ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۰۰۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۹

حوادث اخیر و رویکرد رئیس‌جمهور

بدون تردید رویکرد مناسب و اثربخش نتایج ثمربخش هم به‌دنبال خواهد داشت و این امر از سخنرانی اخیر رئیس‌جمهور، تلاش او برای ترمیم اعتماد جامعه به دولت و جلب رضایتمندی آنها مستثنی نیست.
تدبیر24»رئیس‌جمهور روحانی روز گذشته به نکته‌ای اشاره کرد مبنی بر اینکه چرا برخی به جامعه به‌ویژه معترضان در اعتراضات اخیر توهین می‌کنند. در واقع این مهم پرسش همه بخش‌های جامعه است. به هر روی افراد بر اساس قانون اساسی، در چارچوب قانون حق اعتراض و انتقاد دارند. بنابراین وقتی قانون اجازه اعتراض را به معترضان می‌دهد نباید به اعتراض‌کنندگان توهین کرد. در این میان عده‌ای معترض تخریب‌گر در کنار معترضان مطالبه‌گر و آرام بودند که باید این دو را از یکدیگر تفکیک کرد و نباید معترضان مطالبه‌گر و اعتراض‌کنندگان تخریب‌گر را به یک چشم دید. از سویی باید فضایی در جامعه ایجاد شود که مردم سخنان و انتقادات خود را در چارچوب قانون به گوش مسئولان برسانند در این صورت شاهد بروز چنین مسائلی نخواهیم بود. علاوه بر این، در همه کشورهای آزاد و دموکرات اعتراضات و تظاهراتی از سوی مردم رخ می‌دهد بنابراین در ایران هم رئیس‌جمهور باید مجوزی برای تظاهرات مدنی صادر کند تا اعتراض تبدیل به تخریب و هجمه نشود. در ‌‌نهایت دولت باید با صدور مجوز به تظاهرات و راهپیمایی‌ها امنیت جامعه را تضمین کند. فارغ از هر چیز باید در نظر داشت رویکرد مناسب رئیس‌جمهور نسبت به اعتراضات اخیر منجر به جلب و ترمیم اعتماد مردم به‌ویژه معترضان می‌شود و این خود بیانگر تفاوت رویکرد روحانی نسبت به مسائلی نظیر حوادث اخیر در برابر دو دولت‌های نهم و دهم است، زیرا نباید فراموش کرد که جامعه در دولت‌های نهم و دهم به‌دلیل عدم رویکرد مناسب محمود احمدی‌نژاد نسبت به مسائل و به‌ویژه رفتار صحیح و دیپلماتیک، جامعه دچار سرخوردگی شده بود. بنابراین برخورد صحیح روحانی با مشکلات و به‌ویژه اعتراضات اخیر و حق قائل شدن برای مطالبات معترضان منجر به اعتماد مردم به او می‌شود. جامعه نیز در مقابل قطعا دولت را درک خواهند کرد. علاوه بر این در زمان احمدی‌نژاد رویکرد همه دستگاه‌ها تقریبا یکسان بود اما رئیس‌جمهور در صورت وجود مشکل حتی با دستگاهی آن را با مردم در میان می‌گذارد و این نیز منجر به جلب اعتماد مردم می‌گردد. علاوه براین، همآن‌طور رئیس‌جمهور اشاره کرد فیلترینگ تلگرام اساسا تاثیری در مسائل ندارد. اگرچه اکنون تلگرام رفع فیلتر شده اما به هیچ‌روی فیلتر کردن اقدام دقیقی نیست.



مصطفی ایزدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: