وی با بیان اینکه بعضی نشریات محلی در جهان به تیراژ 480 هزار نسخه و با حجم 120صفحه در روز رسیدهاند به گونهای که رسانههای محلی، همگام با رسانههای ملی و حتی پیشروتر از آنها نقشآفرینی کرده و با مخاطبان گسترده هر روز اثرگذاریشان بیشتر میشود. حتی در روستاها و شهرهای بسیار کوچک اروپایی هم نشریات محلی چاپ شده و مسایل منطقه خود را مورد بررسی و تحلیل قرار میدهند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: بیش از دو دهه از عمر نشریات محلی ایلام میگذرد و در این مدت بسیاری از نویسندگان و اهالی قلم ایلام در این عرصه قلم فرسایی کردند اما بحران مخاطب، تعداد زیاد و ضعف کیفیت و محتوا انتقادهایی هستند که به مطبوعات محلی وارد می شوند اما همین نشریات با همه ضعفها و کمبودها قدمهای بزرگی را برداشته و بخشی از فقدان و ضعف نهادهای مدنی و اجتماعی موثر درتوسعه استانها را جبران کردهاند.
نایبرئیس خانه مطبوعات استان ایلام با بیان اینکه ایلام دارای 40 نشریه عمومی و تخصصی دارای مجوز است که 23 نشریه آن فعال هستند و از این نشریههای فعال هم به جز نشریات اداری، دولتی و تخصصی دانشگاهها که با اعتبار دولت چاپ می شوند دیگر نشریات استان که توسط بخش خصوصی چاپ میشوند با مشکلات عدیدهای مواجهاند تصریح کرد: حدود 150 نفر خبرنگار، روزنامه نگار، بازاریاب، توزیع کننده نشریه و.. عضو خانه مطبوعات ایلام هستند که اکثریت آنها تنها با پشتوانهی علاقه در مطبوعات کار می کنند و معدودی هم با درآمدهایی بسیار ناچیزی تداوم فعالیت دارند.
حیاتنیا ادامه داد: با وجود درخشش بسیاری از نویسندگان و روزنامه نگاران ایلام در جشنوارههای منطقهای و ملی و وجود ظرفیتهای مناسب در حوزه مطبوعات و ژورنالیست در ایلام متاسفانه در چند ماه اخیر سه نشریه موفق و کیفی استان تعطیل شدهاند و حال و روز دیگر نشریات استان هم زیاد جالب نیست به گونهای که بسیاری از هفته نامهها به گاهنامه تبدیل شدهاند و به جز چند نشریه که با هزینههای شخصی و بعضی کمکهای محدود دولتی فعالیت دارند بقیه در آستانه تعطیلی قرار دارند و به مرگ خاموش دچار شدهاند.
وی با بیان اینکه یکی از الزامات رشد و توسعه اقتصادی و فرهنگی وجود نشریات منتقد و فعال است و در صورتی میتوان به توسعه متوازن امیدوار بود که در کنار توجه به سایر الزامات و شاخصهای توسعه به رشد کیفی و محتوایی نشریات و مطبوعات محلی هم توجه کرد گفت: دولت باید مکانیزمی برای حمایت، تقویت و ارتقاء مطبوعات محلی ایلام بیندیشد و مطبوعات آزاد و منتقد را به صورت ویژه تقویت کند تا آثار قلمی نویسندگان توانمند در راستای پیگیری حقوق مردم و رفع مشکلات استان تداوم داشته باشد.