وی تداوم این رویه را به زیان نگرش دینی و عقیدتی مردم دانست و ادامه داد: این روشها هیچ نسبتی با بانکداری اسلامی ندارد و متاسفانه این شیوه سبب میشود که بسیاری از مردم اینگونه شیوهها و رویهها را به دین مبین اسلام نسبت دهند در حالی که اسلام صراحتا با برخی مسائل مرزبندی دارد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر تنها در دو سه مورد همچون برخورد و تذکر لسانی به بدحجابها و...خلاصه نمیشود تصریح کرد: برخورد با این رویههای نادرست و برخی رفتارهای ناصواب همچون ریاکاری، دروغ، تظاهر، پارتیبازی، وعده دروغ به مردم و...نیز که از منکرات جدی در جامعه است نیز وظیفه همگانی و از جمله آمران به معروف و ناهیان از منکر است.
همتی با طرح این پرسش که چرا برخی از آنها که تظاهر و ریا کرده و یا دروغهای علنی میگویند گاه تکریم شده و یا زمینه رشد مییابند افزود: این در حالی است که گاهی از آنها که صراحت بیشتری دارند، دروغ نگفته و واقعیات را میگویند ترس داشته و از داشتن برخی کرسیها بازداشته میشوند.
وی خاطرنشان کرد: بیتردید اگر آموزهها و دستورات دین مبین را آنگونه که هستند اجرا کنیم، حتما از امربه معروف و نهی از منکر حقیقی استقبال میشود اما اگر این فریضهها بهصورت ناقص و گزینشی اجرا شوند حتی ممکن است تاثیر معکوسی داشته باشد.
این نماینده اصلاحطلب با برحذرداشتن از وارونه عمل کردن در برخی دستورات دینی و اسلامی گفت: همانگونه که در آموزههای دینی و از جمله در سیره امام حسین(ع) و دیگر ائمه اطهار(س) میبینیم، امر به معروف و نهی از منکر از راس جامعه و جایگاهها و مناصب آغاز میشود لذا امربه معروف و نهی از منکر در نظام اسلامی نیز باید از مسوولان شروع شود.
وی با انتقاد از آنچه محدود کردن امربه معروف و نهی از منکر به چند موضوع خاص میخواند اضافه کرد: متاسفانه به گونهای القا میشود که مشکلات جامعه تنها محدود به دو یا سه مسئله خاص است در حالی که منکرات زیادی در جامعه وجود دارد که در برابر آن گاه سکوت پیشه میکنیم.
نماینده مردم سمنان ادامه داد: بیعدالتی، تظاهر و ریا، دروغ به مردم، کلاهبرداری، باندبازی و...همه و همه از مصادیق روشن منکر هستند و باید با همه آنها مقابله کرد نه این که تنها چند مورد را گزینش کرده و امربه معروف و نهی از منکر را به آنها محدود کنیم.