تدبیر24»مجید طهرانیان (مدیر کل مدارس و مراکزغیردولتی وزارت آموزش و پرورش) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره تجمع معلمان یزد که چند روز گذشته در اعتراض به اینکه ۹ ماه حقوقشان پرداخت نشدهاست، اظهار داشت: این معوقات مربوط به اعتباراتِ طرح خرید خدمات سال گذشته بود که خوشبختانه هفته گذشته به استانها واریز شد و قاعدتا مدارس باید این پول را گرفته باشند و طبیعتا دیگر نباید در سطح کشور با چنین مشکلی مواجه باشیم.
وی افزود: عدم پرداخت حقوق آن هم به مدت ۹ ماه اصلا خوشایند و مورد تایید نیست، اما مشکلات اقتصادی دولت، مشکلات بودجه و اعتبارات خزانه حائز اهمیت است، ولی خوشبختانه با دستور مقام رییس جمهور خارج از اعتبارات، اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان هفته گذشته به استان ها ارائه شد.
مدیر کل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طرح این سازمان برای نظاممند کردن بیمه و حقوق معلمانِ حوزه خرید خدمات، بیان کرد: اگر اعتباراتی که پیش بینی کردیم، به ما بدهند در فرایند قراردادها با معلمانی که در طرح خرید خدمات به کار گرفته می شوند، بیمه همکاران به صورت جدی دنبال خواهد شد.
طهرانیان از ایجاد سامانهای برای رصد بیمه معلمان طرح خرید خدمات خبر داد و گفت: این سامانه نظارتی به ما کمک خواهد کرد که متوجه شویم، آیا همکاران بیمه هستند یا خیر؟ در همین زمینه مذاکراتی را با سازمان تامین اجتماعی خواهیم داشت و اگر به نتیجه برسیم، دسترسیهایی را از سازمان خواهیم گرفت که در آن راستیآزماییهای کد بیمه، انجام شود. هفته آینده از تامین اجتماعی دعوت کردهایم تا در این رابطه مذاکراتی داشته باشیم.
وی همچنین از تهیه و طراحی نرمافزاری برای نظارت بر پرداخت حقوق معلمان خبر داد و گفت: با طراحی این نرم افزار، تمام قراردادهای همکاران و اشلها ثبت و قراردادها به صورت الکترونیکی منعقد میشود که برای ما قابل رصد خواهد بود. حقوقهای این معلمان در مناطق مختلف متفاوت و درباره میانگین حقوقها نمیتوان عدد و رقم خاصی ارائه داد، اما قاعدتا این قراردادها باید مطابق با قوانین کار بسته شود و حداقلهای حقوق دولت پیشبینی شود.
طهرانیان در ادامه با دفاع از اجرای طرح خرید خدمات آموزشی، به بیان مزیتهای این طرح پرداخت و گفت: به عنوان یک کارشناس آموزش و پرورش و نه به عنوان مدیر کل میگویم که طرح "خرید خدمات آموزشی" مهمترین پروژه برون رفت آموزش و پرورش از مشکلات است. دولت در خیلی از مناطق از ۲ میلیون و ۸۰۰ تا ۳ میلیون تومان به طور میانگین برای هر دانش آموز هزینه می کند، در حالی که در طرح خرید خدمات آموزشی، با هزینه ۸۰۰ تا ۱ میلیون تومان می توان کار را جلو برد.
وی اضافه کرد: در این طرح هم میتوان شاهد کیفیتی بهتر باشیم و هم بالاسری ندارد؛ یعنی دولت علاوه بر آن هزینهای که برای دانش آموز می دهد، باید حق بازنشستگی و بیمه را هم در آینده بدهد، ولی وقتی به سمت خرید خدمات آموزشی می رویم، دولت این مسوولیتها را دیگر ندارد. با اجرای این طرح، انگیزه افراد هم خیلی فرق می کند. یعنی فردی که ۳۰ سال مطمئن می شود که در یک سیستم می ماند با فردی که قراردادش یکساله است، فرق میکند و اینها تمام تلاششان را برای ایفای نقش میکنند.
مدیر کل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش ارزیابیها از طرح خرید خدمات آموزشی را خوب عنوان کرد و گفت: تا آنجایی که گزارش شده، اجرای این طرح خیلی خوب بوده است، البته به غیر از آنجاهایی که پول نداشتیم و به دلیل تعهدات مالی انتقاداتی شد و نارضایتیهایی به وجود آمد. خانوادهها و دانش آموزان از اجرای این طرح رضایت داشتهاند.