ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۰۱۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۳
نایب رییس خانه مطبوعات استان ایلام:

مطبوعات ایلام دچار مرگ خاموش شده‌اند

نایب‌ رییس خانه‌ مطبوعات استان ایلام گفت: حال و روز نشریات استان زیاد جالب نیست و می‌توان گفت که دچار مرگ خاموش شده‌اند و دولت باید به فکر مکانیزمی برای تداوم فعالیت آنها باشد.
تدبیر24: علی حیات‌نیادر گفت‌وگو با ایسنا، منطقه ایلام، اظهار کرد: مطبوعات محلی یکی از امکانات موثر بر توسعه مناطق بوده و مطالبات مردم را در سطح استان‌ها پیگیری می‌کنند از این رو حتی در بسیاری از کشورهای توسعه‌ یافته برای ارتقای یک بخش یا شهر تیراژ و تعداد نشریات محلی آن منطقه به عنوان یک شاخص مدنظر برنامه‌ریزان قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه بعضی نشریات محلی در جهان به تیراژ 480 هزار نسخه و با حجم 120صفحه در روز رسیده‌اند به گونه‌ای که رسانه‌های محلی، همگام با رسانه‌های ملی و حتی پیشروتر از آنها نقش‌آفرینی کرده و با مخاطبان گسترده هر روز اثرگذاری‌شان بیشتر می‌شود. حتی در روستاها و شهرهای بسیار کوچک اروپایی هم نشریات محلی چاپ شده و مسایل منطقه خود را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: بیش از دو دهه از عمر نشریات محلی ایلام می‌گذرد و در این مدت بسیاری از نویسندگان و اهالی قلم ایلام در این عرصه قلم فرسایی کردند اما بحران مخاطب، تعداد زیاد و ضعف کیفیت و محتوا انتقادهایی هستند که به مطبوعات محلی وارد می شوند اما همین نشریات با همه ضعف‌ها و کمبودها قدم‌های بزرگی را برداشته و بخشی از فقدان و ضعف نهادهای مدنی و اجتماعی موثر درتوسعه استان‌ها را جبران کرده‌اند.

نایب‌رئیس خانه‌ مطبوعات استان ایلام با بیان اینکه ایلام دارای 40 نشریه عمومی و تخصصی دارای مجوز است که 23 نشریه آن فعال هستند و از این نشریه‌های فعال هم به جز نشریات اداری، دولتی و تخصصی دانشگاه‌ها که با اعتبار دولت چاپ می شوند دیگر نشریات استان که توسط بخش خصوصی چاپ می‌شوند با مشکلات عدیده‌ای مواجه‌اند تصریح کرد: حدود 150 نفر خبرنگار، روزنامه نگار، بازاریاب، توزیع کننده نشریه و.. عضو خانه مطبوعات ایلام هستند که اکثریت آنها تنها با پشتوانه‌ی علاقه در مطبوعات کار می کنند و معدودی هم با درآمدهایی بسیار ناچیزی تداوم فعالیت دارند.

حیات‌نیا ادامه داد: با وجود درخشش بسیاری از نویسندگان و روزنامه‌ نگاران ایلام در جشنواره‌های منطقه‌ای و ملی و وجود ظرفیت‌های مناسب در حوزه مطبوعات و ژورنالیست در ایلام متاسفانه در چند ماه اخیر سه نشریه موفق و کیفی استان تعطیل شده‌اند و حال و روز دیگر نشریات استان هم زیاد جالب نیست به گونه‌ای که بسیاری از هفته نامه‌ها به گاهنامه تبدیل شده‌اند و به جز چند نشریه که با هزینه‌های شخصی و بعضی کمک‌های محدود دولتی فعالیت دارند بقیه در آستانه تعطیلی قرار دارند و به مرگ خاموش دچار شده‌اند.

وی با بیان اینکه یکی از الزامات رشد و توسعه اقتصادی و فرهنگی وجود نشریات منتقد و فعال است و در صورتی می‌توان به توسعه متوازن امیدوار بود که در کنار توجه به سایر الزامات و شاخص‌های توسعه به رشد کیفی و محتوایی نشریات و مطبوعات محلی هم توجه کرد گفت: دولت باید مکانیزمی برای حمایت، تقویت و ارتقاء مطبوعات محلی ایلام بیندیشد و مطبوعات آزاد و منتقد را به صورت ویژه تقویت کند تا آثار قلمی نویسندگان توانمند در راستای پیگیری حقوق مردم و رفع مشکلات استان تداوم داشته باشد.


 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: