بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بهاره آروین» مشکل از تعداد ثبت‌نام‌کنندگان اولیه نیست و در دیگر ممالک هم اوضاع کم‌وبیش به همین منوال است. مشکل در ساختاری است که قرار است کاهش این تعداد اولیه به تعدادی محدود و قابل قبول برای برگزاری انتخابات را امکان‌پذیر کند
نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

شهیندخت مولاوردی» نامزدها باید پاسخ بدهند مساله اصلی برای آنها حجاب و گشت ارشاد است یا اینکه معیشت، زنانه شدن فقر، زنانه شدن اعتیاد، زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی، زنانه شدن ایذر، زنانه شدن سالمندی و... هم برای آنها دارای اهمیت است.
يکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 16
کد خبر: ۱۰۱۶۲۲
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۳

لزوم ارتباط بیشتر روحانی با مردم

شاید بتوان گفت اعتراضات اخیر حساس‌ترین مساله‌ای بود که جامعه در مواجهه با آن قرار داشت و این مساله از اهمیت بالایی برخوردار بود چون این اتفاقات پیامدهایی منفی و دل نگرانی‌هایی در جامعه ایجاد کرد.
تدبیر24»از این رو شاید مردم انتظار داشتند که به طور روشن تحلیل رئیس‌جمهور را از این وقایع داشته باشند و ببینند که آقای روحانی در باب این مسائل چه نظری دارد، علل و عوامل آن را چه می‌داند، تا چه‌انداره به مردم حق می‌دهد و در عین حال برای کاهش پیامدهای منفی این اعتراضات چه تلاش‌هایی انجام داده و خواهد داد. این مسائل باید به صورتی روشن و صمیمانه بیان شود و انتظار مردم همین بود که رئیس‌جمهور آنها را نمایندگی کند چون مردم رئیس‌جمهور را انتخاب کردند که در زمینه‌های مختلف نماینده آنها باشد. این مساله به قانون اساسی باز می‌گردد و رئیس‌جمهور سوگند یاد کرده که از آن دفاع کند. گرچه در قانون اساسی به آزادی‌های مردم تصریح شده، اما در جامعه ایران هر اعتراضی که به راه می‌افتد افرادی حضور دارند که حرکت مسالمت آمیز مردم را به تندروی بکشانند. نکته ‌دیگر مصاحبه رئیس‌جمهور پس از 5 ماه است. این مساله باید به نحوی برنامه‌ریزی شود که رئیس‌جمهور به طور ماهانه با مردم گفت‌وگو کند. چون زمانی که مردم ببینند رئیس‌جمهور با صداقت و صراحت مشکلات موجود را خارج از شعار و بزرگ‌نمایی با آنها در میان می‌گذارد نوعی اطمینان خاطر و آرامش برای مردم ایجاد خواهد شد. در سخنرانی اخیر رئیس‌جمهور در جشنواره فارابی شاهد بودیم مردم عادی که حضور داشتند پس از سخنرانی می‌گفتند نگاهمان به آقای روحانی و مواضعش تغییر کرد که رئیس‌جمهور تا چه حد با صداقت و صراحت مسائل را با مردم در میان می‌گذارد. در این راستا قطع ارتباط رئیس‌جمهور با مردم می‌تواند خطرناک باشد، البته این قطع گفت‌وگو فقط از جانب دولت با مردم نیست بلکه سایر دستگاه‌ها و نهادها نیز با مردم ارتباط نزدیکی ندارند و صرفا ایده‌های خود را مطرح می‌کنند. البته رئیس‌جمهور به عنوان منتخب ملت باید باید بیشتر با مردم در ارتباط باشد و عملکرد خود را در حوزه‌های مختلف با مردم در میان بگذارد. رئیس‌جمهور باید بگوید که تا کجا توانسته به وعده‌های مردم جامه عمل بپوشاند و در صورت عدم تحقق مطالبات مردم چه موانع و مشکلاتی را پیش رو داشته است. با اینکه گفته شد که رئیس‌جمهور ماهانه با مردم سخن بگوید، اما به نظر می‌رسد سازمان صداوسیما رئیس‌جمهور را در چهارچوب یک پروتکل دعوت می‌کند و چنین نیست که رئیس‌جمهور هر زمان که اراده کرد به تلویزیون رفته و با مردم گفت‌وگو کند. رئیس‌جمهور خارج از صداوسیما نیز می‌تواند با جامعه در ارتباط باشد، اما برد سایر رسانه‌ها و مجامع نسبت به صداوسیما محدود‌تر است و اگر هم در جایی این ارتباط ایجاد گردد، بازهم باید توسط صداوسیما بازتاب پیدا کند. در این راستا باید سازوکاری فراهم شود که صداوسیما در اختیار رئیس‌جمهور به عنوان نماینده مردم قرار گیرد تا وی بتواند صدای دولت را بازتاب داده و در تعامل مستمر و پیاپی با مردم باشد و درصدد رفع مطالبات مردم برآید.



محمدامین قانعی راد، جامعه شناس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: