارد کنند که تحریم‌ها از ایران برداشته شود. البته آنها بر این باور هستند که برجام می‌تواند ایران را از داشتن سلاح هسته‌ای محروم کند و آنها می‌خواهند از طریق تحریم ایران را کنترل کنند، در حالی که هدف ما این مساله نیست. البته باید این نکته را هم یادآوری کرد که تا زمانی که مسائل بانکی حل نشود قراردادها آن‌طور که باید نتیجه بخش نیستند. از طرف دیگر علاوه بر مسائل بانکی مساله سرمایه‌گذاری خارجی است که با توجه به کار شکنی‌های آمریکا در حال حاضر در ایران امکانپذیر نیست و قراردادها بیشتر در حد تفاهمنامه باقی می‌مانند.



رضا حاجی آقا میری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: