ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۰۱۳۴۵
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۲

مصرف چه داروهایی حین پرواز مضر است؟

موضوع مهمی که شاید گاهی مورد غفلت واقع شود این است که خوردن برخی از داروها در هنگام سفرهای هوایی سلامت مسافر را به خطر می‌اندازد و سوال این است که مصرف کدام نوع از داروها می‌تواند این خطرات را به همراه داشته باشد؟
تدبیر24»در این مقاله به برخی از داروهایی که مصرف آن‌ها هنگام پرواز مضراتی برای سلامتی دارد اشاره شده که شامل موارد زیر است:

داروهای هورمونی

سفر هوایی می‌تواند ناخوشایند باشد چراکه باعث می‌شود فرد دچار گرفتگی شده و همچنین سطح اکسیژن از میزان طبیعی پایین‌تر است ‌و در عین حال به دلیل کمبود رطوبت در هوا، بدن به سرعت دچار از دست رفتن آب می‌شود. همچنین در حین پرواز احتمال اینکه فرد دچار ترومبوز سیاهرگی عمقی شود، افزایش پیدا می‌کند. این عارضه اغلب در پاها اتفاق می‌افتد و در موارد جدی خون لخته شده به سمت قلب، ریه‌ها یا مغز حرکت می‌کند.

احتمال لختگی خون در حین پرواز بسیار پایین است اما باید توجه داشت برخی از داروها این خطر را بیشتر می‌کنند به همین دلیل بهتر است در صورت امکان از مصرف آن‌ها خودداری کرد.

برخی از قرص‌های ضد بارداری در زنان تا حدودی خطر لختگی خون را افزایش می‌دهد. همچنین استروژن و دیگر درمان‌های هورمونی نازایی هم می‌توانند در بروز این مشکل نقش داشته باشند.



داروهای خواب‌آور

برخی از افراد برای خوابیدن در حین پرواز مشکل دارند. بنابراین، مصرف داروهای خواب‌آور به خصوص در سفرهای طولانی محتمل‌ترین گزینه است. هر چند، متاسفانه این داروها خطر ترومبوز سیاهرگی عمقی را افزایش می‌دهد.

همچنین افراد سیگاری، مبتلا به اضافه وزن، زنان باردار یا افرادی که به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به این عارضه هستند.



آنتی هیستامین‌ها

برخی از افراد به جای قرص‌های خواب‌آور از آنتی هیستامین مصرف می‌کنند. همچنین والدین ترجیح می‌دهند برای آرام نگه داشتن فرزندشان در حین پرواز از این دارو استفاده کنند. هرچند، این کار پیشنهاد نمی‌شود زیرا گاهی اوقات نتیجه عکس دارد و کودک را بیش فعال می‌کند. همچنین ممکن است تاثیر نامطلوب روی تنفس داشته باشد.



داروهای ضد اضطراب

برخی از افراد از سفرهای هوایی نفرت دارند. تصور پرواز کردن در ارتفاع بالا آنان را مضطرب می‌سازد. گاهی اوقات شرایط به گونه‌ای می‌شود که مصرف داروهای ضد اضطراب به این افراد توصیه می‌شود.

با این حال برخی کارشناسان معتقدند که داروهای ضد اضطراب مانع از آن می‌شود فرد به پرواز کردن با هواپیما عادت کند. همچنین نسبت به حرکات و صداهای داخل هواپیما و تکان‌های آن حساس‌تر می‌شود و حافظه فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: