ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۰۱۳۵۲
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۶

چرا سازمان سنجش تمایلی به حذف کنکور ندارد؟

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش اقدامات ویژه‌ای انجام داده تا آنچه سازمان سنجش می‌خواهد را تا حدودی تامین کند، ولی به نظر می رسد این سازمان به هر دلیلی مایل نیست کنکور حذف شود.
تدبیر24»نوید ادهم کنکور را حلقه وصلی بین آموزش و پرورش و آموزش علمی دانست و گفت: در طراحی این روش پذیرش دانشجو باید هم منافع آموزش و پرورش و اهداف این نظام و همچنین منافع و اهداف آموزش عالی تامین شود که از نظر ما، اهداف آموزش و پرورش را این روش پذیرش دانشجو تامین نمی کند.

وی افزود: به دلیل آسیب های فرهنگی، اجتماعی و روانی که کنکور برای دانش آموز و خانواده‌اش به وجود می آورد و فرآیند یاد دهی و یادگیری را مشکل می کند، سال هاست که فریاد می زنیم و به این روش پذیرش معترض هستیم.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش به قانون حذف کنکور اشاره و بیان کرد: مجلس وارد بحث شده است و دو بار قانونی را تنظیم کرد که بر اساس آن اگر عملیاتی می شد امید بود که کنکور حذف شود اما به دلایلی تاکنون موفق نشده است و یکی از این دلایل که دوستان آموزش عالی در سازمان سنجش بیان می کنند این است که آزمون‌های آموزش و پرورش استاندارد نیست.

وی با طرح پرسشی عنوان کرد: باید مسئله دیگری را مطرح کرد که آیا دوستان ما در سازمان سنجش بطور دقیق، علمی و جدی باور دارند که این روش کنکور را باید تغییر دهند یا حذفش کنند و یا خیر؟ اگر باور دارند آن زمان می توانیم وارد مذاکره شویم و روشی را انتخاب کنیم که هم تامین کننده اهداف آنها باشد و هم تامین کننده اهداف ما وگرنه ما در درون سیستم خودمان سال هاست که امتحاناتی را برگزار می کنیم و از نظر خودمان هم معتبر است و بر اساس آن مدارک تحصیلی مان را صادر می کنیم.

نوید ادهم افزود: از زمانی که بحث قانون سنجش و پذیرش دانشجو مطرح شد، واژه سوابق تحصیلی مطرح شد که باید بر اساس استانداردها باشد تا مورد تائید سازمان سنجش قرار بگیرد. از آن زمان آموزش و پرورش اقدامات ویژه‌ای را انجام داد که آنچه را که آنها  می خواهند تا حدودی تامین کند. اقدامات خیلی خوبی انجام شد و بر اساس آن سوابقی هم تقدیم دوستان شد ولی به نظر می رسد به دلیل اینکه آنها به هر دلیلی مایل نیستند کنکور حذف شود، لذا نپذیرفتند و مقداری هم که پذیرفتند اصطلاحا تاثیر مثبت می دهند.

وی که در برنامه رادیو گفت‌وگو صحبت می‌کرد، به برخی از اقدامات آموزش و پرورش برای تامین نظر سازمان سنجش برای حذف یا جایگزین کردن کنکور پرداخت و گفت: امتحانات بصورت نهایی و سوال و زمان واحد در کل کشور برگزار می شود. در تصحیح اوراق سربرگ اوراق برداشته می شود و امنیتی در طراحی، توزیع سوالات و در برگزاری جلسات امتحانات لحاظ می شود. استفاده از فناوری های جدید و تاسیس بانک اطلاعات و سوالات، مسیرهایی است که تاکنون طی کردیم هرچند قطعا این اقدامات نهایی نیست و می تواند بهتر از این هم انجام شود اما مشروط بر اینکه مطمئن باشیم دوستان ما در سازمان سنجش به وعده خود عمل کنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: